3 gyerekes anyukák! Milyen körülmények között éltek? Mekkora lakásban, kb mennyi a havi bevétele a családnak? Autó mekkora amibe belefér 3 ülés?
Mi most gyártjuk a 3. babát.
Nem vagyunk gazdagok, hónapról hónapra élünk, nincs túl sok tartalékunk. Mindig annyi, hogy hó végén is legyen pénz, ha esetleg orvosság kell vagy hirtelen kiadás.
Csak a lakáshitelünk van, de az még 31 évig :S Egy nappali, két kis félszoba (59 nm). Más hitel nincs, a rezsit mindig kifizetjük, nincs tartozásunk soha.
A kocsit le kell majd cserélni, valószínű citroen xsara picassot fogunk venni (10 év körülit), sikerülni fog hitel nélkül, ha minden igaz, talán a mostani kocsit beveszik cserébe.
Más nyilván nem szülne ilyen helyzetre 3. babát, lehet hogy még 2. babát sem. De mi nagyon szeretnénk. Ha majd visszamegyek dolgozni, többet fogok keresni, mint most a gyeddel. Nálunk én voltam a jól kereső, nem a férjem. Ha gázban leszünk, a férjem tud pluszmunkát vállalni majd.
Szerintem fogunk boldogulni, nem hinném, hogy lesz gond.
Nekünk is 3 van egy 4.5 , egy 2.5 éves és egy pici 2 hónapos. A harmadikat nem terveztük egyáltalán. A ház (hitel van rajta még 15 évig fizetjük de szerencsére forintos) 100 nm 3 háló plusz egy nagy nappali. Autóhitelünk van, nekünk sajnos ez a svájci frankos így az emelkedett az egekbe nem tudom mikor érünk a végére, tán soha. Opel Vectra. Elfér benne 3 ülés hátul. Jelenleg 2 ülés és egy hordi van benne.
Nehéz. Szerintem.
Minden nagycsaládos ismerősöm azt mondta eddig, hogy két gyerekkel a legnehezebb, háromtól fölfelé sem anyagilag, sem fizikailag nem lesz nehezebb, sőt, könnyebb. :-)
Most várjuk a harmadikat (3 éves lány, 16 hós fiú és 16 hetes pocaklakó, mindhárom tervezett babó).
120m2-es kertes, sorházi lakás zöldövezetben, van egy Toyota Priusunk, amibe remélem, befér a három gyerekülés, plusz van egy Suzuki Swift-em, amit csak a városban használok, bevásárlás, vagy ha a gyerekeket kell vinni valahová és hasonló célokra, na abba nem tudom, hogy rakok be három ülést, de majd kitaláljuk.
Minimális lakáshitelünk van (havi nem egészen negyvenezer, forint alapú, bírjuk) egyéb nincs. Férjem átlagon felül keres hála Istennek, nekem a GYED 88 ezer, plusz a családi pótlék. Nem panaszkodhatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!