Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti lemondtatok teljesen az...

Ti lemondtatok teljesen az alkoholról?

Figyelt kérdés
Amióta anyósom megtudta, hogy állapotos vagyok, azóta még alkalmakkor sem ihatok meg egy fél pohár pezsgőt se, mert jaj árt a babának. Ha éppen olyan húst süt amibe sütés elött tett sört, bort vagy bármit nekem mást ad, mert árt a babának. Szerintem meg nem... Nem ittam sűrűn elötte se, de ha havi egyszer eszem iszom ilyet úgy gondolom nem vagyok rossz kismama. (22hetes vagyok jelenleg)
2015. ápr. 28. 11:38
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
35%

Hát hogy őszinte legyek, én egész életemben csak szilveszterkor ittam egy fél pohár pezsgőt. Amikor viszont terhes voltam, a 12 héttől folyamatosan alkoholt kívántam. Végül úgy oldottam meg, mivel egyéb, a terhességen kívül álló okok miatt se akartam inni, hogy alkoholos csokit ettem -pár szemet naponta- és igen gyakran készült kokuszgolyo rumaromaval 😆

Amúgy csak a mértéktelen viaszt és tömény szesz káros.

2015. ápr. 28. 11:49
 12/44 A kérdező kommentje:
Igen pl gyerekpezsgő az jó, de amikor ott mindenki előtt közlik hogy te márpedig csak ezt ihatod meg eheted az nagyon fájó tud lenni, mert nem beteg vagyok, csak állapotos, ami árthat a babának azt nem eszem meg, pedig pl a Tiramisut is imádom, de nem eszem mert tojásos.
2015. ápr. 28. 11:52
 13/44 anonim ***** válasza:
29%

"ami árthat a babának azt nem eszem meg"

Pedig ez ugyanaz, csak nem eszed, hanem nem iszod meg, ami árthat.

Elég gyerekes, ha csak azért is ragaszkodnál hozzá, mert az anyósod "megtiltja" neked.

Kérdésedre:

nem, nem iszok egy kortyot se. Nem nehéz, pedig szeretek pl.: időnként legurítani egy pohár sört.

2015. ápr. 28. 11:57
 14/44 anonim ***** válasza:
64%

Én sosem ittam alcoholt. Úgyh terhesség alatt se volt nagy dolog h nem iszok.

Viszont nekem van ismerősöm aki 2 havonta iszik egy kis pezsgőt. Semmi baja a gyerekeinek, most várják az 5.et.

De pl tiramisut ettem, még madártejet is annyira kívántam, semmi baja a gyerekeknek.

Sztem ha nem naponta litereket iszik meg az ember hanem mondjuk 9 hónap alatt 3x semmi probléma nem lesz.

Mondjuk én anyóst helyre tenném kinek parancaolgasson....

2015. ápr. 28. 12:00
 15/44 anonim ***** válasza:
78%

Én sem teljesen értem, hogy most az alkohol hiányzik, vagy csak az zavar, hogy az anyósod megtiltotta mások előtt?

Szerintem bőven ki lehet bírni, hogy alkalmakkor ne igyon meg az ember egy korty pezsgőt. Mivel lesz jobb neked attól?

Ha meg az zavar, hogy az anyósod dirigál, mondd meg neki, hogy ne mások előtt tegye, te is tudod, hogy nem szabad meginnod.

Egyébként én nem ittam egész végig, sőt talán azóta sem nagyon, pedig már 2 éves a fiam. Nekem alapból nem hiányzik, nem volt nagy lemondás.

2015. ápr. 28. 12:02
 16/44 A kérdező kommentje:
Inkább az zavar, hogy mások előtt megaláz :( Szent patrik napon is ki voltam rángatva, hogy nekem ott kell lennem mert családi dolog de nézzem ahogy mindenki alkoholizál, na ott már a szagok is zavartak rendesen.
2015. ápr. 28. 12:06
 17/44 anonim ***** válasza:
64%
A jo minosegu bor kis mennyisegben egyaltalan nem art. En Irorszagban elek, es itt pl kifejezetten ajanljak a Guinness nevu barnasort (napi 1 poharral) az anyukaknak, m tele van vassal. En a helyedben kinyomtatnek par tanulmanyt errol es anyosod orra ala dugnam, h olvasson utana, mielott masok elott megalaz. Ertheto, ha o is felti az unokajat, de azert megalazni nincs joga.
2015. ápr. 28. 12:14
 18/44 anonim ***** válasza:
76%
én nem. litereket nem ittam semmiből, de alkalmakkor néhány korty pezsgőt iszogattam, illetve nyáron a nagy melegben egy-egy pohár sört is simán. nekem az orvosom azt mondta, hogy nem árt.
2015. ápr. 28. 12:16
 19/44 anonim ***** válasza:
7%
Egyáltalán nem iszunk, se én, se a férjem. Várandósan eszembe sem jutna. Végtelen felelőtlenségnek tartom. Havi egyszer is. Nem hiszem, hogy ez akkora áldozat lenne, amit nem lehet kibírni. Ha úgy érzed az, akkor szaksegítséget kell kérned, mert valami nem stimmel.
2015. ápr. 28. 12:16
 20/44 anonim ***** válasza:
68%

Hú utolsó! A felelőtlenségről nálam nem itt kezdődik.

Azt azért el sem lehet képzelni,hogy van,akinek esetleg szakmája mondjuk a borászkodás, vagy hobbija stb. az azért iszik néha,mert az ízét szereti.

Nem hiszem,hogy bármelyik kismama a berúgásra játszana, főleg nem egy pohártól.

2015. ápr. 28. 12:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!