Szerintetek mennyit kell egy gyereknek gyerektársaságban lenni? Ovis, de ezenkívül rengeteg felnőttel van körbevéve. Mit tehetnénk?
Kisfiam 5 és fél éves. Jár oviba (tehát 9től 4ig gyerekek között van hétköznap) de egyébként talán túl sok figyelmet kap. Szétmentünk az apukájával, így van négy "szülője", négy "nagyszülője", és mindannyiunknak van 1-2 gyermektelen testvére. Ezenkívül a baráti társaságban sincsenek gyerekek, (25-30 év körüli korosztály vagyunk). Állandóan sokan vannak körülötte, és rá irányul minden figyelem. Nem tudom, hogyan csinálhatnánk másképpen, de vannak olyan dolgai már ami elég felnőttes, a gondolkodásán is sokszor meglepődünk.
Nem tudom megoldás lenne e kevesebbet társaságban lenni, de összetartó baráti és családi körünk van, az apukájával és a barátnőjével is sokat van, nekik is nagy a társaságuk. De ha csak mi vagyunk körülötte akár négyen, akár ketten-ketten akkor is minden figyelem az övé.
Nálunk ugyanez a helyzet, a fiam 3 éves, mondjuk mi együtt vagyunk az apjával.
Van két vele egykorú unokatestvére, de csak kb. havi 1x találkoznak.
A lakókörnyezetünkben sincsenek kicsik, egyetlen család van a szomszédban, de ők még véletlenül sem barátkoznak senkivel.
Pedig szerintem fontos lenne, azért is, hogy minket is lásson olyan szituációkban, amikor vendégségbe megyünk, vagy hozzánk jönnek, megossza a többi kisgyerekkel a játékát, tapasztalja részünkről is az osztott figyelmet.
Két baráti család van, akikkel a játszótéri hónapok alatt melegedtünk össze, velük szoktunk néha játszóházba menni, illetve egymáshoz játszani. Ők is panaszkodnak egyébként, hogy nemigen van senki körülöttük se.
Én is így nőttem fel,se ovis,se kisiskolás koromban nem volt gyerek körülöttem csak az oviban,iskolában,felnőttesebben is gondolkodtam ezáltal,de semmi károm nem származott ebből,sőt.
Most 25 vagyok,élek,virulok,jól volt ez így.
Van eleget gyerekekkel,majd ha igényli,később mondani fogja,hogy délután had jöjjön át a Petike,vagy mehessen át a Juliskához.
Egész nap gyerekek között van, ennél több gyerektársaság biztosan nem kell neki.
Amit te mondasz azt nem oldaná meg ha minden nap 10 gyerek ülne még nálatok.
valaki ajánlotta a testvért, mindenképpen az oldaná meg vagy rontaná meg a dolgot. Szerintem a te általad leírtakból csak ártaa neki a testvér, föleg 10 évesen.
játszótérre sem jártok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!