Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti lemondtatok teljesen az...

Ti lemondtatok teljesen az alkoholról?

Figyelt kérdés
Amióta anyósom megtudta, hogy állapotos vagyok, azóta még alkalmakkor sem ihatok meg egy fél pohár pezsgőt se, mert jaj árt a babának. Ha éppen olyan húst süt amibe sütés elött tett sört, bort vagy bármit nekem mást ad, mert árt a babának. Szerintem meg nem... Nem ittam sűrűn elötte se, de ha havi egyszer eszem iszom ilyet úgy gondolom nem vagyok rossz kismama. (22hetes vagyok jelenleg)
2015. ápr. 28. 11:38
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
39%
Nem mondtam le az alkoholról. Még csak nem is ittam kevesebbet, mint előtte. Terhességem idejére esett 5 születésnap, karácsony, szilveszter, ezeken az alkalmakon természetes, hogy iszunk 1-2 pohárral (bár a szilveszteri pezsgőt kihagytam, mert a szénsavastól rosszul voltam). Máskor nem szoktunk inni.
2015. ápr. 28. 12:25
 22/44 anonim ***** válasza:
52%

20-as, nem hiszem, hogy itt hemzsegnének a borász kismamák. Az meg, hogy szereti az ízét, nem igazán nagy érv. Aki dohányzik, az is biztos szereti a cigit, mégis leteszi.

Erről a témáról is megoszlanak a vélemények. Van, aki szerint nem árt, más meg azt mondja, hogy ilyen alapon az újszülöttel is itathatnál felhígított alkoholt.

Kérdező, te meg állj a sarkadra, mert ha már most rángat az anyós, a gyerekkel kapcsolatban is mindent meg fog mondani, te meg csinálhatod, amit diktál. Ha nincs kedved sörözőbe menni, mondd meg. Vagy elmész negyedórára, aztán felállsz, hogy inkább haza szeretnél menni. Ha ennyire számít neki az unoka egészsége, csak megérti.

És ha megint megjegyzést tesz mások előtt, szólj vissza valami ironikusat, hátha észreveszi magát.

2015. ápr. 28. 12:38
 23/44 anonim ***** válasza:
34%

Aztaaaaaaaaaaaaa micsoda szentek vannak itt, de komolyan, nem szakad le a plafon? :DDDD

Én szilveszterkor megittam egy fél pohár pezsgőt, nyáron 40 fokban meg egy kis pohár sört 2 hetente kb.

A kajába ha belerakod az alkoholt, az alkohol tartalom nem marad benne, ... !

Ja és mindkét gyerekem makk egészséges.

2015. ápr. 28. 12:43
 24/44 anonim ***** válasza:
71%

Miért kell így kiakadni, mert van, aki nem iszik terhesen még néhány pohár sört sem? Nem mondtam, hogy te se tedd.

Ez meg, hogy a gyereked makk egészséges, tök felesleges kijelentés, nem jelent semmit. Tény, hogy nem fog hiányozni az egyik lába, mert megittál egy sört.

2015. ápr. 28. 12:48
 25/44 anonim ***** válasza:
42%
Itt csupa abszolút alkohol nélkül élő anya van, ez egy csoda, szinte már-már képmutató! Hát komolyan hihetetlen! Nyilván nem alkoholizálásról, és monoton cigizésről kérdezett a leendő anyuka. Én megnyugtatlak, ha a férjem sört iszik egy nyári estén, és terhes vagyok, akkor iszok belőle egy kortyot. A pörkölthöz öntök vörös bort. És családi ünnepekkor, koccintok pezsgővel (nyilván keveset kérek). 3. terhességem, és kávét is iszom. Cigizni nem cigizek, de csak mert terhesség és szoptatás alatt abbahagyom, nem esik nehezemre. De itt csupa glóriás szülő van. Szóval én leszek ezzel az egészségtelen anyukák mintapéldánya. :D De én köszi, jól vagyok. :D
2015. ápr. 28. 12:50
 26/44 anonim ***** válasza:
80%
Ja, és nem szakad le a plafon, mert akár hiszed, akár nem, vannak, akik nem isznak alkoholt. Nem meggyőződésből, hanem pl szimplán nem szeretik. A sört kifejezetten utálom, a bor sem hiányzik, a tömény meg pláne. Mi ebben olyan egetverő? Attól te még ihatod :)
2015. ápr. 28. 12:50
 27/44 anonim ***** válasza:
75%

Most komolyan, miért mondjátok ezt? Szerintem egy hozzászóló sem hangoztatta, hogy glória van a feje körül, mert nem iszik.

És ha neki ilyen a felfogása, téged miért zavar? Ássa el magát, mert ő nem ivott meg egy korty sört?

Ez nektek fáj, vagy csak baj, hogy nem mindenki ért egyet a véleményetekkel? Ha szerintetek nem gond az alkohol, megisszátok, egészségetekre, de attól még nem kell "leszentanyázni" azt, aki nem iszik.

Van, aki nem szeret határokat húzni, hogy egy sör nem árt, de kettő már igen. Ha az én szervezetem nincs hozzászokva, akkor nekem egy pohár is a fejembe száll. Ennyi.

2015. ápr. 28. 12:55
 28/44 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem nem azzal van a baj, hogy nem iszol, meg a fejedbe száll. Hanem a véleményedben ott az ítélet, és az a felhang, h a gyerek miatt. És ez baromság. Nem is tudom, miért válaszol az a kérdésre, aki mindig is utálta a sör kesernyés ízét, csak narancs lével koccintott ünnepeken. És a családja már annyira öko, hogy az már bio. Ezt sosem fogom érteni. És senki nem vallja be az igazságot, hogy azért nem iszok terhesen, mert akkora paramami vagyok, hogy a migrént is gyógyszer nélkül merem csak átvészelni, nehogy a kisujja megrebbenjen a bennem növekvő életnek. Aki amikor először hazaviszad a kórházból, hirtelen beszippant minden károsat. :) Valóban lehet itt takarózni.
2015. ápr. 28. 13:07
 29/44 anonim ***** válasza:
52%

24-es, én nem akadtam ki.

De az kizárt, hogy 20/20 anya egy korty alkoholt nem iszik, még szilveszterkor, szülinapkor, eljegyzéskor sem.

Az alkoholizálást én is elítélem, de nemár felelőtlen legyen egy anya, mert megiszik 40 fokban egy fél pohár sört, vagy a dédi 100. szülinapján 2 korty pezsgőt...

És a 9 hónap alatti 3-4 korty alkohol nem egyenő a cigizéssel, ahogy valaki írt.

Szóval nem akadtam ki,csak nem kell ekkora hatalmasat hazudni, hogy "ééén nem, ééééééén soha, egy picit sem, fúúújjj az milyen felelőtlenség".

2015. ápr. 28. 13:08
 30/44 anonim ***** válasza:
Már miért lenne hazugság?! Absztinencia szót ismered?? Képzeld (ha nem megy, olvass utána), vannak akik nem tefhesen sem isznak semmiféle alkoholt. Számtalan oka lehet, pl. gyógyszert szed, alkoholisták a szülei, vagy egyszerűen csak nem szereti. Olyan nehéz elhinni hogy van akinek a várandósság is ok erre?
2015. ápr. 28. 13:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!