Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 3 gyerekes anyukák! Milyen...

3 gyerekes anyukák! Milyen körülmények között éltek? Mekkora lakásban, kb mennyi a havi bevétele a családnak? Autó mekkora amibe belefér 3 ülés?

Figyelt kérdés
Szeretnénk majd harmadik babát, de nagyon érdekelne hogy a mi körülményeinkhez képest boldogulnánk-e? Megköszönném ha páran megírnátok hogy éltek, és hogy terveztétek-e a harmadikat, illetve hogy mennyire nehéz vagy könnyű így. Előre is köszi!
2011. dec. 27. 16:57
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Családi házunk van,kb80-90nm,három szoba+nappali.Egy gyereket terveztünk,de 3 lett belőle,így mikor bővítettük a házunkat akkor még csak egy gyerek volt,két szoba volt tervbe,de idővel gyarapodásnak indultunk így lettek hárman.Szerencsére volt egy nagy teraszunk,amit aztán beépítettünk,és most három szobánk van.A nagy van külön,a két kicsi együtt(egyik lány másik fiú),de még kicsik,és mi apával a harmadikba.Elférünk bőven.A terv az,ha majd a nagylányunk aki most 14 éves,önállósodna,akkor kiköltözik.Van a házzal egybeépülve egy kis lakás,és majd oda kimehet,így a két kicsi később külön szobába lesznek.

Az autónk,hát 18 éves seat ibiza,elég kicsi de ez van.A picik gyerekülése elfér a nagynak meg már nem kell és elég sovánka,így szűkösen de elférünk.

Hitelünk szerecsére forintos,és mivel csak bővítettünk így nem is sok,havi 14ezer.Vannak még személyi hitelek is,de azok fél éven belül lejárnak.

Amit én kapok mostantól,az csak a gyes+csp.Eddig gyeden voltam,most volt a fiam 2 éves,és az lejárt.A férjem változó 100 és 150 ezer közötti.Nem valami sok az össz bevétel,de mindig kijövünk valahogy,kölcsön nem kell kérni,mindig minden ki van fizetve.De természetesen ha szükséges akkor megyek vissza dolgozni,a lehetőség adott,szerencsére.Azért visszafelé nem akarunk haladni,tehát adósságba nem keveredünk,ha nem lesz elég,akkor inkább megy a gyerek a bölcsibe és meg dolgozni.

Én is úgy gondolom,hogy könnyebb 3-mal mint amikor csak egy volt.Semmi spórolásunk sem volt,most mind a háromnak megy pénz a számlájukra,plusz nekünk is van lakáskasszánk amit a hitelkiváltásra gyűjtünk.Nem nagy pénzekről van szó,csak pár ezerről,de mikor csak egy gyerekünk volt,akkor nem tudtuk ezt véghezvinni,most igen.Nagyon aggódtam egyébként már a második terhességnél,hogy mi lesz velünk ha kiesek a munkából,felesleges volt aggódnom,ugyanúgy haladtunk a terveinkkel ahogy addig,sőt.

Tehát én nem panaszkodom egy cseppet sem,minden így jó ahogy van,csak ennyi legyen továbbra is,több nem kell.

2011. dec. 28. 12:57
 12/13 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! Azt hiszem még jól át kell ezt gondolnunk. Azt én is hallottam hogy 3-mal könnyebb anyagilag mint kettővel, de meddig lesz vajon így, amilyen állapotok vannak, félek hogy előbb-utóbb megvonják a nagycsaládosoktól is a támogatásokat, legalábbis egy részét, akkor viszont minél több gyerek annál nehezebb lesz :(
2011. dec. 28. 13:24
 13/13 anonim ***** válasza:
mi ugyanezen tépelődünk, de asszem belevágunk.
2011. dec. 28. 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!