Akik külön kasszán voltak a párjukkal hogy vásároltak a babának?
mi külön kasszán voltunk gyerek előtt, és 2 éves koráig is viszonylag. bár nem vettük szigorúan, de mindketten gazdálkodhattunk a pénzünkkel.
mikor terhes lettem akkor férjem vállalta az orvost, uh-ok költségét. én imádok vásárolni, megvettem többnyire mindent, nem kértem el a felét... :) de volt olyan, leginkább a nagyobb dolgok (pl. kiságy) amihez kellett ő is, hogy hazavigyük, akkor ő fizetett.
mondjuk mi előtte se számolgattunk semmit, ő fizette az összes csekket ami jött én meg a bevásárlást.
mikor megszületett a gyerkőc, akkor maradt ez a felállás, de ha sok volt a kiadásom akkor kértem, férjem meg szó nélkül adott.
aztán letelt a gyed, úgy beszéltük meg, hogy otthon maradok még egy évet, az első hónapban szó nélkül tette le a fizetését az asztalra, hogy osszam be :)
azóta én is visszamentem dolgozni, de maradtunk így, hazaadja a fizetését (persze eleve kevesebbet ad, amire szüksége van az marad nála), én meg továbbra is intézem a kiadásokat, vásárlást, stb. én 6 órában dolgozom, ő 10, így neki is jobb, nekem is, nem is értem miért ilyen sokára alakult ez ki :) pedig 14 éve élünk együtt :D
jajjj a világ legnagyobb baromsága ez a külön kassza,ez teljesen elidegenedett embereknél jól mehet,de ahol két ember szereti és tiszteli egymást,ott ez teljesen ellentmondásos.ha elfogy a férjed pénze,majd KÖLCSÖNKÉR tőled????!! na nee.
nálunk úgy működik,hogy teljesen mindegy,hogy ki mennyit keres.Lerakja ő is meg énis a fizut.Összeszámolom a kiadásokat,azt félreteszem,kifizetem,utána bevásárolunk,és mindent ami marad megy a szekrénybe,és bárki bármikor bármire kivehet belőle.szeretjük egymást,bízunk egymásban feltétel nélkül,tehát miért is kellene külön kasszán lenni?Ha nagyobb dolgok vásárlásáról van szó leülünk és megbeszéljük h belefér-e az adott hónapban.Én nem tartom jó párkapcsolatnak azt ahol külön kassza van.ott valami sántít.
En viszont ugy nem szeretnek elni, hogy ha megtetszik vmi akkor ne vehessem meg, mert elotte azt meg kell beszelni, vagy "engedelyt" kell ra kerni a paromtol
Lattam es hallottam jo par ilyen szituaciot es nekem meg ez nem tetszik! (Vagy h pl. A fel aki vett vmit alig merte elmondani otthon, vagy az arat nem vallotta be, stb)
Szeretem es tisztelem a parom, de engem az elet arra nevelt, hogy ha arrol van szo, igenis kepes legyek egyedul is megelni, sajat labamon allni. En mindenhez igy allok hozza!
Biztos sokan nem ertenek meg, ahogy en is sok embert nem ertek, de ettol fuggetlenul senkit nem itelek el azert ahogy el, ugyhogy kedves ertetlenkedo valaszolok, kerlek Titeket Ti se itelkezzetek "felettunk", azert mert mashogy elunk mint ahogy a tarsadalom elvarna!
26-os voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!