Akik külön kasszán voltak a párjukkal hogy vásároltak a babának?
ja a felesben addig megy, amíg ua a fizetés
neked lesz 70 neki 120, majdnem a duplája
arra van terv okoska?
mert itt ugye mindenki buta, csak te vagy okos.
Ugyanúgy bevásároltok és felesben fizettek, mint eddig, csak a bevásárlókocsiban lesznek babacuccok is. Ezen mi olyan bonyolult?
(Félreértés ne essék, természetesen mi nem így élünk.)
"Felesben fizetünk mindent ezt beszéltük meg. "
Elvált szülőknél is ez a bevett módszer...
En sem igazan ertem, hogy ezt most miert kellene ujra beszelni.
Eddig is nagyjabol ennyit kerestel, azt irtad, es ez igy nektek mukodott. Tehat tovabbra is mukodni fog, nem fog erzekenyen erinteni, hogy te kevesebbet keresel megis feleztek mindent.
Mi kulon kasszan vagyunk. Parom talalta ezt ki, meg a kapcsolatunk elejen, az en vedelmemre, mivel en joval tobbet kerestem nala.
Most varjuk a 2. Babankat es igaz, h most o keresi a tovbet, de megis kijovok a penzembol en is. Persze van megtakaritasom, de eddig meg nem kellett hozza nyulnom, csak a nyari nyaralas alkalmaval vettem ki egy kisebb osszeget.
Annyi valtozas meg tortent, h a csaladi potlekot egy boritekba tesszuk minden honapban es ami kell a fiunknak elsodlegesen abbol fizetjuk. Ha elfogy akkor ugyanugy felezzuk azokat a kiadasokat is, mint minden mast.
A terhes ruhakat, ugyanugy mint barmely mas ruhamat magamnak veszem meg, ugy mint a vitamint is.
A gyerkoc ruhait, ajandekait illetoen nem igazan szol bele, vagyis nem ellenkezik azzal kapcsolatban, hogy mit es mennyiert akarok venni neki. Mindennek adja a felet. :-)
Szerintem ez nem bonyolult, ha eddig is igy csinaltatok, tovabbra is menni fog! :-)
Mi a rezsit mindig felezzük. De a bevásárlásoknál soha nem számolgatunk; egyszer egyikünk fizet, aztán másikunk, nagyjából. Így csináltuk a baba dolgaival is; pl
egyszer én fizettem az uh-t, utána a férjem. De ez sem volt aranyszabály. Elég rugalmasan kezeljük ezeket a dolgokat. Nyilván mindig függ attól is h éppen ki hogy áll anyagilag.
Nem tudom, mi ezt hogyan oldanánk meg...
nekünk pont fordítva van...közös bankszámla, arra megy minden bevétel és innen vonnak mindent (rezsi, házhitel, biztosítás stb) társkártyával mindketten ezt használjuk.
4 gyereket nevelünk, nekünk ez tökéletesen bevált.
Nektek szerintem, ha eddig működött, akkor a bevásárlások alkalmával babcuccok is lesznek a kosárban és ahogy eddig felesben fizettek. Babakocsi kocsiba gyerekülés) légzésfigyelő, kiságy...igazából ezek a nagyobb tételek, a többi ami egy újszülöttnek kell, nem nagy összeg....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!