Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A 18 éves lányod bejelenti,...

A 18 éves lányod bejelenti, hogy terhes. Te mit reagálnál rá, mint anyja?

Figyelt kérdés
Úgy hogy a középsuliból még van 2 éve!
2015. máj. 6. 14:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/81 anonim ***** válasza:
Én támogatnám mindenben, leülnék vele megbeszélni, hogy mik a tervei, hogy gondolja a gyermek felnevelését, nem szeretné-e elvetetni, ha nem akkor eltudják-e tartani a fiúval. Én biztos nem dobnám ki a saját gyermekemet még akkor sem, ha ilyen helyzetbe kerülne, egy szülőnek az a dolga, hogy támogassa.
2015. máj. 6. 18:25
 32/81 anonim ***** válasza:
100%
Már hetek óta 6 hetes terhes vagy....
2015. máj. 6. 20:10
 33/81 anonim ***** válasza:
6%

Hát ha 23 évesen ki kellett tenni és azóta szenvedés az élet, akkor annak te vagy az oka, nem a szüleid.

A válasz 70%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 69%-ban hasznos válaszokat ad.----> nah ezektől az emberektől meg egyenesen kiakadok, hogy csak és kizárólag az egyik oldalt látja, és a másik nem hibás! Hány olyan volt már a történelemben, hogy bebizonyosodott, hogy a szülők hibáztak...Most is, mert nem feleltem meg az Ő hülye elvárásainak, és mindig többet akartak! Előszeretettel használják a szülők a lelki terrort, de senki nem vesz észre semmit, mert azerintük az a természetes...Gratulálok mintaszülők, remélem nem lesz belőletek több...

2015. máj. 7. 05:19
 34/81 anonim ***** válasza:
49%

Utolsó!

23 évesen már 5 éve nagykoru vagy. 5 éve azt csinálsz, amit akarsz úgy, ahogy akarod. Ha te nem voltál képes semmire se jutni ennyi idő alatt, az nem a szülők hibája. Tudod 13-14 évesen már pl felismeri az ember, hogy magának tanul. M e g csak pénzbe se kerül -mert nyilván mindjárt jön a nem vettek meg nekem semmit duma- hogy a kötelező tananyagot oda vissza megtanuld. Nyilván nem engedtek meg tovább tanulni se -de nagykorukent esti iskolába is iratkozhattal volna, lehetne munkád már, társad, sajat csaladod. Persze, sokkal egyszerűbb szidni a szulot/a tanart/a vilagot/Orbánt, mindegy kit, csak nehogy elismerd, hogy te magad is hibás vagy és egy ponton túl te vagy az aki felelős saját életéért

2015. máj. 7. 05:31
 35/81 anonim ***** válasza:
6%
Igen...Itt is egy mintaszülő, akinek tökéletes gyermekkora volt, és nem okoztak neki lelki sérelmet, nem hagyták már el gyakorlatilag 13 évesen agára, a gondjaival, bajaival együtt! Nem tudom mennyire ismered, de az embernek van lelke! Legalábbis nekem van, amit tönkretettek, és amit nem kaphatok vissza! Igenis van olyan, hogy a szülő a hibás!!! Akár elfogadjátok, akár nem! Ezt pszichiáter is megmondta nekem! Ha nem látnád, Én felvállalom a dolgokat...
2015. máj. 7. 05:36
 36/81 anonim ***** válasza:
En nem mondtam hogy tökéletes gyerekkorom volt, honnan vetted ezt? Ja, hogy aki nem sajnaltatja magát és hibáztat mindenki mást, csak saját magát, hanem teszi amit jónak lát, építi az életét, az mind tökéletes gyerekkorral rendelkezik? Tévedsz. Attól, hogy nem szidom a szüleimet és nem kenem rájuk meg azt is, hogy az ő hibajuk, ha 40 évesen nem tudok 6 emeletes tortát sütni, meg nem lesz tökéletes gyerekkorom. Kapd össze magad.
2015. máj. 7. 05:41
 37/81 anonim ***** válasza:
Engem ugy tettek ki, hogy mindent elvettek tőlem! Semmim nem volt! Szóval ha te sem tudod a dolgokat, akkor inkább maradj csöndben, mert ellenben veled, Én éltem az utcán...És ha már gyermekként tönkretettek, nem olyan egyszerű a dolog, mivel nem vagyunk egyformák, mindenki másképp éli meg a dolgokat! Elfogadod, elfogadod, nem nem, te dolgod, viszont ellent mentek avval a neveléssel amit "kaptam tőlük" csalódtam bennük! Mikor kitettek, akkor apámnak a hátszelemnek kellett volna lennie, nem köpés az arcomra...Oda mentem először, Ő volt a 2. ember, aki lemondott rólam! Ha a családjára nem számítha az ember, akkor kire? Én nem leszek olyan!
2015. máj. 7. 05:47
 38/81 anonim ***** válasza:
Arra volt esze, hogy felelősség nélkül megcsináljon erre a világra, mikor Ő maga is fizeti a lakáshitelt, nem tud gondoskodni, sőtt, nem akar gondoskodni a gyerekéről, mert majd az anyja, vagy a nagyszülei ugyis megoldják! (Y) Gratulálok! Ehhez nincs már mit hozzáfűznöm!
2015. máj. 7. 05:50
 39/81 anonim ***** válasza:
Feltennék egy olyan kérdést, hogy ha esetleg a gyerek öngyilkos lesz, mert olyan lelki sérelmeket kapott-volt már ilyen, ujság is irta-akkor is a gyereket hibáztatja mindenki, mert hülye volt, és megtette...közben meg hetekig gyászol a "család"...Akkor is a gyerek volt a hibás? Tényleg??
2015. máj. 7. 05:53
 40/81 anonim ***** válasza:

23 évesen mindent elvettek tőled? Rendőrségi feljelentés lopás miatt. Ja, hogy nem is volt semmid?

Tudod mit? Menj a pszichiáteredhez, ő majd együtt érez veled. A "minek szült erre a vilagra" gondolatmenetet egyszerűen befejezheted egy hídon. Életképtelen vagy.

2015. máj. 7. 05:54
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!