Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A 18 éves lányod bejelenti,...

A 18 éves lányod bejelenti, hogy terhes. Te mit reagálnál rá, mint anyja?

Figyelt kérdés
Úgy hogy a középsuliból még van 2 éve!
2015. máj. 6. 14:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/81 A kérdező kommentje:

1xbuktam es matekbol!!

szakmunkas suliba jar az apa,neki meg van 1 eve

2015. máj. 7. 11:27
 62/81 anonim ***** válasza:
Ezek szerint a szüleid nyakára tervezted szülni a gyereket. Ott a segély, ok meg majd eltartanak. Ha középiskolában megbuktal, nem lehetsz valami okos - egy ketteshez nem kell sok ész. Nulla vegzettseggel állsz majd neki munkát keresni, plusz egy gyerek mint nehezito körülmény. ...
2015. máj. 7. 11:39
 63/81 anonim ***** válasza:
39%

véleményem szerint egy gyerek nem nehezítő körülmény... hanem az élet értelme... fel nem tudom fogni, milyen ember tart egy gyereket nehezítő körülménynek. sok dolgot szerintem pont megkönnyít, hiszen a gyerekedért mindent megteszel, tehát ad értelmet a mindennapoknak, ha van gyereked, van miért felkelned reggel... Van miért gürizned, hogy legyen karriered. Érdekes módon a történelem folyamán, mindig megoldották a fiatal szülők, és azok szülei egy gyerek nevelését, csak mostanában csinál ebből mindenki "nehezítő körülményt"...bár lehet, hogy egy olyan ember, aki így vélekedik, nem os való szülőnek...

30/f

2015. máj. 7. 11:55
 64/81 anonim ***** válasza:
Nem csodálom, hogy matekból buktál, ha már április közepén is terhes voltál, de csak most vagy 6 hetes, akkor ezek szerint a jövőbe látsz? Mert akkor hagyd a francba a középsulit, ilyen tehetséggel nyiss egy jósdát.
2015. máj. 7. 12:35
 65/81 A kérdező kommentje:
2013 ba buktam meg...
2015. máj. 7. 12:46
 66/81 anonim ***** válasza:
35%

56-os. Már ne is haragudj, de miért is játszmázik a gyerek? Mert minden bizonnyal nem kapott meg valamit, amit attól a kisbabától megkaphat. Valami hiányzott a szülő-gyerek viszonyból, amiért elkezdi. Más miatt miért kezdené el? És tudod mi hiányzik? A feltétel nélküli szeretet és az ugyanilyen bizalom. Nyilván gyerekkora óta ezt kapta, ezt érezte. Csak úgy poénból nem kezd játszmázni. Nyilvánvaló, hogy anyuka nem fejezte ki az érzéseit rendesen iránta, nem volt hajlandó megbeszélni vele több dolgot, amit ált. egy ilyen viszonyban meg szoktak beszélni..

Ha a saját példámból indulok ki, muszáj volt játszmáznom(nem gyerekkel) mert olyan rövid pórázon akart tartani anyukám, hogy szinte levegőt is akkor vehettem csak, mikor mondta. Mégsem rakott volna ki, ha 18 évesen teherbe esek...

Két ember kell egy ilyen kapcsolat megrendüléséhez. A szülő a példakép, egy gyerek mindig őt akarja utánozni, a lányoknál egy idő után az anyuka lesz az, akit utánozni kezd. Ha mondjuk dohányzik, lehet a lánya is fog, ha az anyja nem őszinte, akkor ő sem lesz az. (lehet lepontozni, le se f**om)

2015. máj. 7. 13:54
 67/81 anonim ***** válasza:
100%

63!

