Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Meddig lehet dolgozni terhesen...

Meddig lehet dolgozni terhesen? ( meg van ez határozva valahol? ) most 33 hetes vagyok és 36. héttől gondoltam elmenni táppénzre

Figyelt kérdés
2009. szept. 3. 13:25
 1/10 anonim ***** válasza:

szia!

Nincs meghatározva, akár a munkahelyedről is vihetnek a szülőszobába! De javasolt előtte 1 hónappal kivenni a terhességi szabit, amit kötelező kiadniuk. Mert hidd el, fel kell készülni a szülés utáni dolgokra! Pihenj csak otthon , amennyit tudsz, utána nagy erőpróbák várnak Rád!!

2009. szept. 3. 13:27
 2/10 anonim ***** válasza:
A 36. héttől már megillet a szülési szabadság, és ettől az időponttól már kaphatod a Tgyás-t, szóval szerintem fölösleges táppénzre menned. A törvény, úgy rendelkezik, hogy ha megoldható, akkor a kismamának a szülés várható ideje előtt 4 héttel már ki kell adni a szülési szabadságot. Persze, ha akarnál az utolsó napig is dolgozhatnál.
2009. szept. 3. 13:29
 3/10 anonim ***** válasza:
hááát,az igazat megvallva én már sokkal hamarabb akartam CSAK a Kismamaságban élni,s ugy is lett: a 3. hónaptól nem dolgoztam:-)csak Élveztem napokat a Pocaklakóval:-)szerencsém volt,mivel a munkahelyem fertőzésügyileg veszélyes terület volt,igy egyértelmű volt h nem dolgozok tovább..szerencsére:-)
2009. szept. 3. 13:35
 4/10 anonim ***** válasza:
nálunk külföldön pl. 126 naptári nap jár, és ebből kötelezően csak 42-t kell kivegyél utána, a többit kiveheted előtte is, utána is. Én január végén szülök, november közepétől nem fogok dolgozni, és így is marad 13 napom, ha esetleg túlhordanám a babámat
2009. szept. 3. 15:11
 5/10 anonim ***** válasza:

35. hétig dolgoztam, irodában. Sajnálom, h. nem hamarabb maradtam otthon, jobb lett volna hosszabb ideig élvezni még a kismamás napokat. Rendezgetni a szobáját, megvenni még a hiányzó dolgokat és felkészülni egy teljesen más életre.

Ha megteheted, minél hamarabb maradj otthon, pihenj addig, míg lehet, ha már kint lesz a babód, egy darabig úgysem lesz rá lehetőséged :)

3 hónapos kislány anyukája

2009. szept. 3. 16:28
 6/10 anonim ***** válasza:
37 hetes vagyok, és még dolgozok. Egyáltalán nem érzem terhesnek a munkámat, jobb mint otthon tespedni, és így is eltudom intézni a baba körüli intézni valókat, sőt még van egy 5,5 éves lányom is akivel szintén foglalkozni kell
2009. szept. 3. 20:34
 7/10 anonim ***** válasza:

előzőnek!"otthon tespedni"???miről beszélsz????

Van Aki Élvezi az Életét a munka Nélkül is!!!

csak sajnálhatod,h nem tudod milyen boldogan,és éppen mindig azt csinálva,amihez éppen kedved van: élvezni a kismami napokat:-)

főleg abban a csodás egyedüli állapotban,amikor Pocaklakója van!!!

még jó,h nem mindenki olyan karrierista nő,akit csak a munka tesz boldoggá...

2009. szept. 4. 12:29
 8/10 anonim ***** válasza:

sztem is bolond,aki olyat ir,h kismamiként nem dolgozni= a tespedtséggel...a legnagyobb hülyeség!!!

sőt szánalmas ......

2009. szept. 4. 12:31
 9/10 anonim ***** válasza:
hát igen,van aki boldogan rohan dolgozni időre,egzisztenciális kérdés,s van aki legszivesebben Csak a CSaládjának él/ne!!!!
2009. szept. 4. 12:33
 10/10 anonim ***** válasza:
én örültem,h azt csinálhattam mikor babát vártam,amihez éppen kedvem van!s nem pedig csicskázni vagy parancsolgatni,szóval nem függni senkitől.......
2009. szept. 4. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!