Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit szóllnátok, ha a 23 éves...

Mit szóllnátok, ha a 23 éves lányotok bejelentené, h terhes? Ebben a helyzetben. (lent)

Figyelt kérdés

A lány és a fiú 23 évesek. A fiú júliustól kezd dolgozni. A baba október vége felé fog születni. A lánynak nincs munkája, még főiskolai hallgató. Van még hátra 2 éve, mert később kezdte a fősulit és fél év passzívon is volt egyéb okok miatt. A tanulmányait a szülei végig támogatták, mindent megtettek, h tovább tanulhasson és végül úgy döntött, h gyereket szülne előbb. Persze a tanulmányait nem akarja megszüntetni, csak 1 évre szüneteltetni, de mindenképp be szeretné fejezni. Mi a véleményetek erről? Van házuk,amit a nyáron újítanának fel, a fiú anyukája még most is ugrál örömében, h jön az unoka. A lány nem várja el a családjától, h pénzelje továbbra is. Tisztában vagyok vele, hogy már felnőttek és azt csinálnak, amit akarnak, de mégis a reakciótokra lennék kíváncsi. Van aki kiakadna, hisztizne,okoskodna, elfordulna...? Ti mit szóllnátok a lány családja helyzetében? Hogy reagálnátok, mikor a lány ezt bejelenti?

Köszönöm a válaszokat.

2014. ápr. 4. 17:34
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
82%
Miért van ilyen sok ítélkező ember??És ha beteg lesz a gyerek? Megoldja mint mindenki más aki munkàba (iskolába)jár. A halasztás meg nem tragikus, ha elhatározod igenis folytatod a sulit. Én is halasztottam baba miatt 1évet. Amugy teljesen mindegy hogy MI mit szólnánk, mi nem a szüleid vagyunk. Őket te ismered. Így kár halogatnid visszacsinálni nem tudod. Bármit is lesz a reakcio essél túl rajta mielőbb..biztos megkönnyebbülsz. És ha negativan reagalnak akkor is el kell fogadniuk.
2014. ápr. 4. 19:36
 22/54 anonim ***** válasza:
30%

Én szomorú lennék, hogy teljesen feleslegesen elkapkodta a gyerekvállalást.

Mégis milyen saját lakásuk van, úgy hogy egyik sem dolgozik csak majd a fiú októbertől?

2014. ápr. 4. 19:41
 23/54 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, valamit rosszul értelmeztél, a páromnak van keresete, csak júliustól lesz hivatalos. A baba születik meg október végén. A párom örökölte a házat, ugyanis sajnos az apukája meghalt, az anyukája pedig haszonélvező, de mivel mozgáskorlátozott, így semmiképp sem hagynánk magára.
2014. ápr. 4. 19:51
 24/54 anonim ***** válasza:
9%

Ja csak egyszer a nagyi megunja a gyereksírást, akkor haszonélvezőként még a túlajdonost is kitilthatja a saját lakásából. Szóval a nagyin múlik a fedél a fejetek felet.

Az meg, hogy feketén dolgozik és majd foglalkoztatják később is az meg még inkább kockázatos.

2014. ápr. 4. 19:54
 25/54 anonim ***** válasza:
6%

ja eddig nem volt bejeltnve most meg hirtelen igen?! nekik ez hol éri meg? szerintem csak ígérgetik, nem éri meg bejelenteni, pláne ha eddig is jó volt így nekik.

azért szüleiddel maradj jóban, ha egyszer vége lesz a románcnak, legyen hova menni gyerekkel, munka, végzettség nélkül

