Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Maraton futás (maxra, nem...

Vercsing kérdése:

Maraton futás (maxra, nem kocogva. ) árthat egy még nagyon korai - de tegyük fel, egészséges - terhességnek?

Figyelt kérdés

Kiegészíteném a következőkkel: futás a hobbim, heti 5x1h-t futok. Első gyermekemmel 32.hétig kocogtam - minden rendben lett nála (de maratont nem futottam vele, egy 10km-es versenyem volt a 10.héten, de azt csak lendületesen futottam).

Most úgy pozitív a tesztem, hogy ovu környékén is versenyeztem, és most beágyazódás környékén is volt egy erős versenyem (azért mentem el rá, mert csak 1 napot késett akkor még, és negatív volt a teszt.) - igaz rövidebb távon (de pulzus az egekben).

Van egy beígért maraton (1.5 hét múlva), amit - ha nem veszélyezteti a terhességet - lefutnék, mert csapat is lenne. (Vagy ha nem, akkor vmi okot ki kell találnom, hogy miért nem, mert a terhességet még bőven korai lenne megmondani..)

Van esetleg valakinek ilyesmiről szakvéleménye, tapasztalata?

Bár valószínűleg jobb az óvatosság (de egy kérdést megér), a babát nagyon szeretnénk!

2014. szept. 30. 07:46
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Szia, nem vagyok orvos, csak saját tapasztalatot osztok meg. A terhesség előtt én is rendszeresen futottam, napi háromszor 5-7 km-t. A terhesség 30. hetéig folytattam a futást, könnyített tempóben, és rövidebb távot (3-4 km). Semmi bajom nem lett, a gyereknek sem. Az orvos nem tiltotta, mondván a szervezetem hozzászokott, ha nincs vérzés/görcs/keményedés, akkor csináljam nyugodtan. Maratont azonban én sem futnék tehesen, az biztosan megártana.
2014. okt. 3. 11:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!