Terhesen meddig ajánlatos/lehet gimnáziumba járni?
11 hetes terhes vagyok, jövőre érettségizem. Én vagy az igazgatóság dönt arról, hogy meddig járhatok be?
Köszönöm a válaszokat.
18/L
Ha teli baba, lehet jobban is viseled a veget, szeritem addig jarhatsz be eddig Te akarsz. Nagykoru vagy mar, es nem tankoteles, innentol kezdve nem mondhatja meg senki, hogy meddig tanulj.
Es egy kis OFF:
Osszegyultek a nagyokosok megint. Gimnaziumban nem tanacsos teherbe esni? Megis mi kozod hozza, hogy akarja elni az eletet? Vilagosan leirta hogy nem tervezett, de orommel vallalt es vart babarol van szo. Ti vagytok azok, akik ket kattintassal arrebb meg egy masik lanyt, aki 18evesen nem tud vallalni egy gyereket, a porig alaztok, es eliteltek az abortuszert.
Igazad van, nem dicsőség, de nem hirdetem, de eltakarni nem tudom. És nem gondolom, hogy miattam esnének többen teherbe, ha meg igen, akkor azért nem (csak) én vagyok a felelős. Ha esetleg magántanulóként kell folytatnom, állok elébe, lehet, hogy nyugodtabb leszek én is.
Nem arról van szó, hogy volt eszem teherbe esni, hiszen amint írtam, nem terveztük egyelőre, ergo védekeztünk is, de ha már így alakult, nem bánjuk. Szerintem meg igenis fontos a tanulás, nem egy nő fejezte be gyerek mellett a tanulmányait.
Nem illik bemenni terhesen? Ilyet még nem hallottam... Ilyenkor nem az számít, hogy mit illik meg mit nem.
Azért köszi a válaszaidat, a többit elintézem a sulival, és be fogok menni, hogy megbeszéljem velük dolgokat. Részemről a "vita" lezárva.
Kedves #12!
Igen, valószínű, hogy jobban fogom viselni télen, örülök is, hogy nem az érettségi körül születik majd meg. :)
Amúgy ne vedd a szívedre azokat, akik ítélkeznek itt, vagy más kérdésnél, én sem teszem. Egyszerűen nem kell törődni vele, hiszen nem az ő véleményük számít. :)
Amúgy ha meg is engedik, h bejárj, te magad nem fogsz bejárni, mert szégyellni fogod, ahogy mindenki bámulja az egyre nagyobb hasad. Fiúk is, lányok is. Meg szaar lesz felmentettként ücsörögni a padon, mikor a többiek vidáman kosaraznak, vagy nézni, ahogy suli után mindenki megy a parkba, sportolni, randizni, zeneórára, angolra, vagy csak beülni egy szórakozóhelyre és téged már nem hívnak.
Nem irigyellek, sokminden kimarad így az életedből, de majd pár hónap múlva te is belátod. Egyetemi/főiskolai évek, felhőtlen bulizás, vizsgadrukk, együtt tanulás hajnalig, majd ünneplés, lógások, ismerkedés, randizás, nyaralás a pasiddal gyerek nélkül, csak ketten...ez mind-mind tapasztalat és élmény. És hiába mondod, h neked meg ott az anyaság és ami vele jár, az ott lesz diploma/érettségi után is, de neked már gyerekmentes életed sosem lesz.
#16 Már miért szégyellném, ahogy bámulnak? Nyilván nézni fognak, mivel nem mindennapi dolog, de egy idő után megszokják. A tesiórák nem fognak hiányozni, eddig sem élveztem, nagyon kevésszer van olyan, hogy játszhatunk, a kosarazás meg pl. a legkevésbé sem fog hiányozni, ugyanis 3x tört már el az ujjam miatta. :)
Már miért ne hívnának el sehova? Nagyszerű barátaim vannak, páran nálam idősebb pár évvel, néhányan már tudnak is az állapotomról, és teljesen normálisan kezelték, ahogy az osztályom-beli barátaim is. Terhesen is lehet parkba, kávézóba, színházba, moziba járni. Nem teljesen értem, hogyan függ össze ez a terhességgel. Nyilván a baba születése után ez máshogy lesz, de ez természetes, és időm se lesz eljárkálni ide-oda.
Nem kell irigyelni, én sem így terveztem, nem tartom ezt irigylésre méltónak egyáltalán.
Egyetemre pl. nem mentem volna amúgy sem, akkor sem, ha nem lennék most terhes, sosem terveztem, tehát ez kilőve, a többi dologról nem is beszélve. Nyaralni már többször is voltunk kettesben... De nem magyarázkodni akarok, ne úgy értsd, csupán leírom ezeket.
Tudom, hogy többé sosem csinálhatok majd semmit úgy, mintha nem lenne gyerekem, de ez természetes volt az elejétől kezdve, és ezt vállalom is, hiszen nem a baba kérte, hogy megszülessen, és nekem kell gondoskodnom róla, amit 0-24-ben próbálok is majd teljesíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!