Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A mindennapi futás egészséges?...

A mindennapi futás egészséges? Napi 40 percet futok.

Figyelt kérdés

2014. jún. 11. 20:19
 1/9 anonim ***** válasza:
a körülményektől függ. jó helyzetben igen.
2014. jún. 11. 21:03
 2/9 anonim ***** válasza:
nem egészséges, terheled az ízületeidet, és az izmaidat, azoknak pedig az egészséges működéshez nem csak terhelésre, hanem regenerálódásra is szükségük van.
2014. jún. 11. 21:55
 3/9 anonim ***** válasza:
ez nem feltétlenül igaz, de a kérdezőre bízom
2014. jún. 13. 08:46
 4/9 anonim válasza:
A gerincednek semmiképp nem tesz jót. A Margitszigeten a futópad már tompítja a gerincedre mért terhelést, és részemről a futó cipőtől sem sajnáltam az 50 ezret soha, épp ezért, mert a kezelés sokkal többe lenne. A regenerálódás, pihenés a másik, hogy arra is nagy szükség van, szerintem heti 1 napot fordíts arra, hogy pihenteted a tested. Akár egy könnyed úszással vagy csak egy nyújtó tornával.
2014. jún. 13. 11:05
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2014. jún. 13. 23:29
 6/9 mmatt válasza:

Nekem is mondták, hogy a futás (különösen az aszfalton) terheli az ízületeket és a gerincet. Ezért én nem futok, hanem (más okok miatt is) 1 órát gyorsan sétálok/lassan gyalogolok (7-8 km/ó). 1998. január 26. óta. Minden nap. (No, ez azért túlzás, mert évente kb. 10 nap biztosan kimarad.) Akkor (98-ban)egy egészségi mutatóm (ritmuszavar) 51% volt. Ma 2%.

Bocs, mi is volt a kérdés?

2014. jún. 14. 10:13
 7/9 anonim ***** válasza:

a szivacsos futópálya nem feltétlenül szükséges, egy futócipő pedig általában többet árt, mint használ, akármilyen drága.

ha ismered a jó futási technikákat, edzel rá, olyan egészségi állapotban vagy, jó a táplálkozás, életvitel, stb, akár mezítláb is futhatnál minden nap, mégis kevesebbet ártana, mint használna.

az már kérdés, hogy az átlag hobbista futó szinte semmit enm tud a futásról vagy az egészségről.

2014. jún. 15. 12:48
 8/9 anonim ***** válasza:

azért a mezítláb futáshoz elengedhetetlenek a megfelelő körülmények... mi pl bátyámmal szoktunk, és tudunk is mezítláb futni, van rá összesen 10 hektárunk. de ha olyan terepen futsz, amit nem ismersz, mint a tenyeredet, akkor semmiképen nem ajánlom a mezítláb futást, mindamellett, hogy ez is csak fűben, avaron, vagy puha homokban jó... betonon néhány lépés után búcsúzhatnál el a talpadon lévő bőrtől..

megfelelő futócipő kell a megfelelő terepviszonyokhoz, és a lábtípusodhoz megválasztva. ha minden nap futsz, akkor nem tud regenerálódni a lábad, szépen lassan szétcseszed az ízületeidet, és fájni fog...

tény, hogy a profi futók közt vannak akik szinte minden nap edzenek, de ők sem így kezdték, és az ő lábuk hozzá van edződve.

2014. jún. 15. 15:36
 9/9 A kérdező kommentje:
Egyelőre még nem érzem hogy fájna a lábam, de jobban utánaolvastam most és szerintem átvariálom a dolgot valahogy. Minden másnap megyek majd vagy ilyesmi. Köszi!
2014. jún. 16. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!