Ajánlatos-e várandósan uszodába járni? Ha igen, melyik időszakban, trimeszterben? Erre kaphat valaki kedvezményt, orvosi igazolást, esetleg reumatológustól beutalót, vagy valami?!
én az első trim közepe-vége körül elkezdtem járni, de rögtön összeszedtem vmi bacit, pedig korábban sose volt semmi fertőzésem egész lyánykoromban :)
meg kellett várnom az első trim végét, hogy kaphassak rá kúpot :(
Az úszás nagyon jó terhesen is! Nőgyógyászod véleményét azért kérd ki, ő tisztában van a terhességeddel, és tudja mondani, ha valami ellenjavallata van.
Kedvezményt, beutalót, olcsóbb belépőt stb. nem fogsz kapni sajnos sehol. Nem beteg vagy, hanem terhes, és ez végül is jó!
én nem járnék semmilyen uszoda stb helyre. se édesvízbe.
tengerben úsztam, 2 hetet voltunk az elsö trimeszterben nyaralni (9-10 hetesen).
fertözés veszély , gomásodás veszély nagyon nagy az ilyen vizekben. nem maga a víz fertöz leginkább hanem pl a pad ahova leülsz, a wc a szék, meg még sorolhatnám.
ha esetleg elalszik az úszómester és nem rendesen fertötlenít i kaphatsz pl egy hugyuti fertözést, ami koraszülést vetélést is okozhat.
elsö trimeszterben semmit nem tudnak fertözésre adni tilos antibiotikumot szedni.
Én a második trimeszterben sokat jártam, a nődokim engedte és teljesen zárt voltam. nagyon jól esett, amúgy is úszó voltam gyerekkoromban.
Nem szedtem össze semmit, szerintem ha a nődokid engedi, menj nyugodtan, jót tesz.
Én is járok úszni, a nődokimmal megbeszéltem, örült is neki, azt mondja a legjobb sport a várandós nőknek, sőt könnyű szülést is segíti.Szóval a dokiddal beszéld meg, és ha mindent rendben talál engedni fogja.:)
16hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!