5 hetes terhes vagyok. Mikor menjek nőgyógyászhoz? Hallottam, hogy a vizsgálat során elmehet a baba. Ez igaz vagy csak, ha valaki nagyon korán megy el? Én úgy gondoltam, hogy a 7. hétben mennék el.
én ilyenrol nem hallottam, hogy az ultrahangos vizsgalattol elmenjen a baba. olyanrol igen, hogy a magzatviz vetelnel van a vetelesre minimalis esely.
én most hat hetes és öt napos vagyok, és holnap megyek dokihoz :) (elso terhessegemnel 5-6 hetesen voltam)
4 napos volt a pici, amikor rakszuresen meg ilyen altalanos nogyogyaszati vizsgalaton voltam és nem lattak.
(vagyis lattot a dokino valamit, amit kisebb cisztanak nezett, eloszor azt hittem, hogy a gyereket latta, de igy utolag belegondolva tuti nem)
amugy a het het az ilyen "vizvalaszto" a dokiknal, mert sok spontan veteles az elso hat hetben tortenik, kicsit kevesebb utana, az elso trimiszter alatt.. meg azt hiszem a hetedik het utan adnak csak kiskonyvet, de ebben nem vagyok biztos
(azert gondolom mert elso gyereknel koran voltam, es mondta a dokino, hogy a hetedik het utan menjek le a vedonohoz kiskonyvet kerni)
Én inkább vitába szállnék, 5 hetesen voltam dokinál megvizsgált, felnyúlt, megnyomkodott, rákszűrést végzet, majd rá egy pár napra pedig elkezdtem vérezni, hematóma miatt elsősorban, elveszítettem. majd a mostani terhességnél már nem ahhoz a dokihoz mentem, hanem egy olyan helyre ahol eleve nem vizsgálják meg a kismamát a 12 hétig.
sajnos van ilyen :(
Boldog babásodást
A válasz írója 97%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 20:16
A babád nem a vizsgálat miatt nem maradt meg, ha nem mentél volna vizsgálatra pontosan ugyanez történt volna. Az időbeli egybeesés nem jelent ok-okozati összefüggést. Egészséges magzatot sem a szex, sem a kézi vizsgálat, sem az ultrahang nem tud megölni.
az első terhességemmel olyan 6 hét környékén jártam dokinál, kézi vizsgálat volt, pár nap múlva elvetéltem. Azt hittem, a vizsgálat miatt, de a kórházban (még mikor csak barnáztam) uh-n nem láttak élő magzatot, szóval azt mondták, val.szeg nem fejlődött és elment. Ez a vizsgálattól teljesen független dolog.
A 2. terhességemnél is volt vizsgálat, semmi baja nem lett a babának, de még csak egy kis barnázásom sem volt, pedig rutin nődokis vizsgálat után előfordult már.
Ettől függetlenül nem örülök a korai vizsgálatnak, de ő a doki, ő tudja.
Ha elmenne a vizsgálattól, akkor egy lombikos baba sem maradna meg. Tapolcán már 4+1 hétnél menni kellett tesztelni, és UH-ra, majd ezt követően 5 és 6 hetesen is, utána pedig 2 hetente. Tehát mire 10 hetes lett, már 5x nézték, mégis itt mocorog a pocimban. Ha egy baba nem marad meg, az nem a vizsgálattól van. Reméljük minden rendben lesz a babáddal!
23+1 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!