Hogy spóroltok a család étkeztetésén, ruházkodásán, mi az amiről teljesen lemondtatok és mi az ami még belefér?
Kaján nem spórolok, habár szennyet és sok hülyeséget nem veszek.
Magamat nem igen ruházom. Úgy körülbelül ennyi.
kaján nem spórolok
két naponta főzök leves és főételt,valamelyik húsos
gyümölcsöt is veszek rendszeresen
próbálok nem pocsékolni,amit megveszünk megesszük,nem dobunk ki ételt
én magamnak nem nagyon költök ruhára,nem érdekel a divat,csak azt veszem meg,ami szükséges.azt is inkább turiból ott jobb minőségű újszerű ruhákat találok.igyekszek keveset járni kocsival,inkább gyalog,vagy pont most vettem egy kerót,és azzal fogok járni dolgozni
szórakokás nem nagyon van,havonta egyszer,akkor is valamilyen gyerekrendezvény,pl ebben a hónapban cirkuszba megyünk,múlt hónapban Alma koncerten voltunk.játszóház is havi egyszer
gyorsétterembe nem járunk,max. évi 2-3 alkalommal
a fiamnak viszont megveszek mindent,amire szüksége van.a régi cuccait eladom a jófogáson,vaterán,ebből veszek neki rucikat.ő is hord használt ruhát,de újat is szoktam venni.azt a scamptől rendelem,mert nagyon jó minőségű,és ha kinőtte tuti el tudom adni elég jó áron
az árammal és a vízzel próbálok spórolni,energiatakarékos izzók vannak,és csak ott ég a villany,ahol vagyunk,a tv nem megy háttérzajnak.a fiamat is arra tanítom,hogy vigyázzon a vízre,pl ne folyassa,amíg szappanozza a kezét,vagy zuhanyzáskor elzárjuk,amíg szappanozzuk magunkat
Kaján úgy, hogy nem főzök potyára. Kb. egy éve tűnt fel, hogy mondjuk egy vasárnapi ebédből tutira megmarad ez-az, aztán azt senki nem eszi meg. Pl. egy fél adag krumplipüré, leveshez megfőzött cérnametélt, ilyesmik, aztán ott penészedik meg a hűtőben. Na, ezeket igyekszem felhasználni. Maradék krumplipüréből készítek szendvicskrémet például, cérnametélthez simán csinálok valamilyen szószt, és megeszem (a fiúk mondjuk finnyognak erre, hogy a cérnametélt csak levesbe való, azt nem lehet szósszal megenni, engem mondjuk ez nem zavar, tészta ez is).
Meg nem veszek felesleges dolgokat. Amit lehet, megcsinálok itthon, sokszor finomabb is, mint a bolti. Pl. pizzakrémet már egyáltalán nem veszek, mióta rájöttem, hogy én is meg tudom csinálni, gyakorlatilag töredék áron, sokkal többet, és halál komolyan mondom, hogy ízre nem érzek különbséget, és mindennemű tartósítószer nélkül is eláll a hűtőben hetekig.
Leveskockát sem nagyon használok már, veszek helyette csontot potom pénzért, csontléből is nagyon finom leves készül, és jóval természetesebb is, mint a leveskocka. Meg a főzelékeket is csontlével főzöm, korábban leveskockát tettem hozzá, igaz, így kicsit időigényesebb, mert meg kell főzni az alaplét, de annyira nem vészes időben.
Amin muszáj spórolnom sajnos, az a tojás, pedig imádjuk, de brutális az ára, úgyhogy nem gyakran készül tojásos étel mostanság. Bár főzéshez még csak-csak használok, mert abba elég 1-2 darab, de a főtt tojásos szendvicsről, meg a vacsorára evett tükörtojásról/tojásrántottáról már lemondtunk, nagyon drága mulatság lenne ez három főre sajnos.
