Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti lemondtatok teljesen az...

Ti lemondtatok teljesen az alkoholról?

Figyelt kérdés
Amióta anyósom megtudta, hogy állapotos vagyok, azóta még alkalmakkor sem ihatok meg egy fél pohár pezsgőt se, mert jaj árt a babának. Ha éppen olyan húst süt amibe sütés elött tett sört, bort vagy bármit nekem mást ad, mert árt a babának. Szerintem meg nem... Nem ittam sűrűn elötte se, de ha havi egyszer eszem iszom ilyet úgy gondolom nem vagyok rossz kismama. (22hetes vagyok jelenleg)
2015. ápr. 28. 11:38
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
34%

Nyugodj meg kérdező, semmi rosszat nem teszel, ha megiszol egy fél pohár sört vagy bort.

Első babámnál én is ilyen voltam, hogy még véletlenül se igyak semmi alkoholt, mondjuk egyébként sem szoktam túl gyakran inni, de a második terhességemnél eszméletlenül kívántam a rosé bort. És ha megkívántam, ittam is egy fél pohárral. Azért ez nem ugyanaz, mintha gyógyszert szednék, vagy dohányoznék.

A szülésznőmnek félve vallottam be, és még meg is kérdeztem, hogy nem okoz-e bajt, továbbá mi van, ha megindul korábban a szülés, és mondjuk úgy megyek a kórházba, hogy ittam 3cl rozét. Azt mondta semmi baj nem lesz belőle. Azóta megszületett a babám, és makk egészséges.

Nem arra biztatom a kismamákat, hogy rendszeresen alkoholizáljanak, de havi pár pohár bortól vagy sörtől semmi baj nem lesz.

UI: A barna sört és a búza sört még ajánlják is terhesség alatt, persze csak mértékkel.

2015. ápr. 28. 14:00
 32/44 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem, miért gondoljátok, hogy hazudunk. Vannak olyan emberek, akik nem isznak. Ez számotokra ennyire elképzelhetetlen?

És ha nem szeretem a sört, nem válaszolhatok a kérdésre? Képzeld korábban megittam néha egy pohár bort, de azóta nem is hiányzik. Most miért vagyok én ufó?

A családunk egyébként sem szokott ünnepeken sörrel koccintani, és nem mondtam, hogy soha életemben nem ittam meg egy korty pezsgőt. Azt sem értem, milyen lenéző hang van a válaszomban, szerintem a gloriás kijelentés meg a hatalmas hazugság sokkal lenézőbb, mint bármi, amit én írtam. Nem beszélve az öko még a bio megjegyzésekről, amiről lerí, hogy megvetéssel alkalmazod.

Egyébként nem vagyok sem öko, sem bio. Fehér kenyeret eszünk, a fiam pedig nem kölesgolyót rágcsál a játszótéren. De nem magyarázkodom tovább, tök mindegy.

Válaszoltam a kérdésre, nyugodtan gondolhatjátok, hogy hazudok és játszom az agyam. Ettől nekem nem lesz rosszabb.

Neked meg semmivel nem lesz jobb egy korty sörtől, de legyen.

2015. ápr. 28. 14:02
 33/44 anonim ***** válasza:
67%
Nem azzal van a baj, hogy sosem iszol, hanem, hogy ettől felsőbbrendűnek érzed magad (vagy a hozzád hasonlók annak érzik magukat) és gyakorlatilag le szaranyázzátok azt aki igen. (nem tudom konkrétan te, vagy más, de az egyik hozzászóló már megtette).
2015. ápr. 28. 14:08
 34/44 anonim ***** válasza:
31%

Én speciel elhiszem,hogy valaki egyébként sem iszik. Nem is erről van szó. Hanem,hogy attól még,hogy valaki iszik néha a terhessége alatt egy-egy pohárral, attól még nem lesz rossz anya, meg felelőtlen, meg stb.

