Az első babátokat milyen körülmények közé vállaltátok?
Házasok voltatok, mióta? Mennyi volt a bevételetek? Saját ház/lakás, vagy albérlet? Hány évesen? Szerintetek jó volt ez így?
Köszönöm!:)
1 éve voltunk házasok, amikor nem tervezetten összejött. Kicsit még várni akartunk, mert én éppen államvizsga és egyéb vizsgák előtt voltam, amit így az első harmad rosszullétei és álomkórjai közepette kellett végigcsinálnom. Közben dolgoztam is, amit félidősen tudtam csak abbahagyni, pedig nagyon nehezen bírtam.
Anyagilag rendben voltunk, saját lakásban éltünk, jól kerestünk. Aztán kiderült, hogy ikrek jönnek, és hirtelen kicsi lett a kéró. Vettünk egy nagy házat, persze hitelt is kellett felvenni. Most költözünk át, a 8 hónapos gyerekekkel, hát bevallom nagyon nehéz így. Ha szüleim nem jönnének segíteni, az életben nem tudtam volna elcsomagolni a temérdek holmit (férjem közben a házon dolgozott, nem volt itthon).
32 évesek elmúltunk, mikor a gyerekek megszülettek.
S bár nem volt tervben, de igen, jó volt ez így. Jól megoldottan a Rendező. :)
25 éves voltam, a férjem szintén. 6 éve ismertük egymást, 1 hónapja voltunk házasok. Albérletben laktunk, én egyetemre jártam és dolgoztam kb. 100.000 Ft-ért, a férjem is kb. 100.000 Ft-ot keresett.
Nem terveztük a babát, védekezés mellett lettem terhes. Kb. az államvizsga tervezett időpontjára írtak ki. És egy hónapja jártam egy OKJ-s tanfolyamra is, amikor megtudtam, hogy terhes vagyok. Megtartottuk. Életem egyik legjobb döntése volt.
23 évesek voltunk mindketten. Nem voltunk még házasok de a köv. nyárra tervezett esküvőnket előre hoztuk 1 hónap alatt megszerveztük. Így már házasságba született a baba. Nem terveztük sőt fogamzásgátló mellett is meg akart jönni hozzánk. sosem fordult meg a fejemben hogy elvetessük. akkor örököltem nemrég a nagyszüleim panelját, szóval lakás is volt meg mindkettőnknek saját autója. szerencsére az öröklés miatt nem volt hitelünk sem, munkám nekem akkor már 3 éve volt és a férjemnek is, ráadásul egész jó fizuval.Azóta 5 éves a gyerek 1 éves korában építkezni kezdtünk eladtuk a lakást, igaz most van hitel de bírjuk. Már úton a második baba is:)
sztem ha nem így alakul akkor magamtól még ma sem jutok el oda hogy gyereket tervezzek, de nem bánom hogy ez van legalább fiatal leszek még mire nagyok lesznek
4 hónapja voltunk házasok mikor megfogant, de már 4 éve együtt voltunk akkor. 22 és 24 évesek voltunk, mikor megszületett, tervezett volt. Akkor a havi bevételünk kb. 300ezer Ft volt. A lakás a sajátunk volt ahova érkezett, bár egy jó nagy lakáshitel terhelten. Nem bántunk meg, jó volt ez így. Ha újra kezdhetném, akkor talán kicsit előbb vennék lakást, mert a 7. hónapban voltam, mikor megtaláltuk a megfelelőt és a terhesség végén már elég macerás volt takarítani, meg berendezkedni.
Mikor 2 éves lett a kisfiunk, visszamentem dolgozni, ő pedig bölcsis lett. Azóta eltelt egy év, most tervezzük a kistesót. Közben növekedett a havi bevételünk kb. 100 ezer Ft-tal, szóval úgy érezzük, hogy belefér a kistesó is. Mivel svájci frank alapú hitelünk van, így óvatosan duhajkodhatunk csak. Ha bármi baj lesz, csak magunkra számíthatunk, mert nincsenek nagyszülők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!