Tedd a szivedre a kezed. Eddig hányszor rohantál a kórházba /dokidhoz hogy baj van?
Nem kell eldönteni. Erre találták ki az egészségügyet. Bemész, elmondod az orvosnak, ha ő azt mondja, hogy ez még nem probléma, akkor ugyanazzal nem mész be többször. Ha bizonytalan vagy, akkor meg bemész. Mit vesztesz azzal, hogy bementél?
Elég értelmetlen hisztinek tűnik a kérdés, mert nem teljesen értem, hogy hova szeretnél kilyukadni. Elkopik a kórház, vagy mi történik, ha néhányszor feleslegesen mész be, mert orvosi végzettség híján nem tudod eldönteni, hogy baj van-e?
IGAZATOK is van..megyek dokihoz,csak miért kell riogatni (egyeseknek) a kismamákat????
Nekem is az írjátok,hogy magzatelhalás..meghal.néha inkább nyugtatni kellene kismama társainkat nem az ideget beléjük verni..!
Az orvosom egy több hetes konferencián van egy másik földrészen.
Ha bármivel kapcsolatban kicsit is bizonytalan vagyok, írok neki egy e-mailt. Milyen gyógyszert vehetek be, X vizsgálat előtt lehet-e enni (meghamisíthatja-e az eredményt), stb.
Vagy visszaír konkrét választ, vagy azt írja, hogy menjek be és egy kollégával nézessem meg magam.
De nem ide írok ki kérdést, vállalva azt, hogy "a szomszéd Marcsi szerint..." jellegű választ kapok és pl. beveszek magzatkárosító gyógyszert. Mert ilyenre már láttam elég sok példát itt.
itt senki nem orvos :)
én pár éve úgy jártam, hogy menszi-szerű görcseim voltak (előtte is előfordult, úgyhogy igazából nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget), meg két csepp barna folyás (nem több). Mire dokihoz mentem, addigra a baba már nem élt.
Ilyen is van, és hát nem szívesen vállalná fel senki a felelősséget, hogy azt mondja, minden oké, aztán meg nem. DE: mindenkinek a saját terhessége, a saját gyereke, azt tesz, amit jónak lát, és amiért nem mondhatja később, hogy bárcsak... vagy ha mégis...
Amúgy a következő terhességem alatt meg estem-keltem, annyira kétbalkezes voltam, bár nem rohantam orvoshoz, de amikor egy jókorát estem, azért telefonon rákérdeztem. Akkor azt mondta, ha nem a hasam ütöm meg, nincs görcs, nincs vérzés, és a baba mozog, akkor minden oké. Ezt én is le szoktam írni, ha ilyen kérdést tesznek fel.
Na de van, akit meg az nyugtat meg, hogy bár felteszi a kérdést, és kap egy csomó "megnyugtató" választ, azért elmegy dokihoz.
21 es válaszolónak..
Nem hiszti az egész..,de az az amit Te mondtál,hogy ugyanazzal a problémával nem megyek be ....,DE Nekem sokszor ugyanaz a bajom most kb olyan 7*-re..fáj,kicsi görcsök,nincs vérzés,aktív babamozgás..!
Na ez a hiszti,hogy ha nem megyek be akkor mi van..ha bemegyek és megint semmi akkor mi van?!?!!?
Az orvos mit mondott? Hogy ilyen esetben menj be, vagy ez a tünet nem igényel ellátást?
Na, aszerint cselekedj!
Nézzétek..én akik itt fennt vagyunk szerintem senki nem az kéri,hogy dokik legyetek,pláne nem azt,hogy bárki bárkiért is felelősséget vállaljon..szerintem,mert mint tudjuk itt ugyanolyan hús-vér emberek vagyunk orvosi diploma nélkül..!!
...Hmm..
Ott a pont a 27 es válaszolónál...
néha elég lenne annyi,hogy hívd fel a dokidat,hogy ő mit mondd...,de egyesek nem!!!!!....menj be,mert neked így elhalt..ez volt a baj..az volt a baj...
Hozzáteszem nem leszólni kellene,mert AKINEK NEM INGE NEM VESZI MAGÁRA...
A teljes történethez az is hozzátartozik,hogy hosszú küzdelem után lettem kismama...inszeminációk,műtét..stb...
valószínűleg parásabb vagyok,mint azok,akik simát kismamák lettek-jó tudom mindenkiben benne van végig az egészséges félsz-,de értitek mi a lényeg??? Ha érdemben nem tudok válaszolni,akkor nem válaszolok,csak azért,hogy jó legyen a %-om..!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!