Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit mondanak az orvosnak,...

Mit mondanak az orvosnak, hogy kiírjon táppénzre? 30 hetes koromig szeretnék dolgozni, de úgy érzem elég ( 4-kor kelek, ingázok. Amior említettétek másnaptól már kiírt, vagy meg lehet beszélni már most egy későbbi időpontot?

Figyelt kérdés
Mibe került ez Nektek?
2009. márc. 13. 08:24
 1/8 anonim ***** válasza:
Szia! Bármikor, ha te azt mondod az orvosnak, hogy már fáradt vagy, nem tudsz tovább dolgozni, minden további kérdés nélkül kiír. És nem kerül semmibe, ez kötelessége. Nálunk (Veszprém) úgy van, hogy a nőgyógyász ad ajánlást a háziorvosnak és a háziorvos vehet táppénzre. Nagyon szép babavárást neked.
2009. márc. 13. 08:26
 2/8 anonim ***** válasza:
meg se kérdezte tölem a doki mért akarom kiiratni magam szo nélkül megtette csak annyit mondtam terhes vagyok
2009. márc. 13. 08:27
 3/8 anonim ***** válasza:

Szia!

A nőgyógyászoddal beszéld meg először. Mondd el neki, hogy mi a helyzet, korán kelsz, fizikai munkát végzel stb.. Ő ad neked egy javaslatot és azzal kell elmenned a körzetihez. Ő vesz fel betegállományba. Nem kerül semmibe, legalábbis nálam így volt.

Boldog babavárást:)

2009. márc. 13. 08:28
 4/8 anonim ***** válasza:
szia, elmész a háziorvosodhoz és megbeszéled mit szeretnél. Amikor én terhes lettem ki akartak rúgni, a doki azonnal kiírt. Ez nem kerül semmibe! Ingyenes! Köteles kiírni ha úgy érzed terhesen nem akarsz dolgozni, tök mindegy miért. Szóval menj el hozzá és beszélj meg vele mindent!
2009. márc. 13. 08:28
 5/8 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok, még annyit, hogy nekem nem kellett a nődokitól semmiféle papír ahhoz, hogy a háziorvos kiírjon táppénzre.
2009. márc. 13. 08:29
 6/8 anonim ***** válasza:
sógornőm is bement a háziorvoshoz, megmondta, hogy a munkája túlságosan stresszes és félti a babát - megkérdezte hogy mától, vagy hétfőtől akar otthonmaradni?...
2009. márc. 13. 08:29
 7/8 anonim ***** válasza:
Nekem se kellett a nőgyógyásztól papír, felhívtam a háziorvost, kiírt. Be se kellett mennem. A táppénzes papírt is anyu hozta el, hogy ne kelljen betegek közé mennem. Semmibe nem kerül.
2009. márc. 13. 10:13
 8/8 anonim ***** válasza:
Semmit. Én mondtam, hogy terhes vagyok, megerőltető a munkám (tényleg az: vegyszerekkel dolgozom, meg sokat cipekedek), táppénzre akarok menni. Csak bólintott és simán kiírt. Nem kellett semmi igazolás a nőgyógyásztól. Ha rendes a doki, akkor ennyi.
2012. okt. 24. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!