Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tedd a szivedre a kezed....

Tedd a szivedre a kezed. Eddig hányszor rohantál a kórházba /dokidhoz hogy baj van?

Figyelt kérdés
Komolyan számtalanszor teszek fel kérdést,hogy itt fáj ott fáj,nem úgy van..hogy is van...,sokszor sőt szinte mindig azokat a válaszokat kapom,hogy " menj dokihoz"...! DE ti eddig hányszor voltatok és hány hetesek voltatok/vagytok???

2014. ápr. 30. 09:15
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:

25-ös vagyok :)

nekünk is sok év küzdelem kellett a babához (le sem írom, hány év), azt hittem, majd parás leszek, de ahhoz képest nem.

A vetélés sztorit azért írtam, mert ilyen is van, de én itt még soha nem írtam ezt senkinek, mivel ugye nem vagyok orvos :) Meg felesleges mást paráztatni, mindenki tegyen úgy, ahogy jónak látja. Azért írtam le most, mert nekem anno pár barátnőm mondta, hogy ez normális, és nálam meg mégsem volt az.

ha úgy érzed, hogy valami nem oké, simán belefér, hogy menj orvoshoz, ha nem, akkor meg nem. De itt az emberek többsége úgyis beparáztat, mivel mindenki a saját sztoriját írja le, te meg csak kapkodod a fejed. A dokidra kell hallgatni, és kész :)

2014. ápr. 30. 10:17
 32/51 anonim ***** válasza:

Az elsővel 35+4 hetesen "rohantam" a kórházba, mert szivárogni kezdett víz. Aznap meg is született.

Másodikkal félidő környékén elestem az utcán egyik reggel. Nem pocakra, de azért felhívtam a dokit mi legyen. Azt mondta ő is, hogy ha nem pocakra estem, akkor kizárt hogy baj legyen, de ha az megnyugtat, menjek be, és megnéz. Nem azonnal, de délután bementem egy UH-ra. Nem volt semmi gond.

2014. ápr. 30. 10:22
 33/51 A kérdező kommentje:

25-31 válaszolónak...

Igazad van..mindig a dokinak kell hinni...,de sajna érted,hogy egyesek miért kezdenek el paráztatni..????

Ezt nem értem...,mert így volt itt fáj ott fáj...és persze,hogy nekem is rögtön ott fáj és ugyanazt tapasztalod...

Mellesleg nagyon sajnálom,hogy elvesztetted a babát..tényleg őszintét!

Én parás vagyok és megyek is dokihoz,de sajna csak délután tud fogadni,mert úton van...

2014. ápr. 30. 10:23
 34/51 anonim ***** válasza:
Én is gyakran olvasok itt olyan válaszokat amiben olyat tanácsolnak, amit a tanácsoló nyilván át se gondol mert még sose volt hasonló helyzetben, gondolom azért írtál ide ki ilyen kérdést mert a tünetek alapján arra voltál kíváncsi, hogy másnál jelentkezett-e, mi okozta, hogyan múlt el, stb. Nem pedig azt kérdezted, ezzel menj-e orvoshoz. Én a 39. héten mentem be soron kívül a kórházba és támadtam le egy ügyeletes orvost mert görcseim voltak és azt hittem, rögtön megszülök. 3 óra múlva meg is vizsgált, majd azt mondta, sétáljak a kórház kertjében, én viszont annyira elkezdtem vérezni hogy kétségbeesve felhívtam a fogadott orvosomat, hogy mit csináljak? Azt mondta, hogy menjek haza és pihenjek, a vérzés természetes, jelentkezzek ha nem áll el, a vizsgálat okozhatta, és pihenjek mert ezek a görcsök jóslófájások és természetesek. Na, ha 25 hetes terhes vagy akkor érdemes gyakrabban rákérdezni az orvosra mert nem lenne jó ha ilyen korán világra jönne, de bízz az orvosban, ha azt mondja, minden rendben akkor úgyis az számít nem az amit ide írnak, nem utolsó sorban engem szíven ütött az a saját tapasztalat hogy 2 orvos nekem 2 félét mondott, az ügyeletes azt, hogy túl fent van a méhem ezért komplikáció lesz, a fogadott orvosom meg nem értette miről beszélek azt mondta, minden rendben, végül oxival szültem természetes úton 5 óra alatt komplikáció nélkül. Azért meséltem el mert én azt tanácsolnám, arra az orvosra hallgass akit jónak tartasz, ha nem nyugtat meg, nem elég alapos akkor menj másikhoz és nagyon boldog babavárást kívánok a továbbiakban.
2014. ápr. 30. 10:46
 35/51 anonim ***** válasza:
Én meg éppen a másik véglet vagyok. Mindegyik terhességem alatt kb 4x látott az orvosom, telefonon csak akkor hívtam, amikor időpontot kértem, meg amikor beindult a szülés. Soha nem hívtam fel egyéb dolgok miatt, pedig 6 gyereket szltem nála, most már szinte ismerősök vagyunk. Mégsem tanácsolom és nem is szoktam senkinek, hogy ne menj orvoshoz, mert én sem megyek, felesleges szerintem - ezt mindenkinek magának kell eldönteni.
2014. ápr. 30. 10:48
 36/51 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Sajnos igen az a baj,hogy néha a válaszok miatt nem tudod eldönteni mit is tegyél,holott lehet,hogy csak egy kis reménysugárra lenne szükséged..mondjuk pihenj le egy kicsit vagy vegyél be egy magnézumot vagy zuhanyozz le,mert nálam ez segít...vagy a kislánnyal más a terhesség,mint egy kisfiúval...stb...

