Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Beletehetek 8,5 kilós babát...

Beletehetek 8,5 kilós babát (8 hónapos) 1-es kat. Autósülésbe? 9 kg-tól ajánlott ez az ülés.

Figyelt kérdés
Persze értem, hogy 9-től ajánlott, de annyira hülyén jön ki, hogy fél kilónyi vagy 1 hónapnyi különbség miatt vegyünk hordozót, 1 hónap múlva vehetnénk másikat.
2011. nov. 1. 11:08
 1/9 anonim ***** válasza:

Lehet hog hülyeség és lehet nem is lesz semmi baj, de ezek szigoru tesztekre épülnek, és a gyerek nyaka könnyen törik.

a gyereknek a legjobb ha 1 éves koráig menetiránynak háttal ül. De azelött hogy stabilan nem ül fel magától egyáltalán bele sem tenném. nekem a lányom 11 hósan kezdett rendes ülésben ülni, akkor volt 9 kiló, habár stabilan ült 8 hós korától.

de még most is ha elalszik és hirtelen fékezünk a feje elöre dölt, nekem kell vissza nyomni.

én tuti nem raknám bele.

2011. nov. 1. 11:42
 2/9 anonim ***** válasza:

Az a fél kiló már nem oszt, nem szoroz, inkább az a kérdés, hogy tud-e ülni a baba? Mert ha nem, akkor nem szabad 9-18-as ülésbe tenni, mert azt csak menetiránnyal megegyezően lehet bekötni, ami egy ülni nem tudó babának nagyon veszélyes balesetnél!

Ha még nem tud ülni, akkor vegyetek inkább egy 0-18-ast, azt is ugyanaddig tudjátok használni, mint a 9-18-ast, de abban be tudod kötni menetiránnyal ellentétesen.

2011. nov. 1. 11:42
 3/9 A kérdező kommentje:

Háttal kell bekötni még, azt olvastam. Dönthető a támlája, kb. addig, mintha hordozó lenne.

Stabilan ül, magától felül már hetek óta.

2011. nov. 1. 11:51
 4/9 A kérdező kommentje:
Bocsi, igazad van, előrefelé kell bekötni...
2011. nov. 1. 11:55
 5/9 anonim ***** válasza:

Mi elég sokáig használtuk a hordozót, még akkor is, ha több volt 9 kgnál, egyszerűbb volt.

A kérdésedre válaszolva: az ülések többsége dönthető, ezért szerintem beleteheted a 8,5 kg-os gyereket is.

2011. nov. 1. 12:59
 6/9 anonim ***** válasza:

Utolsónak:

Az ülésnél nem igazán az a lényeg, hogy mennyire dönthető (persze, azért az is), de fontosabb, hogy be lehet-e kötni menetiránynak háttal vagy nem. Mert ha a baba még nem ül magától, akkor nem szabad előre felé bekötni, mert egy kisebb ütközésnél is súlyos sérülései lehetnek (a nyaka és gerince még nem elég erős, és könnyen előre bukik).

2011. nov. 1. 13:12
 7/9 A kérdező kommentje:

Nem merem megvenni, inkább kinéztem egy 0-18 kg-ig használhatót.

Én is hordozóba tenném, csak nem vennék még egy hordozót. Már van egy, de autóval megyünk, az autót ott hagyjuk (eladjuk), és nem akarom a hordozót már visszareptetni arra a néhány hónapra, amíg még max. használnám.

2011. nov. 1. 13:19
 8/9 anonim ***** válasza:

Nekünk 9-18 kilós dönthető gyerekülésünk van.

Mindkét gyerekemet 8 hósan kb 8,5-9 kilósan tettem bele először. Ők akkor már ordítottak vagy egy hónapja a hordozóban háttal bekötve.

2011. nov. 1. 14:16
 9/9 anonim ***** válasza:

én reptettem már hordozót, ugyan úgy felveszik mint a babakocsit.

mert itt úgy értem, hogy kiviszitek az autót valahova ahol eladjátok, majd repcsivel mentek haza, a hordozót meg ott hagynád. amúgy 8 hósan én abba kötöttem be a fedélzeten volt mellettem ülés. 10 hósan meg feladtam poggyászként.

2011. nov. 1. 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!