Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit szóllnátok, ha a 23 éves...

Mit szóllnátok, ha a 23 éves lányotok bejelentené, h terhes? Ebben a helyzetben. (lent)

Figyelt kérdés

A lány és a fiú 23 évesek. A fiú júliustól kezd dolgozni. A baba október vége felé fog születni. A lánynak nincs munkája, még főiskolai hallgató. Van még hátra 2 éve, mert később kezdte a fősulit és fél év passzívon is volt egyéb okok miatt. A tanulmányait a szülei végig támogatták, mindent megtettek, h tovább tanulhasson és végül úgy döntött, h gyereket szülne előbb. Persze a tanulmányait nem akarja megszüntetni, csak 1 évre szüneteltetni, de mindenképp be szeretné fejezni. Mi a véleményetek erről? Van házuk,amit a nyáron újítanának fel, a fiú anyukája még most is ugrál örömében, h jön az unoka. A lány nem várja el a családjától, h pénzelje továbbra is. Tisztában vagyok vele, hogy már felnőttek és azt csinálnak, amit akarnak, de mégis a reakciótokra lennék kíváncsi. Van aki kiakadna, hisztizne,okoskodna, elfordulna...? Ti mit szóllnátok a lány családja helyzetében? Hogy reagálnátok, mikor a lány ezt bejelenti?

Köszönöm a válaszokat.

2014. ápr. 4. 17:34
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
31%

ja ugrálnék örömömben

am. nem

elképzeltél vmit, hogy majd gyerek, ház, párod be lesz jelentve, utánad kapkodnak a munkaerőpiacon egy bébivel és egy ápolásra szoruló mamával. szép szép, csak arra nem gondolsz, ha borul a terv. nem vagy érett

2014. ápr. 5. 10:26
 42/54 anonim ***** válasza:
66%

"30 évesen végzi el a fősulit és akkor miva"

Persze csak a kérdezőnek 30 évesen már majd illene beszélni a gyerek költségeibe nem tanulni. Tanuljon míg gyerek mikkor szülő már nem az egyetem hanem a munkának kell elsőnek lenni, hisz valakit már neki is el kell tartani. Kap egy évid gyed-et az extra miatt majd csak gyest, az nem sok pénz, ez mellett még tanulást is fizetni, hát nagyon nem lesz könnyű.

Különben meg kérdező ha tervezett gyerek akkor meg, mi a gond. Tudod, hogy el kell mondani, nem őt éves vagy állj eléjük aztán mond el, ha mástól tudják meg csak még cikibb lesz.

2014. ápr. 5. 11:20
 43/54 A kérdező kommentje:
Az lesz, meg fogom nekik mondani. Egyébként a főiskolai oktatás ingyenes, államilag támogatott szak, ösztöndíjat is kapok, tankönyveink nem lesznek, már minden virtuális. Az iskolával kapcsolatos egyetlen kiadásom a havi bérlet lesz és nem veszem el a sulival a gyerekemtől a pénzt. A mozgáskorlátozott nagyszülő pedig oké, h rá lesz szorulva a segítségünkre sok mindenben, de ahogy írtam is, ezért az átalakítás, h később is önellátó legyen. Egyenlőre pedig nem szorul ápolásra és reméljük a legjobbakat! Egyébként meg egy ápolásra szoruló nagyi kizárja azt, h valaki gyereket szüljön? Nem is írtam olyat, h kapkodni fognak értem a munkaerő piacon, de az én szakmámban még el lehet helyezkedni, legalábbis eddig még mindenkinek sikerült és van B tervem is, de az meg már tényleg nem ide tartozik, úgy is bármit írok, találtok rajtam fogást. De most őszintén, van olyan, h MINDEN tökéletes????Kihozzuk, ami csak kihozható, de ennél többet nem tudunk csinálni.
2014. ápr. 5. 12:16
 44/54 anonim ***** válasza:
35%

Ingyen oktatás nincs, hidd el kérdező. Attól, hogy felteszi a tanár a diáit még ki kell nyomtani, mert több oldalakat nem lehet gépen tanulni, meg könyv is kell.

Nyelvvizsga is kell a diploma kézhez kapáshoz az sincs ingyen stb. Azt gondolni, hogy mivel államira mész majd ingyen tanulhatsz nagyon naiv hozzáállás.

2014. ápr. 5. 12:20
 45/54 anonim ***** válasza:
50%
Azt meg, hogy ösztöndíjat is kapsz ne jelentsd már ki előre, mégis honnan tudod, hogy jövőbeli csoporttársaidnak milyen ösztöndíj indexük lesz. Tényleg állom világban élsz.
2014. ápr. 5. 12:21
 46/54 A kérdező kommentje:

1. Én nem jelentettem ki azt, h ösztöndíjat fogok kapni, csak azt, h mist kapom!!!

2. Én igen is, h a gépről tanulok, ha kell, akár órákat is, még egyszer se nyomtattam ki az anyagot, na meg főleg az órai jegyzet, amit számon kérnek!!!

3. Államin tanulok és eddig még nem is kellett fizetnem!

4. Nem hinném, h esetleg ilyen kérdést tettem volna fel, amire ez a válasz.

2014. ápr. 5. 13:38
 47/54 anonim ***** válasza:
27%
Én kiakadnék, ha a lányom otthagyná az egyetemet azért, hogy házasságon kívül szüljön.
2014. ápr. 5. 13:48
 48/54 A kérdező kommentje:
Emberek, értelmezzetek már! Nem hagynám ott, igenis be fogom fejezni!
2014. ápr. 5. 14:27
 49/54 anonim ***** válasza:
100%

Mondhat itt bárki bármit, mert mióta világ a világ és ember az ember, a gyermekvárás ORVOSILAG is ideális életkora a női szervezet szempontjából 20-25 év. A kérdező meg 23 éves, így ennél jobbkor nem is babázhatna.

Én is az első gyermekem mellett fejeztem be az egyetemet, 5 éves volt, mikor abszolváltam, és leadtam a diplomamunkáimat, ill. államvizsgáztam. Ja, és mellette akkor már 3 éve dolgoztam. Stabil, fix állásom van, és még 2 gyerekem.

Én azt nem értem, hogy azok a válaszadók, akik hevesen támadják ezt a szegény lányt, erőszakkal nyomnák fel a saját lányukat a műtőasztalra, hogy a diplomára hivatkozva nyírassák ki benne a tulajdon unokájukat? Hát mi a nagyobb érték: egy emberi élet, vagy egy darab papír, egy diploma, aminek a megszerzése ebben az esetben nem törlődik, csak tolódik?

2014. ápr. 5. 15:27
 50/54 anonim ***** válasza:
0%
gyerek életet -milyen élet ez? anyukának semmi célja, csak a gyerek, apuka meg feketén melózik és ebből akarnak élni
2014. ápr. 5. 16:40
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!