30/f - ez el is árulja, hogy miért nem érted, mitől nehezito körülmény a gyerek munkakeresesnel . Elmgyarzom neked, Jó? Arra most nem térnék ki különösebben, hogy nulla vegzettseggel van e egyáltalán esélye munkát kapni.Tegyuk fel munkát keres: a munkáltatók nem kapkodnak a gyereket nevelő nokert pláne nem, ha még egyedülálló is. (Nyilván ő lesz a kivétel, ahol a 17-18 éves apuka or okra vele marad, tudom). A munkaidő nem igen alkalmazkodik a bolcsode/óvoda nyitvatartasahoz, de tegyük fel ezt is megoldja, mert a nagyszülő, akit olyan faxan at vert, hozza - viszi a gyereket. Munkáltató nem értékeli a gyermekapolasi tappenzt -már ha egyáltalán igénybe tudja venni az ember, mert egy maganvallalkozonal ez csoda számba megy. Igaz, torvenyellenes, de a munkáltató simán rakerdez a gyerek ügyre és hoppá, 1000bol 1 lesz, aki esetleg ad esélyt annak ellenére, hogy van gyerek. Neked, férfiként érthető, hogy ez ismeretlen. Nekem, nőként és anyaként bizony ismerős, mondhatni mindennapos helyzet gyed és gyes utan, pedig én nem tizenéves voltam és még megfelelő végzettségem is volt.

Mellesleg szörnyű lenne, ha csak a gyerek lenne az élet értelme. Fontos és csodálatos dolog -már ha az ember vágyik rá- de ezen kívül millió dolog van, ami miatt érdemes élni. Ha szerinted nem így van,akkor a te életed Igen sivár lehet.

2015. máj. 7. 14:09
 68/81 anonim ***** válasza:
31%
63-as vagyok, 1 hónap mulva lesz 11éves a kisfiam, kislányom pedig nemrég lett 6 szerintem pontosan tudom miért nem tartok egy gyereket "nehezítő körülménynek"...
2015. máj. 7. 16:34
 69/81 anonim ***** válasza:
Persze, igazad van. Nyilván megkerdeztek tőled is hogy van e gyereked, tervezel e a közeljövőben és egyértelmű az is, hogy te voltál otthon velük gyesen - Bocsánat, nyilván gyedet kaptál, hiszen ha jol számolom 19 éves voltál amikor a nagyobbik gyereked született, nyilván huzamosabb ideje dolgoztál, így még volt az elegendő időd a gyedhez.Most is biztos te mész tappenzre, ha a nagyobb beteg, ugye és a munkaltatonak szava sincs. Mi is a munkád és a munkarended? Csak úgy nagy vonalakban.
2015. máj. 7. 16:40
 70/81 anonim ***** válasza:

30/f, naná, hogy neked nem jelentett férfiként nehezítő körülményt a gyerek, gyerekek. Te beírhatod az önéletrajzba büszkén, hogy kétgyerekes apuka vagy, még vállon is fognak veregetni az interjún. Én meg nőként retteghetek, hogy csak rá ne kérdezzenek a gyerekre. A munka világa nem ismer olyan kifejezést, hogy kisgyerekes apa, de olyat igen, h kisgyerekes anya és azt kerülik, mint a pestist. Neked nem kell felállnod az asztalodtól 4kor vagy inkábbb 4 előtt, hogy odaérj az oviba a gyerekért, nem kell látnod, h emiatt minden kolléga úgy néz rád, mint a véres késre, te vállalhatsz túlórát, hétvégi csapatépítő tréninget, így te lehetsz a hónap dolgozója, a jó fej kolléga, aki még a munka utáni bulikban is benne van. Mi meg leszünk az elsők között, akiktől megszabadulnak, ha bajba kerül a cég, mert mi maradtunk otthon a beteg gyerekkel heteket, mi nem tudtunk este 7ig túlórázni, és ez mint fekete pont a munkáltató szemében. Nem mindenkinek áll a rendelkezésére 0-24-ig nagyszülő.

Még mindig az gondolod, hogy egy gyerek nem nehezítő körülmény a nőnek?

2015. máj. 7. 18:07
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!