Az első babátokat milyen körülmények közé vállaltátok?
Házasok voltatok, mióta? Mennyi volt a bevételetek? Saját ház/lakás, vagy albérlet? Hány évesen? Szerintetek jó volt ez így?
Köszönöm!:)
Házasok voltunk akkor már 4 éve. Én 27 voltam, mikor megszületett, férjem pedig 30.
A férjem vállalkozó, nekem biztos állásom volt, vissza is mehetek oda.
Saját házban élünk, csak gépjárműre van hitelünk.
Nagyon jó volt így, akár jöhetett volna előbb is. :)
Nem voltunk még házasok, szülés előtt 5 héttel volt az esküvőnk. amúgy 1 éve jártunk. Nem emlékszem mennyit kerestünk együtt, olyan közepes bevételnek számított. Albérletben laktunk, de eladás alatt állt a nagymamámtól örökölt ház, így mire 6 hós lett a baba, meg tudtuk venni a saját lakásunkat. Én 23, a párom 28 volt, amikor a kicsi született.
Szerintem jó volt így, mert bár nem volt minden adott, de legalább kilátásaink voltak:)
Most jön az első! 28 ill. 29 évesek vagyunk! Saját családi ház, autó hitel nélkül és kb. 270 ezer bevétel! Két éve vagyunk házasok és ami nem elhanyagolható, halál szerelmesek!:))
Szerintem ideálisak a körülmények minden szempontból!
Friss hazasok voltunk, mindketten fix es kellemes munkaval, alberletben voltunk, de ez volt a normalis, mert kulfoldon volt mindez, ott nem igazan "divat" a sajat lakas. Fizetest nem is irnam, mert magyar forintban eleg ertelmetlen irni, hiszen ott is koltottuk, de a lenyeg, hogy jo volt.
En 25 voltam, a ferjem 27.
Jo volt, nem csinalnam maskepp most sem, sot, annyira jo volt, hogy azota meg csak 3 ev telt el, de mar a harmadik gyerekrol beszelgetunk. :)
mikor eldöntöttük, hogy nekünk baba kell, mindkettőnknek volt jó munkája, saját lakása és annyit kerestünk, hogy két hét alatt összeszedtük egy egyhetes skóciai nyaralásnak az árát (2008). Épp la akartuk cserélni az autónkat egy nagyobbra. Akkor elvetéltem, és beütött a gazdasági válság. Viszont annyira vágytunk a babára, hogy nem érdekelt, mi lesz. Ez 2009-ben következett be, ami a férjem cégének történetében a legrosszabb év volt. Az új kocsit kiköhögtük, de már alig volt pénzünk. 2010 sokkal jobb év volt anyagilag. Most karácsonyra várjuk a kistesót, és úgy néz ki, hogy a 2011-es bevételünk meghaladja a 2008-ast. Bár ez a házunkon még nem látszik, mert a babánk még velünk egy szobába fog érkezni (a fiunk is velünk alszik), csak tavasszal kezdünk építkezni, addig a férjem visszaforgatja a pénzt.
Most 30/32 évesek vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!