Terhesen meddig ajánlatos/lehet gimnáziumba járni?
11 hetes terhes vagyok, jövőre érettségizem. Én vagy az igazgatóság dönt arról, hogy meddig járhatok be?
Köszönöm a válaszokat.
18/L
Sziasztok!
Szerdán bent jártam az iskolában, és amint kiderült, valóban NEM JAVASOLT terhesen suliba járni, de nem tilos. Ha orvosi papírja van arról valakinek, hogy pl. veszélyeztetett terhes, akkor valóban nem járhat be, mivel az orvosi dokumentumot sem a diák, sem az iskola nem bírálhatja felül.
Azt a választ kaptam, hogy addig járhatok, ameddig kényelmesen érzem magam (kivéve, ha az orvos másképp javasolja), utána pedig megszakíthatom a tanulmányaimat, de még abban az évben vizsgát tehetek a kimaradt anyagrészekből, és érettségire is lesz lehetőségem.
Tehát nem attól függ a dolog, hogy mennyire látszik a hasam, de valóban volt szó arról, hogy ez tényleg nem egy ideális helyzet, és természetesen figyelmet fog generálni, amire készen állok, mert én vállaltam ezt a dolgot, de a mi intézményünkben sosem rúgtak még ki valakit, csak azért mert várandós volt. Persze elképzelhető, hogy más iskolában így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!