Szerintetek menjek táppénzre? Szeretnék dolgozni, de nem így. Többi lent!
Lombikos gyerekeim nem miattam, hanema férjem miatt vannak, erről tehát ennyit.
Sajnos szomorú, hogy ma a kismamák így gondolkoznak és rohannak táppénzre, amint van egy pozitív tesztjük. Ezért nem alkalmaznak szívesen fiatal lányokat a munkáltatók.
Ismétlem: semmi okod a táppénzre, mindenkinek stresszes a munkahelye. Vagy a munka, vagy a főnök, vagy a fizetés miatt.
De természetesen a kérdés is felesleges volt, hiszen te ezt eleve eldöntötted és csak megerősítést vártál. Kaptál, kb. 5 vadidegentől. Hurrá, nyugodtan mehetsz táppénzre. Nyugot lehet a lelkiismereted.
Bár lefordítom magyarra: táppénzcsalás.
Te jó ég:))ennyi okos ember :))
Nem, nem írták ezt. De a munkahelyén többször begörcsölt, sőt, az orvosa tanácsolta, hogy menjen már táppénzre, de nem ment, és vetélés lett a vége...meglepődtem, ezen a sok rosszindulaton, amit itt írnak egyesek. Mert volt, aki azt írta, hogy szerinte maradjak munkában, az övék is egy vélemény, és köszönöm is nekik...de ilyen rosszindulatú válaszokra tényleg nem számítottam
Jó ég, milyen emberek vannak!
Az első gyerekemmel dolgoztam. Sík ideg voltam állandóan, de nem azért mert terhesen melóztam, hanem alapból ilyen a munkám. 20. héten előtt elkezdődtek a keményedések. Akkor alaposan kivizsgáltak, semmi "komoly okot" nem találtak, ami miatt állandóan keményedtem. Szólt a doki, hogy táppénz, mert "hivatalos ok" hiányában nyilván a stressz miatt van. Nem fogadtam meg a tanácsát "ne röhögtessen már címszóval", melóztam tovább. A fiam koraszülött lett.
A második babát gyed ideje alatt vártam, ott ilyen gond nem volt.
Most a harmadikkal vagyok terhes. A 16 hét körül ismét elkezdődtek a keményedések. Megbeszéltük a dokival, hogy ez a hónap még megy, folyamatosan rövidítve a napot, és aztán tp.
Aki nem tudja - vagy kórosan Sztahanovista -, az ne dumáljon bele!
Kedves kérdező: jól fontold meg. Szerintem dokival is beszélj erről. Én még megpróbálnék dolgozni néhány hónapot, de az első jelekre azonnal kivenném a tp-t.
Jó döntést!
Szia!
Kaptál hideget-meleget :)
Én elmentem táppénzre az első pozitív tesztem utáni héten. Fizettem én elég tb-t ahhoz sok-sok éven keresztül, hogy ne érezzem magam táppénzcsalónak! Ezek szerint akik pánikrohamot produkálnak a stressztől, vagy gyomorfekélyük van, azok is táppénzcsalók? Ugyan már!
Egyébként ha úgy nézzük, még szívességet is teszel azzal, hogy táppénzre mész, mert fölöslegesen nem tanítanak be a főnököd munkájára, amit később úgyis másnak kell elvégeznie.
Bár van köztes megoldás: szólj, hogy így se, úgy se tudnád elvállalni a főnök munkáját, mert babát vársz. (Kirúgni nem rúghatnak, mert védett vagy a munkáltatói rendes felmondás ellen.) A saját munkakörödet pedig el tudnád látni, nem?
Még valami:
Aki azt írta, hogy a táppénz beleszámít a tgyás-ba, gyed-be: Ez így ebben a formában nem igaz.
A tgyás, gyed összegének a meghatározásakor az igénylést megelőző naptári év jövedelmét nézik. Ha ebben az időszakban nem volt 180 munkával (és szabival) töltött nap, akkor a szerződés szerinti bér 70%-a (max. minimálbér kétszeresének a 70%-a), ha volt legalább 180 bérezett nap, akkor a napi átlag 70%-át fogod kapni. De maga a táppénz nem számít bele.
15:24-es de nagyon is jol tudom mert nekem is van egy gyerekem akivel eleg sokat kinlodtam terhesen...a tul suru kemenyedesnek oka van csak lehet hogy nem jartak utanna minden esetre nem a sterssz miatt van...eleg nagy baj az neked hogy nem mentel tappenze amikor mondta az orvos...en pontosan azt javasoltam hogy amint a doki ugy latja nyomas a szabi ugy hogy nem tudom hogy mi bajdo van velem?
8 hetesen meg semmi baja nem lesz ha melozik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!