Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az első babátokat milyen...

Az első babátokat milyen körülmények közé vállaltátok?

Figyelt kérdés

Házasok voltatok, mióta? Mennyi volt a bevételetek? Saját ház/lakás, vagy albérlet? Hány évesen? Szerintetek jó volt ez így?

Köszönöm!:)

2011. szept. 8. 14:02
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

1 éve voltunk házasok, amikor nem tervezetten összejött. Kicsit még várni akartunk, mert én éppen államvizsga és egyéb vizsgák előtt voltam, amit így az első harmad rosszullétei és álomkórjai közepette kellett végigcsinálnom. Közben dolgoztam is, amit félidősen tudtam csak abbahagyni, pedig nagyon nehezen bírtam.

Anyagilag rendben voltunk, saját lakásban éltünk, jól kerestünk. Aztán kiderült, hogy ikrek jönnek, és hirtelen kicsi lett a kéró. Vettünk egy nagy házat, persze hitelt is kellett felvenni. Most költözünk át, a 8 hónapos gyerekekkel, hát bevallom nagyon nehéz így. Ha szüleim nem jönnének segíteni, az életben nem tudtam volna elcsomagolni a temérdek holmit (férjem közben a házon dolgozott, nem volt itthon).

32 évesek elmúltunk, mikor a gyerekek megszülettek.

S bár nem volt tervben, de igen, jó volt ez így. Jól megoldottan a Rendező. :)

2011. szept. 8. 16:09
 12/19 anonim ***** válasza:

25 éves voltam, a férjem szintén. 6 éve ismertük egymást, 1 hónapja voltunk házasok. Albérletben laktunk, én egyetemre jártam és dolgoztam kb. 100.000 Ft-ért, a férjem is kb. 100.000 Ft-ot keresett.

Nem terveztük a babát, védekezés mellett lettem terhes. Kb. az államvizsga tervezett időpontjára írtak ki. És egy hónapja jártam egy OKJ-s tanfolyamra is, amikor megtudtam, hogy terhes vagyok. Megtartottuk. Életem egyik legjobb döntése volt.

2011. szept. 8. 17:44
 13/19 anonim ***** válasza:

23 évesek voltunk mindketten. Nem voltunk még házasok de a köv. nyárra tervezett esküvőnket előre hoztuk 1 hónap alatt megszerveztük. Így már házasságba született a baba. Nem terveztük sőt fogamzásgátló mellett is meg akart jönni hozzánk. sosem fordult meg a fejemben hogy elvetessük. akkor örököltem nemrég a nagyszüleim panelját, szóval lakás is volt meg mindkettőnknek saját autója. szerencsére az öröklés miatt nem volt hitelünk sem, munkám nekem akkor már 3 éve volt és a férjemnek is, ráadásul egész jó fizuval.Azóta 5 éves a gyerek 1 éves korában építkezni kezdtünk eladtuk a lakást, igaz most van hitel de bírjuk. Már úton a második baba is:)

sztem ha nem így alakul akkor magamtól még ma sem jutok el oda hogy gyereket tervezzek, de nem bánom hogy ez van legalább fiatal leszek még mire nagyok lesznek

2011. szept. 8. 18:32
 14/19 anonim ***** válasza:
Mindketten egy egy gyermektelen házasággal a hátunk mögött,3 hónapi ismeretség után tudatosan vállatuk a babát,ami rá 3 hónapra össze is jött.Igy fél éves kapcsolatra lettem terhes,35 évesen.Nekem egy hitelmentes,a férjemnek egy hiteles lakása volt,amitől az utolsó pillantban tudtunk megszabadulni,amikor még nem volt olyan magas a frank.Utána anyagilag is könnyebb volt már,nem kellett 80 ezret kifizetni a hitelre.15 hetes voltam mikor összeházasodtunk,most 16 hónapos a lányunk.
2011. szept. 8. 19:54
 15/19 anonim ***** válasza:
Házasok voltunk(majd 1 éve),amikor a pici megszületett én 20 éves,a férjem 29 éves volt.Saját ház,2 autó,saját cég,igen jó jövedelem.Így volt a legjobb!
2011. szept. 9. 00:17
 16/19 anonim ***** válasza:
14.18 Ne haragudj, nagyon jót nevettem: "házasok voltunk mindketten" :) Ez aranyos elütés volt. :)
2011. szept. 9. 21:17
 17/19 anonim ***** válasza:

4 hónapja voltunk házasok mikor megfogant, de már 4 éve együtt voltunk akkor. 22 és 24 évesek voltunk, mikor megszületett, tervezett volt. Akkor a havi bevételünk kb. 300ezer Ft volt. A lakás a sajátunk volt ahova érkezett, bár egy jó nagy lakáshitel terhelten. Nem bántunk meg, jó volt ez így. Ha újra kezdhetném, akkor talán kicsit előbb vennék lakást, mert a 7. hónapban voltam, mikor megtaláltuk a megfelelőt és a terhesség végén már elég macerás volt takarítani, meg berendezkedni.

Mikor 2 éves lett a kisfiunk, visszamentem dolgozni, ő pedig bölcsis lett. Azóta eltelt egy év, most tervezzük a kistesót. Közben növekedett a havi bevételünk kb. 100 ezer Ft-tal, szóval úgy érezzük, hogy belefér a kistesó is. Mivel svájci frank alapú hitelünk van, így óvatosan duhajkodhatunk csak. Ha bármi baj lesz, csak magunkra számíthatunk, mert nincsenek nagyszülők.

2011. nov. 6. 20:44
 18/19 anonim ***** válasza:
2 éves ismertük egymást, 1,5 éve voltunk házasok amikor pici lányunk megszületett. Saját hiteles lakás, egy hitelmentes autó, két jó fizetés és némi félretett pénz mellett vállaltuk. Nem dúskáltunk semmiben, de mindenünk megvolt. Most rosszabb a helyzet mert ugye én nem dolgozom, férjem pedig máshová került el és kevesebbet keres és ugye a svájci frank... De nem vagyunk elkeseredve, jövőre tervezzük a kistesót és a lakáscserét, most 8 hónapos a kislányunk.
2011. nov. 6. 20:45
 19/19 anonim ***** válasza:
5 hónapja voltunk együtt, tervezett baba volt, albérletben laktunk/lakunk, és hitel is van. Most a GYED-em egy százas, plusz a CSP, párom kb 150 körül keres. Nemsokára megszületik a kistesó (szintén tervezett baba). Nem könnyű, de esélyünk sincs saját kéróra, ezért nem is vártunk. Én 22 voltam, párom 27, mikor a kisfiunk megszületett. Ja és egy 120-as Skodánk van:)
2011. nov. 6. 21:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!