Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » "Kávéfüggő" kismamik! Ti...

"Kávéfüggő" kismamik! Ti lemondtatok teljesen a kávéról a terhesség alatt vagy csak csökkentettétek az adagot?

Figyelt kérdés
Amikor a kisfiamat vártuk teljesen lemondtam a kávéról, csak az utolsó négy hétben ittam egy-egy borzasztó gyenge hosszú kávét. Talán ennek is köszönhető, hogy amikor már nem szoptattam visszaálltam a komoly kávézásra, ami négy - öt hosszú kávét jelent nálam. Nemrég kiderült, hogy újra babát várok és visszafogtam a kávéadagomat napi egyre, reggel. Ez kb. úgy néz ki, hogy egy 2dl-es pohár aljában egy pici - olyan 3cl-nyi - kávé és a többi tej. Tulajdonképpen tejes kávé. Szerintetek jobb ha erről is lemondok, legalább most az elején - 4 hetes vagyok kb - vagy ennyi belefér?
2011. ápr. 16. 07:34
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Az előző terhességeket abból tudtam biztosan, hogy megutáltam a kávét. Most nem, lecsökkentettem napi 2-őre. Nagyon alacsony a vérnyomásom, ezért nem hagytam el. Amikor 6 hetesen bevérzett a lepény, nem mertem inni. Nem egyértelműen attól lehetett, de nem kockáztattam. Most már kívánnám, meg lehet, jót tenne a vérnyomásomnak, de nem merem, mert még egy erősebb teától is úgy beindul a babuci, hogy folyton befeszül tőle a hasam. Pedig néha jól esne. Instant kávét ne igyatok, az csak vegyszer!!! Anyukámék kísérletezték ki a friss kávé aromát a kémiai kutatóban- nem viccelek- kis mennyiségű rovarirtó van benne. A többi összetevője sem természetes!!!! Inkább hígítani kell koffeinmentessel, ha erős. Vigyázzatok magatokra!! :)
2011. ápr. 16. 09:14
 12/18 anonim ***** válasza:

terhesség előtt nagyon erős kávés voltam, naponta egy kotyogó kávét megittam egyedül. Ez négy személy adagja.

4 hetes terhes vagyok, felére csökkentettem az adagot, iszok mellé 3 in 1 kávét és kakóskávét orrvérzésig. Inkább többször töltök magamnak negyed csészényit, így van mit nyalakodjak egész nap.

A nagyfiammal is végig ittam kávét, napi 2 rendes csészével, a végén asszem 1 csésze volt + 1 3 az egyben. Semmi baja nem lett.

Ja én is alacsony vérnyomásos vagyok, fáj a fejem, ha nem iszom.

2011. ápr. 16. 12:02
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

uccsó vagyok.

Csak még valami, és bocsi az offért!

Megmondaná nekem valaki, hogy mi a pláne abban, hogy jobban meritek inni a tejjel vagy bármivel hígított kávét? Akkor is ugyanakkora mennyiséget iszol meg az erős kávéból, mint előtte, csak valamivel felhígítod. Tehát ugyanakkora mennyiségű koffein jut a szervezetedbe. Akkor meg miért jobb hígítva inni?

Azért kérdem, mert nem jutott még eszembe hígítani, és szerintem a hígított kávétól is ugyanúgy mozog a baba, nem?

2011. ápr. 16. 12:06
 14/18 anonim ***** válasza:
Én ittan,instant 3in1-t,ha jól emlékszem néha kettőt is.Alternatívaként cikóriakávé,vagy koffeinmentes kávé is van.Egyébként ez badarság,napi egy kávétól mi baj lehetne,ha amúgy egészséges a kismama?
2011. ápr. 16. 14:20
 15/18 anonim ***** válasza:
Nekem napi 1-et mondott a védőnő, mármint, hogy azt nyugosdtan megihatom. Az nekem normál eszpresszo. Aztán ebéd után, ha letettem a kisfiamat, megiszom még egyet. Kell, hogy "életben"maradjak. A délutáni már kis mennyiség sok tejjel. De a reggeli normál adag.
2011. ápr. 16. 14:48
 16/18 A kérdező kommentje:

Azért jobb hígítva inni, mert akkor nem viszi fel annyira a vérnyomást. Amikor a kisfiamat vártuk, ihattam én akármennyi kávét semmi nem indította be, nem érdekelte. Akkor azt hiszem, megyek is és iszok egy kávét!! :)

Nagyon köszönöm a válaszokat!!!

2011. ápr. 17. 06:40
 17/18 anonim válasza:
Fuu én megundorodtam tőle nem is birom meginni és a szaga:S ugyhogy én szerencsés vagyok pedig elötte rengeteget kv.tam napi 5 t megittam mostmeg nem kell eggy se:)
2011. ápr. 21. 17:09
 18/18 A kérdező kommentje:
Időközben nekem is megoldódott ez a problémám, mert nekem is hányingerem van tőle. Bár egy gépit mindennap megiszok, de reggel az itthonitól rosszul vagyok!
2011. ápr. 22. 06:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!