Sajnos abban az orvosban nagyot csalódtam akihez jártam,így ha hiszitek ha nem itt a TI tanácsotokra orvost változzam és a TI tanácsotokra magnéziumot is váltottam..szóval sok itt a hasznos válasz,de sajnos a rémísztgetés is..!

Dokihoz megyek ma hiába ugyanazok a tüneteim,mint eddig 4*,mert mi van ha...,de reménykedek,hogy minden rendben van odabennt és szépen fejlődik a kislányom...!

2014. ápr. 30. 11:15
 37/51 anonim ***** válasza:

Az első gyerekkel egyszer rohantunk ügyeletre, egy pici vérpötty miatt. Szerencsére minden ok volt, utána már csak szülni rohantunk.

A másodikkal megjártuk a hadak útját... Az első trimesztert úgy kezdtem, hogy időpont a dokihoz, de egy nappal korábban felhívtam, hogy barnás folyás van, mehetek-e. Azonnal fogadott. Na, még háromszor rohantunk be az ügyeletre, ugyancsak barnás/véres folyással.

A 22. héten volt, hogy hívtam a dokit kétségbeesetten, mert reggel nagy mennyiségű vizes folyásom volt. Nem tudtam eldönteni, magzatvíz-e. Ekkor rendeltem magamnak magzatvíz ellenőrző papírt. Minden egyes tovább vitt hétért hálát adtam.

Ezek miatt az előzmények miatt csak a 36. héten nyugodtam meg, mert ha ott indul meg a szülés, már nem lett volna baj. Szerencsére a fiatalúr úgy döntött, a 39. hét végéig vár és meghiúsítja a vasárnap hajnali alvást mindenkinek.

:)

Sokszor tényleg nehéz eldönteni, hogy mit is tegyen az ember. Nekem is voltak görcseim, de úgy voltam vele, először alkalmazom a saját tudományom, magnézium+pihenés+sok folyadék, ha elmúlik, minden ok, ha nem és erősödik, inkább doki.

Van olyan, amikor csak elolvasom a kérdést, de inkább nem írok választ, mert tényleg nem tudnék neki segíteni, csak az idejét vesztegetném.

2014. ápr. 30. 13:07
 38/51 A kérdező kommentje:

Na ez az!!!!!!!!!!!!!

Te vagy az Én emberem..leírod a storyt,adsz "tanácsot",hogy te mit csinálsz (mert ki tudja lehet onnatól nekem is sz lesz jó),de ha nem tudsz érdemleges választ adni inkább nem válaszolsz!!!!

2014. ápr. 30. 13:35
 39/51 anonim ***** válasza:
A 34. héten éjszaka el kezdtem vérezni, bementünk az ügyeletre, vérzés megszűnt, de a gép fájásokat mutatott így 5 nap megfigyelésre bent tartottak. Nem csináltak semmit, de nyugodtabbak voltak az orvosok és én is, hogy bent voltunk.
2014. ápr. 30. 15:04
 40/51 anonim ***** válasza:
Én mindig. Az esetek többségèben sajnos jogos is volt az orvosi látogatás. Nekik is köszönhetem, hogy bár kissé korán, a 36. héten, de hál'Istennek egészséges babát szültem. És igen, én vallom, hogy ha bármi aggasztja a kismamát, konzultáljon bátran az orvossal.
2014. ápr. 30. 15:21
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!