Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit szóllnátok, ha a 23 éves...

Mit szóllnátok, ha a 23 éves lányotok bejelentené, h terhes? Ebben a helyzetben. (lent)

Figyelt kérdés

A lány és a fiú 23 évesek. A fiú júliustól kezd dolgozni. A baba október vége felé fog születni. A lánynak nincs munkája, még főiskolai hallgató. Van még hátra 2 éve, mert később kezdte a fősulit és fél év passzívon is volt egyéb okok miatt. A tanulmányait a szülei végig támogatták, mindent megtettek, h tovább tanulhasson és végül úgy döntött, h gyereket szülne előbb. Persze a tanulmányait nem akarja megszüntetni, csak 1 évre szüneteltetni, de mindenképp be szeretné fejezni. Mi a véleményetek erről? Van házuk,amit a nyáron újítanának fel, a fiú anyukája még most is ugrál örömében, h jön az unoka. A lány nem várja el a családjától, h pénzelje továbbra is. Tisztában vagyok vele, hogy már felnőttek és azt csinálnak, amit akarnak, de mégis a reakciótokra lennék kíváncsi. Van aki kiakadna, hisztizne,okoskodna, elfordulna...? Ti mit szóllnátok a lány családja helyzetében? Hogy reagálnátok, mikor a lány ezt bejelenti?

Köszönöm a válaszokat.

2014. ápr. 4. 17:34
1 2 3 4 5 6
 11/54 A kérdező kommentje:
Kedves 10-es válaszoló, köszönöm az őszinteséged, szerintem a szüleim is osztják/osztanák a véleményedet, de egy biztos: én soha sem hagynám a saját gyermekemet a sz@rban, bármilyen nagy marhaságot is csináljon.
2014. ápr. 4. 18:16
 12/54 anonim ***** válasza:
43%

ha magadnak csináltad...

és nem véletlen lettél terhes. ideje felnőni, ha gyerekhez azt hiszed felnőtt vagy, meg felelősségteljes, akkor mit kell apucitól fosni? gyerek vagy te még nagyod, és nem mered vállalni a tetteidet a szüleid előtt, így nem is fognak felnőttként kezelni. gyerek vagy, mert ha felnőtt lennél, elején odaálltál volna: ez meg ez a tervem, szeretném ha támogatnátok, de nem várom el, csak fogadjátok el, én életem, felnőttem DE nem itt recegsz hogy anyuci mit fog szólni.

2014. ápr. 4. 18:19
 13/54 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem, ha elég erős benned az elhatározás, akkor be fogod fejezni a fősulit a baba után is. A szüleidet te ismered, nyilván számítasz arra, hogy nem fognak örülni, de normális szülő ezért nem fordul el a gyermekétől. Legalábbis szerintem. Végtére is, nem tizenéves vagy már, hanem 23. Ha megszületik a baba és látják az unokájukat, biztos megenyhül majd a szívük, főleg, ha látják, hogy tanulsz is tovább.
2014. ápr. 4. 18:26
 14/54 A kérdező kommentje:
Igazad van, így kellett volna, csak nem túl jó a szüleimmel a kapcsolatom, h ehhez hasonlókat megbeszéljek velük és,ha odaálltam volna eléjük, akkor már abban a pillanatban elfordultak volna tőlem. Én tudtam, h mit akarok és azt is tudtam, h nem akartam fölöslegesen veszekedni velük. Semmit sem tudnak rólam, nem is ismernek. Igazából az nem érdekel, h mit gondolnak rólam, csak nem akartam őket teljesen elveszíteni. Nagyon szeretnek, de valami iszonyat-hihetetlen, h milyen nagyon rossz az anya-lánya kapcsolat kettőnk között. Apuval mégrosszabb.
2014. ápr. 4. 18:27
 15/54 anonim ***** válasza:
39%

Akkor ne haragudj, de nem akarsz ugye másra támaszkodni, és akár szemetet is elmész szedni. De akkor hogyan van az, hogy már nagyon vártátok a babát, mikor még javában tanulsz, nincs munkahelyed és házasok sem vagytok. Ja, és még a fiú sem dolgozik. Hogy júliustól? Addig mi lesz? És az a biztos, ami már meg van.

Rendkívül felelőtlenek vagytok, és még ezt így akartátok is! Nehezen találok szavakat.

2014. ápr. 4. 18:38
 16/54 anonim ***** válasza:
23%
15: szívemből szóltál!
2014. ápr. 4. 18:46
 17/54 A kérdező kommentje:
A páromnak van keresete, csak egyenlőre nem hivatalos a munka, de júliustól már hivatalosan is dolgozni fog. Nem vagyunk házasok,közös megegyezésre nem is akarunk házasságot kötni, csak élettársként élünk együtt. Én folyamatosan diákmunkázok, amikor csak tudok, még az idén nyáron is,ha nem lesz semmi gond. A baba pedig ősszel jön. Mikor meglesz a baba, akkor kapni fogom a gyedet (a suli miatt). Aztán vissza megyek tanulni, szünetekben pl nyáron, télen... és hétvégente diákmunkázni fogok. A szemétszedést arra írtam, h előbb szednék szemetet, mit hogy valaki eltartson.
2014. ápr. 4. 18:58
 18/54 anonim ***** válasza:
Nem tudom mi lett a diplomás gyedből de azt pont főiskolásoknak találták ki. [link]
2014. ápr. 4. 19:06
 19/54 anonim ***** válasza:
35%
és arra van terv ha beteg a gyerek : párod nem megy melózni v te nem mész órára/vizsgázni?
2014. ápr. 4. 19:24
 20/54 anonim ***** válasza:
52%

csalodott lennék. más életet szánnék a lányomnak, minthogy a huszas évei elején, iskola, munka, végzettség nélkül otthon babázzon.

de ha már igy történt, mindenben támogatnám..mivel anyaként nincs más választásom.

2014. ápr. 4. 19:28
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!