A 18 éves lányod bejelenti, hogy terhes. Te mit reagálnál rá, mint anyja?
Három lányom van.
Először is leülnék vele megbeszélni mik a további tervei. Teljesen felesleges a fejmosás, eső után köpönyeg. Miután elmondta az elképzeléseit elmondanám a véleményem, a terveiről. Miután megbeszéltük segíteném ahogy tudom. Gyerek mellett is be lehet fejezni a sulit, és le lehet érettségizni. Illetve tovább lehet tanulni. Nyilván ehhez kell a segítő háttér.
Először is rákérdeznék, hogy miből gondolja, hogy terhes. (Lehet hülye kérdésnek tűnik, de itt gyk-n is látszik, hogy sokszor felnőtt nők, köztük olyanok sincsenek tisztában a terhesség körüli dolgokkal, akiknek már van gyereke)Kíváncsi lennék, mégis milyen céllal osztotta meg velem ezt az információt? Azt akarja, hogy elkísérjem abortuszra? Vagy segítsek eldönteni, hogy mit lépjen a következőkben?
Ha megbizonyosodtam róla, hogy tényleg az, akkor megkérdezném, hogy ismeri-e az "apukát", vagy egyáltalán tudja-e, hogy ki az? Vele beszélt már a dologról?
Kíváncsi lennék arra is, hogy hogyan képzeli el a jövőt?
Laciii, és akkor mi lesz? Majd azt mondja, hát persze, védekeztek.
Hogy mit tennék? Hát az nem úgy van ám, hogy a lányom csak hazaállít terhesen. Megkérdezném, hány hetes. Ha túl van a 12. héten, akkor engem durván átvert, eltitkolta, sumákolt, semmilyen segítségre nem számíthatna. Mehet a gyerek apjához, oldják meg, ha már ilyen kis ügyesek voltak. Ha babát vállaltak úgy., h senkit meg nem kérdeztek róla, akkor feltételezem, hogy van keresete az apukának és lesz hol lakniuk. 18 év feletti, nem kötelességem eltartani sem őt, sem a gyerekét, sem a pasiját. Kapna egy időpontot, amikorra el kell költöznie.
Ha viszont a 12. héten belül van és látnám rajta, hogy nem sumákolt, megijedt, őszinte akar lenni, segítségre szorul, akkor megbeszélnénk a továbbiakat. Ha meg akarja tartani, hát tegye, de akkor konkrét tervekkel álljon elő, hogyan szeretné folytatni a tanulmányait, mikor akar munkába állni, miből fogják eltartani a gyereket. Ha a pasi felszívódott, kérjen gyt-t, segítek az ügyintézésben. Segítek anyagilag is, de ez nem azt jelenti, h ingyen bébiszitter vagyok és pénzeszsák, ő meg éli az eddigi gondtalan életét. Ha maradni akar 2 évet mondjuk, hagynám, de az örökkévalóságig nem maradhatna. fontos, hogy lássam rajta, hogy tenni akar magáért és a babáért.
A hozzáállásom attól függene tehát, mennyire korrekt és őszinte velem.
Nem unod még hogy hetek óta írkálod ki a kérdéseket, ahelyett hogy bevallanád a szüleidnek????? Mikor óhajtasz szólni neki? Lassan látszódni fog rajtad... Jobb ha túlesel rajta.
Amúgy nagyon nem örülnék, főleg ha hetekig el sem mondja, és már késő bármit is tenni.
Nem, egész biztos, hogy nem vagyok az Anyad, az én gyerekem meg kicsi.
Bizony nem támogatnam, ha csak úgy elem állna, hogy ő a semmire, pontosabban az én nyakamra szülni akar. Ha elég felnőtt ahhoz, hogy gyereket vállaljon, akkor legyen elég felnőtt ahhoz is, hogy egyedül, vagy az apával felnevelje, eltartsa. Amennyiben minimum elhangzana a mi a véleményed anya, szerinted mit csináljak kérdés és nem csak bejelentene, hogy terhes vagyok megtartom, meg lehet, hogy támogatnam is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!