17 éves vagyok és terhes. A barátommal meg szeretnénk tartani a picit. Hogyan induljak el? Mit tegyek, hogy jó anyja tudjak lenni a babának?
Hol kell majd szülnöm vagy vizsgálatokra mennem? Igényelhetek az iskolámtól valamiféle támogatást? Legyek magántanuló, hogy otthon tudjak maradni majd a babával?
Minden érdekel. Szeretnék jó anya lenni. A barátom segít és támogat mindenben (ő 18 éves).
(Amúgy védekeztünk gumival, de miután kimaradt a menstruációm csináltam először 2 tesztet, majd másnap még kettőt és mind pozitív. 10-es erősségű, x-epiles tesztek.)
OMG.
Ha meg abortusz felől érdeklődne, azért csesztetné a nép.
Szülőkkel mindenképp beszéljetek. A terhességgel kapcsolatos orvosi dolgokat el fogja majd mondani mindig az orvos, meg a védőnő. De a családdal mindenképp vitassátok meg a kérdést. Ki fog vigyázni a picire, meddig maradsz vele otthon, esetleg esti suliba átmész-e, hol fogtok lakni, miből fogtok élni... Szurkolok, és kitartást kívánok. Szükségetek lesz rá.
Támogatásokkal kapcsolatban érdeklődjetek a Kormányablaknál, a suliban pedig biztosan van valamilyen adminisztrátor (bár a sulitól sztem nem jár támogatás)
Először mindenképp beszéld meg a szüleiddel. Én is váratatlanul lettem terhes, az iskolát estin fejeztem be. Mondjuk engem mindenki próbált lebeszélni, mégis megtartottam. Szerencsére! Ugyanis most pár évvel később egy betegség miatt már sajnos nem lehet gyerekem. Nehéz volt, de örülök hogy így döntöttem akkor.
Gratulálok és minden jót nektek!
Az első és legfontosabb dolgod, hogy beszélsz a szüleiddel. Utána el kell menned nőgyógyászhoz, lehet magán is, de az sztk-ban ugyanúgy ellátnak. Ott megállapítja az orvos a terhességedet, és elküld a védőnőhöz, aki kiállítja a terhes kiskönyvedet. Van egy csomó vizsgálat a 9 hónap alatt, de ezekre folyamatosan kapod majd a beutalókat.
Hogy mi legyen a sulival, azt a szüleiddel közösen kell eldöntened. De azt mindenképp vedd figyelembe, hogy bizonyos tornagyakorlatokat nem végezhetsz, úgyhogy a tesitanárral is mielőbb beszélj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!