Autós ülés problémám van. Mi a megoldás?
Kislányom 6 hónapos, elég hosszú baba. A gondom az, hogy már most kilóg a lába a hordozóból, szerintem nem sokáig lesz jó.
Autós ülésből mi mindenképpen a 9-25 kilósat szeretnénk.
A kérdésem az, hogy mit csinálok, ha kinövi a hordozót, de még nem ül stabilan? Akkor is lehet autós ülésbe tenni?
És ha még nem éri el a 9 kilót?
Vagy az autós ülést is meg lehet dönteni, amíg nem ül stabilan a baba?
Amíg nem ül stabilan, addig nem tudja eléggé tartani a fejét, nem szabad szembe ültetni!
Ezért jó a 0-25 kg-os ülés, mert azt fordítva is be lehet kötni.
Gondolj bele, mekkorát rándul a nyak, ha pl. belénk jönnek hátulról.. vagy egy hatalmas fékezésnél. Ha nem elég erős még a pici nyaka...........................
Én úgy tudom, hogy a rendes 9 kg-tól használható üléseket nem lehet fordítva bekötni, csak a 0-18 és 0-25-öset.
Egyébként igen, pont ez a lényeg, hogy szemben még veszélyes.
Ha tudtok olyat, ami háttal beköthető, akkor okés :)
Egyébként nincs más megoldás :(
Én találtam olyat, ami 9 kg-tól használható jó sokáig 36 kg-ig és dönthető. Nagyon praktikusnak tűnik. Esetleg nézd meg.
Szia!
Hordozónál nem az a fő gond, hogy a lába túllóg, hanem a fejének nem szabad, mert akkor már nem véd rendesen az ülés.
Nekem 2 nagynövésű fiam van, nagyon hamar kinőtték a graco hordozót, mert a fejük már túlért a tetején.
Az egyik 6,5 hósan már ült, kapott egy 9-18lgs ülést, amit persz 20 hósan kinőtt, szintén azért, mert a feje túlért a tetején.
A pici viszont 4 hósan nőtte ki a hordozót az óriás méretével és akkor vettünk egy 0-18kgs ülést, amit háttal kötöttünk be. Más választásod nincs, de a lényeg tényleg az, hogy a feje nem lóghat túl a hordozó tetején!
Ha nem ül stabilan, akkor előre felé bekötve akkor sem szabad utaznia, ha az ülés dönthető!
Előre nézőbe nem szabad olyan babát rakni, aki még nem ül stabilan, mert nagyon veszélyes (még akkor is, ha elérte a 9 kilót)!
0-18-ast vagy 0-25-öst vegyetek.
21:53-as!
Amit linkeltél, azt semmiképp nem ajánlanám a kérdezőnek - sőt, másnak se! -, több okból is:
- nem lehet menetiránynak háttal bekötni (ami a kérdező esetében nagyon fontos!)
- 9-36-os
- ismeretlen márka
- nincs róla sehol egy törésteszt!
Kedves Előző!
Ha végigolvastad volna, látnád, hogy teljesen megegyezik a biztonsági besorolása a "nagy" márkákkal. Mellesleg a márka csak neked ismeretlen. Ez egy nagyon jó minőségű áru. Egyszer ha van rá kapacitásod, hasonlítsd össze személyesen a többi nagyon ismert márkával. Kiváló anyagokból van összerakva és nem csak az ülésük, hanem pl a babakocsijuk is. Én a 3 funkciós babakocsijukat vettem meg az eladó javaslatára, pedig neki aztán tényleg nem érdeke az olcsóbbat eladni. Mindettől függetlenül abban a részében teljesen egyetértek, hogy csak stabilan ülő gyereket szabad beletenni.
Köszi a válaszokat. Igen, a feje is lassan túlér a hordozón. A napvédőt már nem is nagyon teszem fel, mert rálóg a fejére. :)
Akkor marad a 0-25 kilós ülés. Csak nem vagyok biztos benne, hogy abból a fajtából van-e, amit mi szeretnénk. De majd megnézem. Mert az az egyik legbiztonságosabb ülés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!