Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » "Kávéfüggő" kismamik! Ti...

"Kávéfüggő" kismamik! Ti lemondtatok teljesen a kávéról a terhesség alatt vagy csak csökkentettétek az adagot?

Figyelt kérdés
Amikor a kisfiamat vártuk teljesen lemondtam a kávéról, csak az utolsó négy hétben ittam egy-egy borzasztó gyenge hosszú kávét. Talán ennek is köszönhető, hogy amikor már nem szoptattam visszaálltam a komoly kávézásra, ami négy - öt hosszú kávét jelent nálam. Nemrég kiderült, hogy újra babát várok és visszafogtam a kávéadagomat napi egyre, reggel. Ez kb. úgy néz ki, hogy egy 2dl-es pohár aljában egy pici - olyan 3cl-nyi - kávé és a többi tej. Tulajdonképpen tejes kávé. Szerintetek jobb ha erről is lemondok, legalább most az elején - 4 hetes vagyok kb - vagy ennyi belefér?
2011. ápr. 16. 07:34
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Én végig ittam cappucinot,napi egyet, nekem a dokim azt mondta lehet,ha nem magas a vérnyomásom.
2011. ápr. 16. 07:47
 2/18 anonim ***** válasza:
én is kávéztam,csak kevesebbet :)
2011. ápr. 16. 07:57
 3/18 anonim ***** válasza:

Nekem az orvosom mondta hogy kávézzak (alacsony vérnyomásom van). Napi 2 csészével iszok!

18 hetes km

2011. ápr. 16. 08:18
 4/18 anonim ***** válasza:
Napi két kávét iszom, egyet reggel sok tejjel, egyet délután (fél kanál sima neskávé+koffeinmentes nes), így a kettő együtt elég sűrűnek hat, de azért kevesebb benne a koffein. Előző babámmal is kávéztam így. Most már 36 hetes vagyok, eszembe sem jutott hogy letegyem a kávét. Így érzem jól magam és a vérnyomásom is 120 alatt van a kávékkal.
2011. ápr. 16. 08:39
 5/18 anonim ***** válasza:
Nekem előírta a doki a kávét, alacsony vérnyomásom és migrénem van. Napi 2-t iszok, de instantot,olyanra csinálom,ami jól esik, de nem erősre!:)
2011. ápr. 16. 08:57
 6/18 anonim ***** válasza:

7:57-es vagyok

persze én is instantot ittam,nem erős kotyogóst:)

2011. ápr. 16. 09:01
 7/18 anonim válasza:
47%

Szia, nekem 2 gyermekem van, mindket terhesseg alatt lemondtam a kaverol, mert olyan dolgokat olvastam/hallottam a kave hatasarol a születendö babara, hogy inkabb lemondtam, nem kockaztattam a pici egeszseget.

Ugy sikerült lemondanom, hogy eleinte laza tejes kavet ittam, majd mar csak kakaot (a megszokas kedveert) es kave helyett jazminos zöld teat ittam naponta 2-szer, annak nem volt mellekhatasa, az ize is bejött, azota is szeretem.

Amugy az ize miatt iszod a kavet vagy a faradtsag ellen? Ha csak az ize miatt, szerintem probalj fokozatosan atterni a capuccino-ra, annak nincs semmi rossz hatasa a babara, ugy tudom.

2011. ápr. 16. 09:06
 8/18 anonim ***** válasza:

Ennyi belefér! Nyugodtan ihatod még az elején is. Nekem a kávéfüggőségem abból áll, hogy reggel ébredés után rögtön készítek egyet és azzal indítom a napot. Az első 5 hétben nem is tudtam, hogy babát várok, tehát ittam a kávét. Aztán fura módon hányingerem volt tőle a 10-11. hétig, tehát nem ittam. De annyira fájta a fejem folyamatosan, mióta nem ittam a kávét, hogy visszaálltam rá. Azóta megint nem fáj a fejem és ennyitől még a babának sem lesz semmi baja.

Napi 1 nyugodtan belefér, ha nincs magas vérnyomásod!

2011. ápr. 16. 09:07
 9/18 Mónika87 ***** válasza:
Szia.Én napi 1-2 főzött kávét iszom!
2011. ápr. 16. 09:09
 10/18 anonim ***** válasza:

9:06-nak üzenem, hogy a capuccinot is rendes kávéból készítik, csak felengedik sok gőzölt tejjel. Tehát maga a kávé benne van.

Előző voltam

2011. ápr. 16. 09:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!