2014. ápr. 4. 19:56
 26/54 anonim ***** válasza:
74%
A nagyi megunja a gyereksírást??? Nem a gonosz mostoháról van szó, hanem egy anyáról, aki már nagymama. Így nem diploma, munka, gyerek(ek) lesz a sorrend, hanem tanulás, diákmunka, baba, diploma, munka. Nem kihagyni szeretne a kérdező semmit, csak megváltoztatni az eredeti sorrendiséget.
2014. ápr. 4. 19:57
 27/54 Velcz Csaba ***** válasza:
79%
Az én anyukám is ellenezte fiatal koromba a terhességemet ezt többször is célzó mondatokba tudomásunkra hozta ,viszont mikor kiderült nagyon nehezen esek teherbe akkor ő volt az első aki beismerte inkább hagyta volna akkor és időben segítettek volna nekem .Most 9 év után ikreket várunk és minden nap bocsánatot kér amiért annak idején nem támogatott ebben. 12hkm
2014. ápr. 4. 20:04
 28/54 anonim ***** válasza:
42%
Csaba te melyik évszázadból jöttél ide vissza hogy ikreket vársz? :)
2014. ápr. 4. 20:05
 29/54 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem az már most tök mindegy, hogy mi lesz majd. Meg, hogy-hogy fogja eltartani vagy miből vagy mi módon. Így döntöttek, az ő döntésük. 11 hetes terhesen abortuszra már inkább ne menjen amúgy se. Nem vagyunk gyilkosok.

Szerintem minél előbb mondd el a szüleidnek és bárhogy is alakul viseld a következményét. Akárhogy, akármint van, ők a szüleid és joguk van tudni az unokájuk érkezéséről. A többi pedig már részletkérdés. Én azt gondolom, sokkal jobban fájna nekik, ha csak akkor mondanád el amikor megszületik. Összevesztek most és talán mire megszületik a pici megbékélnek a gondolattal vagy nem. Szerintem a szüleid még ha meg is kapod a lecseszést ami valamilyen szinten persze megérdemelt lesz, szerintem idővel mellétek fognak állni. Addig pedig csendben kell tűrni. Mert ha te érzed azt, hogy amúgy is veszekedés lenne, akkor valahol azt is érzed, hogy valahol nekik is igazuk lesz. Én kívánom, hogy legyetek boldogok a babával és minden amit elterveztek sikerüljön. A sulit pedig én sem halasztanám. Mehetsz levelezőre is, vagy estire amikor a párod már otthon van. Minden jót, még egyszer. :)

2014. ápr. 4. 20:06
 30/54 A kérdező kommentje:

1. nem akarok magyarázkodni, hogy miért lesz bejelentve, hosszú sztori, de nem most hirtelen találták ki, h be lesz jelentve és mindek is magyarázkodnák egy tök idegennek!!

2. a nagyi meg van bolondulva az unokáért és azért is örül annak, h most jön és nem később, mert segíteni akar nekem-> (az Ő állítása szerint) amennyit csak tud, mert egyre romlik az állapota, de nem is várom el tőle, h segítsen, de az minden vágya

3. soha nem rakna ki minket!!!!!!!!!!! Basszus, a családja vagyunk, undorító volt ilyet feltételezni!!! Igen, ez vágta a biztosítékot! Jah és van akkora ház, h a nagyi ne is hallja a gyereksírást!

Te jó ég, ezekből a rosszindulatú feltevésekből már kezd kicsit elegem lenni!

És nem maradok diploma, végzettség nélkül! Ne nyomjátok már rám a bélyeget, hogy márpedig végzettség nélkül fogok maradni, mert egy gyerek kizárja a továbbtanulás esélyét!!! A sulimban nem én vagyok az egyetlen, aki gyereket vállalt és mégis visszajött tanulni. Már nem arra válaszoltok, ami a kérdésem volt, hanem minden féle rosszindulatú feltevésekkel halmoztok el! Márpedig lesz végzettségem! Felnevelem azt a gyereket úgy, h mindent megadok neki! És lesz munkám is! Nem mások fognak eltartani! Vannak céljaim és terveim!!! Az párom anyukája pedig nem dob ki minket!

Köszönöm az eddigi válaszokat, de azt hiszem, h elég is volt belőlük. Amíg őszintén válaszoltatok a szüleim reakciójával kapcsolatban, addig nem zavart semmi sem, de ezek az utolsó kommentek vitték a pálmát!

2014. ápr. 4. 20:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!