Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek menjek táppénzre?...

Szerintetek menjek táppénzre? Szeretnék dolgozni, de nem így. Többi lent!

Figyelt kérdés
Már hosszú évek óta dolgozom egy cégnél, irodai munka. Nagyon sok változás volt,igazgatóváltás, most a közvetlen főnököm megy el, helyette nem jön senki, és mindent amit ő csinál az én nyakamba akarnak rakni,ami nagy stresszel és felelősséggel jár, persze mindezt ingyen...8 hetes terhes vagyok, úgy érzem már most ezen stresszelek.Nem vagyok naplopó, nem is a munkával van bajom, de így nem merem vállalni, másfél éve vártunk erre a picire :( Mit tennétek a helyemben?Gáz lenne ha eltűnnék táppénzre? Féltem a babát, és szebben is el tudnám tölteni ezeket a hónapokat!
2010. márc. 22. 13:46
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:

Szia!

Én a szülés előtt 1 hónappal jöttem el szabira, de veled ellentétben nekem nyugszis munkahelyem volt az irodában. Most jöttem vissza dolgozni 2 hónapja (2 éves lesz a kisfiam), ugyanahhoz a cégehez, csak másik részlegre. Ez elég stresszes és kimerítő hely, sokat kell túlórázni is, hogy minden határidős munka meglegyen. Szóval most már biztos inkább táppénzre mennék, ha újra babát várnék. Nem lustaságból, csak egyszerűen én is félteném a babát! Mellesleg épp az első 3 hónap a kritikusabb. Én nem kockáztatnék a helyedben,a munkahely elvesztése könnyebben kiheverhető, ha esetleg úgy alakulna... Ha a babával lenne baj, azt sokkal nehezebb feldolgozni, ezt tapasztalatból mondom! Beszéld át a pároddal is, ő mit gondol erről?!És mérlegeljétek a lehetőségeket! Sok boldogságot a babaváráshoz!

2010. márc. 22. 14:12
 12/44 anonim ***** válasza:
72%
Az első válaszolónak nincs szive az biztos.Csak tudnám minek ír választ az ilyen....
2010. márc. 22. 14:14
 13/44 anonim ***** válasza:
0%

Első vagyok.

Lombik gyerekeim vannak, így kösz, hogy megírod, mennyire lehet várni egy babát...

Igen, dolgoztam stresszes helyen, a főnökömet épp kirúgták, aki legjobban féltékeny volt rám, az lett a főnököm.

Igen, dolgoztam terhesen, ekkor 5 hónapos körül voltam, mikor ez történt.

ÉS???

Mit tennél ugyanebben a helyzetben, ha NEM lennél terhes? Dolgoznál, mint a kisangyal. Most van egy jó kifogásod, hát szaladjunk táppénzre? 8 hetes magzatnak a stressztől nem lesz baja, az biztos.

Ha 5-6 hónapos lennél, lehet, mást mondanék, de így???

2010. márc. 22. 14:19
 14/44 anonim ***** válasza:

Szerintem próbálj valami másra gondolni mikor dolgozni mész. A munkahelyeden meg csak a munkáddal foglalkozz és ne stresszeld magad. Sajnos ugyan ebben a cipőben jártam, de a munkahelyen csak a feladatomat csináltam, aztán még ebédelni is inkább egyedül mentem csak hogy ne a munkahelyről beszélgessünk még ebéd közben is.

Próbáld meg kibírni amig nem látsik a pocid aztán menj el a dokihoz és irasd ki magad tp-re. Akkor már ha jól számolom nyár lesz és élvezheted napsütést, a többiek meg had dolgozzanak. :))

Azt viszont tudnod kell, hogy a táppénz bele fog számitani a tgyás-ba és a gyed összegébe.

2010. márc. 22. 14:19
 15/44 anonim ***** válasza:
80%
Kedves ELSŐ épp 4 hete vetéltem el a sok stressz miatt, Úgyhogy se nekem se másnak ne papolj arról, hogy a stressztől nem lehet baja egy magzatnak.
2010. márc. 22. 14:22
 16/44 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, párommal megbeszélem, és megfontolom a dolgot. Amúgy sejtettem, hogy szúrni fogja valaki szemét, hogy inkább táppénzre mennék. Szeretem a munkámat, 10 éve dolgozom itt, de nagyon rosszkor jöttek ezek a megváltozott körülmények, ebben a helyzetben meg kell fontolnom, mi a fontosabb...márpedig a baba az első.Még egyszer köszönöm a válaszokat!
2010. márc. 22. 14:23
 17/44 anonim ***** válasza:
72%
ja....Szerintem a te életedben is volt köze a stressznek is ha lombikos gyerekeid vannak.
2010. márc. 22. 14:25
 18/44 anonim ***** válasza:
72%
Attól hogy te így jártál még nem kell a másikat is arra rávenni,hogy menjen dolgozzon.Nem mindenki egyforma és mindenkit másképp viselnek meg ez ilyen dolgok.ha nem érted meg akkor meg ne írj ide mert rossz olvasni amiket írsz.
 19/44 anonim ***** válasza:
0%

14:19-es total igazad van. Nem ertem miert is teszi fel ezt a kerdest mikor o mar ugyis eldontotte hogy nem melozik tovabb...

Ennyi legyen a legnagyobb bajod az eletbe hogy stersszel a melo...van akibnek nincs meloja es azon stresszel hogy mmit fog adni enni a gyerekenek...azt sem tudja mar hogy krealjon maganak problemat fenejo dolgaban.

20/44 A kérdező kommentje:
Kedves Első! Akkor tévedtem! Viszont, ahogy írtam, ha nem lennék babás,akkor más munkahely után néznék, mivel hülye lennék ugyanennyi (nevetséges összegű) fizetésért más munkáját is csinálni!!De ezt most nem tehetem meg, terhesen!És igenis, két közeli ismerősöm is a stressz miatt vesztette el a babáját, úgyhogy légyszi tényleg ne papolj. Nem vártam azért ennyire rosszindulatú választ.
2010. márc. 22. 14:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!