Szerintetek menjek táppénzre? Szeretnék dolgozni, de nem így. Többi lent!
Szia!
Én a szülés előtt 1 hónappal jöttem el szabira, de veled ellentétben nekem nyugszis munkahelyem volt az irodában. Most jöttem vissza dolgozni 2 hónapja (2 éves lesz a kisfiam), ugyanahhoz a cégehez, csak másik részlegre. Ez elég stresszes és kimerítő hely, sokat kell túlórázni is, hogy minden határidős munka meglegyen. Szóval most már biztos inkább táppénzre mennék, ha újra babát várnék. Nem lustaságból, csak egyszerűen én is félteném a babát! Mellesleg épp az első 3 hónap a kritikusabb. Én nem kockáztatnék a helyedben,a munkahely elvesztése könnyebben kiheverhető, ha esetleg úgy alakulna... Ha a babával lenne baj, azt sokkal nehezebb feldolgozni, ezt tapasztalatból mondom! Beszéld át a pároddal is, ő mit gondol erről?!És mérlegeljétek a lehetőségeket! Sok boldogságot a babaváráshoz!
Első vagyok.
Lombik gyerekeim vannak, így kösz, hogy megírod, mennyire lehet várni egy babát...
Igen, dolgoztam stresszes helyen, a főnökömet épp kirúgták, aki legjobban féltékeny volt rám, az lett a főnököm.
Igen, dolgoztam terhesen, ekkor 5 hónapos körül voltam, mikor ez történt.
ÉS???
Mit tennél ugyanebben a helyzetben, ha NEM lennél terhes? Dolgoznál, mint a kisangyal. Most van egy jó kifogásod, hát szaladjunk táppénzre? 8 hetes magzatnak a stressztől nem lesz baja, az biztos.
Ha 5-6 hónapos lennél, lehet, mást mondanék, de így???
Szerintem próbálj valami másra gondolni mikor dolgozni mész. A munkahelyeden meg csak a munkáddal foglalkozz és ne stresszeld magad. Sajnos ugyan ebben a cipőben jártam, de a munkahelyen csak a feladatomat csináltam, aztán még ebédelni is inkább egyedül mentem csak hogy ne a munkahelyről beszélgessünk még ebéd közben is.
Próbáld meg kibírni amig nem látsik a pocid aztán menj el a dokihoz és irasd ki magad tp-re. Akkor már ha jól számolom nyár lesz és élvezheted napsütést, a többiek meg had dolgozzanak. :))
Azt viszont tudnod kell, hogy a táppénz bele fog számitani a tgyás-ba és a gyed összegébe.
14:19-es total igazad van. Nem ertem miert is teszi fel ezt a kerdest mikor o mar ugyis eldontotte hogy nem melozik tovabb...
Ennyi legyen a legnagyobb bajod az eletbe hogy stersszel a melo...van akibnek nincs meloja es azon stresszel hogy mmit fog adni enni a gyerekenek...azt sem tudja mar hogy krealjon maganak problemat fenejo dolgaban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!