Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesen meddig ajánlatos/lehe...

Terhesen meddig ajánlatos/lehet gimnáziumba járni?

Figyelt kérdés

11 hetes terhes vagyok, jövőre érettségizem. Én vagy az igazgatóság dönt arról, hogy meddig járhatok be?

Köszönöm a válaszokat.

18/L

2014. júl. 1. 18:29
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
25%
gimnáziumban még nem ajánlatos terhesnek lenni...
2014. júl. 1. 22:10
 22/42 anonim ***** válasza:
50%
Ez sok mindentől függ,komolyabb iskoláknál nem engedik az iskolába járást,hanem el kell menni magántanulónak.
2014. júl. 1. 22:38
 23/42 anonim ***** válasza:
67%
Nekem addig engedték, hogy bejárjak, amíg nem látszódott a terhesség. Utána magántanuló lettem. Kb. havonta egyszer mentem be vizsgázni.
2014. júl. 2. 03:13
 24/42 anonim ***** válasza:
58%
Én emlékszem, hogy nálunk volt kismama a gimiben. Eleinte persze mindenki megnézte meg ilyenek, kaptak szegények jót-rosszat. De még utolsó idősen is jártak suliba, aztán elmentek szülni. Nem a legideálisabb dolog de ameddig lehet én bejárnék a helyedben. 24/L és 36hkm :)
2014. júl. 2. 08:27
 25/42 anonim ***** válasza:
83%
Nem az,hogy meddig lehet,hanem,hogy te meddig bírnál bemenni.Nem tudom,voltál orvosnál? Minden rendben a babával? Bemész a sulidba,megbeszéled az igazgatóval,aki reméljük,megértő lesz és kedves.Egy kis személyes vélemény:valóban nem túl "szerencsés"(már ha lehet ilyet mondani)gimnáziumi korban teherbe esni,de a kérdező felnőtt nő,betöltötte a nagykorúságot,így úgy vélem,senkinek sem joga pálcát törni a feje felett.Legalább felelősséget vállal(nem egy kérdés volt az oldalon,ahol 13-15 éves állapotos lányok írogatták ki kétségbeesett kérdéseiket,hogy megtartsa-e a babát,vagy sem),ami tiszteletre méltó dolog,és ebből is látszik,hogy nem csak a kora alapján felnőtt a kérdező,de lelkiekben is.
2014. júl. 2. 11:02
 26/42 anonim ***** válasza:
56%
Istenem, micsoda emberek vannak itt! Mi az, hogy az áldott állapot közerkölcs sértő lenne??? Nem szégyelled magad? Az élet szent dolog, a gyermekvaras a női let csodája! Hogy jössz te ahhoz, hogy bárkit emiatt elitelj csak azért, mert Szerinted fiatal..? A Kérdező nagykorú és nagyon becsulendi dolog, hogy felelősséget vállal es fontosabbnak tartja az élet vedelnet es szentseget a kamaszos buliknal. Van, aki 18 évesen dolgozik, az iskolának semmi joga teged kitiltan es magantanuloi státuszba helyezni! A terhesség nem szégyen! Nagyon el vannak itt csuszva az értékrendek...
2014. júl. 2. 11:06
 27/42 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Igen, a babával minden rendben van.

Az iskolában nyáron minden szerdán van ügyfélfogadás, jövő héten fogok bemenni ez ügyben. Én is úgy gondolom, hogy amíg bírja a kismama, bejárhat. :)

2014. júl. 2. 11:12
 28/42 anonim ***** válasza:
42%
Aki így felkapta a vizet,azért de igenis megmondhatja az igazgató,hogy amint látszik legyen szíves magántanuló lenni,pontosan azért teszik,hogy a többi gyereket védjék még pedig attól,hogy ne kövessék ezt a példát,vannak szigorúbb iskolák pl az egyházi iskolák ahol nagyon figyelnek erre,és nem jogtalanul.
2014. júl. 2. 14:49
 29/42 anonim ***** válasza:
56%
megmagyarázom mielőtt megint sipákol valaki,lássuk be gimnázium alatt szülni,minden csak nem követendő példa,mondom ezt,hogy nem támogatom az abortuszt és tiszteletet érdemel a kérdező,hogy végig csinálja
2014. júl. 2. 14:51
 30/42 A kérdező kommentje:

Igen, tudom, hogy nem követendő példa, senkit sem buzdítok arra, hogy így csinálja, hiszen nem ideális dolog egyáltalán. Ha valaki azt mondaná most, hogy majd miattam lesz terhes egy lány, akkor inkább bevállalnám, hogy magántanuló legyek, hiszen nem akarnám senkinek sem azt mutatni, hogy ez milyen jó buli. Amerikában egyébként volt már példa olyanra, hogy tizenvalahány gimis lány összefogott és együtt teherbe estek azzal a céllal, hogy majd együtt nevelik fel a gyerekeket. Ezt én hatalmas őrültségnek tartom és nagyon nagy felelőtlenségnek.

Én egyébként nem vagyok abortusz-ellenes, mivel sajnos sok esetben jobb, ha nem születik meg egy olyan gyermek, akiről nem tudnak gondoskodni és egyáltalán nem is akarják őt. Mi azért tartjuk meg, mert a körülmények megfelelőek nálunk ahhoz, hogy fel tudjuk nevelni a kisbabánkat, és -ahogy írtam- terveztük is, csak nem éppen mostanra.

2014. júl. 2. 15:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!