Ez kb. annyi,hogy én meg gondolhatnám felelőtlennek azt a kismamát,aki a 5 hónapos terhesen súlyokat emelget a teremben. De egyszer beszélgettünk vele és elmondta,hogy a személyi edzője és ő is érzi,hogy mi az az edzés mennyiség, ami jól esik és nem árt. A dokija sem tiltotta. Ennyi!

A dohányzás meg azért nem ugyanaz, mert aki tényleg dohányos, az a terhessége alatt nem szív el csak úgy néha egy cigit, mert jól esik (mint, ahogy egy pohár hideg sör mondjuk jól tud esni). Sajnos az vagy teljesen leteszi, vagy nem.

Egyébként,ha annyira, de annyira káros lenne, görcsökre, szülésvisszatartásra nem ajánlanák a dokik.

2015. ápr. 28. 14:08
 35/44 anonim ***** válasza:
34%

Én nem mondtam le. Sztem felesleges ezt ennyire tulaggodni.A vörösbor max 1 dl egészséges.

Van akinek kifejezetten ajánlott is! Én a sört nagyon kívánom.

Néha megiszok egy két kortyot. Párommal ha vacsizunk mellé megmerek inni egy kis bórt és nagyon jólesik.Szerintem keveseket nyugodtan lehet. És persze alkalmilag. Voltam már terhes akkor sem ártott, probléma mentesen zajlott, még tul is hordtam.

2015. ápr. 28. 14:12
 36/44 A kérdező kommentje:
Eltértünk a témától, ne bántsuk már egymást! A kérdés lényege az volt, hogy akkora szar alak lennék, ha egy egy eseményen 1-2 kortyot meginnék, ugyanis semmiből nem tudok alapból meginni többet.
2015. ápr. 28. 14:26
 37/44 anonim ***** válasza:
50%

Kedves kérdező. Nekem nem volt nehéz lemondanom, bár volt egy időszak, amikor majd meghaltam egy kis uniqumért, holott ki nem állhatom, de nem ittam.Olykor apósommal söröztem, de többnyire az alkoholmentes változatot ittam, ahogy pezsgőből is. Viszont télen megittam egy kis forralt bort, jól kiforralva belőle az alkoholt, habár az orvosom is azt mondta, hogy ez nem árt meg. Szóval én nem voltam parás. 9 hónap alatt mindösszesen alkoholt 2x ittam, inkább maradtam a non alcoholic italoknál, ha társaságba mentünk, mindenki gondolt rám, és úgy készültek :)

Anyósodat én még most tenném takarékra, mert ha megszületik a baba, akkor majd ő fogja nevelni? A te terhességed, ne viselkedjen úgy, mintha róla szólna...

2015. ápr. 28. 15:11
 38/44 anonim ***** válasza:

33-as, szerintem sehol nem írtam, hogy felsőbbrendűnek érzem magam, nem is szaranyáztam le senkit. Leírtam, hogy én nem iszom, utána hozzátettem, hogy más még ettől megteheti. Ez volt a kérdés, nem az, hogy értsünk egyet az ivással.

Nekem, saját magam számára az volt a véleményem, hogy két korty itallal nem vagyok sehol, minek igyam meg? Koccintani tudok bármi mással, nem ezen fog múlni a boldogságom. Ez továbbra is az én véleményem, nem törtem pálcát senki feje felett, azt már csak belelátja, akinek ez nem tetszik.

A kérdezőnek továbbra is azt javaslom, hogy az alkoholtól függetlenül még időben állítsa le az anyóst, mert később csak rosszabb lesz.

2015. ápr. 28. 18:51
 39/44 anonim ***** válasza:
Saját esküvőmön ittam egy pohár pezsgőt és össz-vissz ennyi a terhesség alatti alkohol fogyasztásom. Igaz én sose ittam igazából. Simán elvoltam mindig is pia nélkül.
2015. ápr. 28. 20:06
 40/44 anonim ***** válasza:
én pedig annyira nem szeretem az alkoholt, hogy még a konyakos meggyet sem eszem meg... van ilyen is.
2015. ápr. 28. 20:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!