Szintén a ruhán, magamra csak ritkán, fiam örökölt sokat, néha azért kap, pláne cipőt ilyesmit.Férjem is ritkán vesz magának ruhát.
Ennivalóban nem dőzsölünk, de azon én sem szívesen spórolok, gyümölcs, nasi, változatos ételek vannak.Még nem dolgozom, így általában minden nap főzök valamit, de van hogy több napra főzök, pl. töltött káposztát, gulyás levest.Fodrász ritkán, műköröm, kozmetika házilag magamnak.A jó minőségű mosószert, tusfürdőt, sampont viszont inkább megveszem mint az olcsóbbat.Nem dohányzunk, nem iszunk, nem járunk bulizni, ezekre nem költünk.Néha jönnek vendégek, akkor többet költök kajára is, de nem sűrűn.Gyereke biciklivel hordom oviba, nem fogy annyi benzin sem.Van aki két utcányira az ovitól is kocsival hordja, az is egy hónapra nem kevés benzin pl.
En minden fozesnel 2 napra fozok. Mi harman vagyunk es a fozesem havi 20 nagyon max. 25bol van meg.
Egy fozesem nem lehet tobb 900 forintnal. Ehhez minden hozzavalot szamolok. Pennyben vasarolok (nekunk ez a legolcsobb a kornyeken)
Fozok pl borsolevest. Borso fel kilo 200 grizgaluska jo sok megy bele 1-2 tojasbol legyen 200 forint karalabe 100 forint, megy bele 2 darab csirke alsocomb 3-400 forint. Ezt 2 napig esszuk akkor napi 450 ezt tovabb osztom harommal mert annyian vagyunk ugy 150 aztan meg kettovel mert ebed es vacsi es igy kijon egy adag 75 forintra. Ezutan nalunk max fahejas palacsinta van.
En minden hozzavalot kiszamolok igy kijon 13500 kajara. De ha valami draga kajat kivanunk meg pl vadas akkor 2000 korul vasarolok. Ebbol lejon a ket napra 450-450 tehat amit pluszba koltottem az 1100 forint... Ami hozzajon a 13500hoz es meg boven a 20as alatt vagyok.
Ma pl gulyas van, de azt tuti hogy 3 napra is marad de ha nem kell megy a fagyoba es valamikor majd kiveszem. Hetvegen rantott hus volt rizs, ubi sali. A heten lesz egy majgomboc leves tuti valami sutivel, aztan krumplis teszta.
Jovoheten lesz tuti grizes teszta (mert az ket napra 450) aztan gombas szelet parolt rizzsel, spenot stb nalam elore meg van tervezve... Igy eleg olcson kijon a fozes, epitkezunk es rohadtul kell a fogtechnika... Erre ra kell allni agyilag de ez sz.rragas mesterfokon.
Ruhan ugy sporolunk, hogy 1 evben ketszer van ruhatar csere. Csak nike lonsdale everlast ruhak cipok. Ezt kulfoldrol hozatom konkretan a kinai ruhak itthoni aran ( csak a posta a draga... 3500-5000 kozott.) es ezt ezerszer moshatom, vasalhatom nem fakul nem nyulik stb... Az 1 eves lonsdale poloi a gyerekemnek novi ujnak tunnek. Ha a kinaiban vasaroltam elso viseles utan vartam a bodykat mert varras mellett megy szet. Turiba nem megyek mert ezek a secondhandek iszonyat nagy atveresek. Kintrol a gyereknek 700 forintert veszek a Fiamnak lonsdale polot a polo szettek 1100 korul vannak. Akkor hol eri meg egy turi? Egy lonsdale melegito szett 3500 amit a vateras eladok ugyanazt 6-7000 ert adnak el. A nike es adidas draga ott vannak 4500-7000 ig melegitok...
Lee cooper farmer a fiamnak 1500... Nike cipo 4500 mintha kinaiba mennel ugyanaz az ar vagy joval olcsobb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!