Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Megtartanátok-e a babát, ha...

Megtartanátok-e a babát, ha kiderülne, hogy Down-szindrómás?

Figyelt kérdés
azért kérdezem, mert érdekel, hogy ki hogyan gondolkodik erről...
2009. dec. 6. 17:02
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
77%

Nem tartanam meg. Se neki, se nekem nem lenne egyetlen boldog napunk.

Megszakadna a szivem, ha latnam hogy nem olyan egeszseges, mint a tobbi gyerek.

Igy is kijonnek a konnyeim, ha beteg gyereket latok. Sajnalom ot is es a szuleit is.

Amugy tenyleg nagyon erzekeny vagyok, nem birnam elviselni a terhet se idegileg, de fokepp lelkileg!

Amugy volt mar ilyen kerdes, keresd meg, nagyon sok valasz erkezett ra. Nem reg volt a kerdes felteve.

Miert erdekel, egy tanulmanyhoz kell, vagy miert?

2009. dec. 6. 17:55
 12/42 anonim ***** válasza:
53%

Én megtartnanám, sőt, szívem szerint az AFP-st sem csináltattam volna meg, ha nem lenne kötelező, nem ám hogy még 30.000 ftot fizessek a kombinált tesztért.... Tök baromságnak tartom, csak az anyák lehúzása...

Attól, hogy beteg, még az én gyerekem, akartam, szeretem, és megszülném, ha nem élettel összeegyeztethetetlen lenne az állapota.

A down kórnak is millió fokozata van, és attól még nem más, nem boldogtalan, és a családot sem kell, hogy tönkretegye...

2009. dec. 6. 18:19
 13/42 anonim ***** válasza:
87%

Nem tartanám meg, szerintem sem neki, sem nekünk, szülőknek nem lehetne teljes éltünk tovább. Azt meg el sem tudom képzelni, hogy mit éreznék, ha látnám, hogy szenved, és én nem tudok ellene tenni.

(30 hetes mami)

2009. dec. 6. 18:24
 14/42 anonim ***** válasza:
84%
Nem tartanam meg szerintem,de ne adja a joisten hogy ezen el is keljen gondolkodnom valaha az eletemben ha terhes leszek legkozelebb.
2009. dec. 6. 18:25
 15/42 anonim ***** válasza:
45%
18:19-es teged jol lehuztak az afp az ingyenes minden ilyen kombinalt teszt legalabis nalunk.
2009. dec. 6. 18:27
 16/42 anonim ***** válasza:
78%
Nem tartanám meg. Lehet hogy nem teszi a tönkre a családot azon kívül hogy őt kell szolgálni egész életében, de sajna én sem élek örökké. Utána mi lesz vele? Elbulizik egy intézetben? Hát az biztos remek...
2009. dec. 6. 18:42
 17/42 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem ahhoz, hogy valaki ilyen terhet el bírjon viselni nagyon sok erőre, hitre vagy nem tudom mire van szüksége. Én nem tudnám elviselni a tudatot, hogy egy beteg (down-kóros)gyerek fejlődik bennem, nem tudnék neki annyira örülni. Sajnos ez most is benne van a pakliban, de eddig minden vizsgálat eredménye jó lett, már több mint 2 kilós és úgy gondolom, hogy én mindent megtettem annak érdekében (minden vizsgálaton amin lehetett voltam,bár kombinálton nem), hogy ha kiderül valami, amin tudnak időben segíteni, akkor nem ültem tétlenül. Meg lehet kövezni érte, de én nem tenném tönkre az egész családom életét azzal, hogy tudatosan megszülök egy ilyen beteg gyereket.
2009. dec. 6. 18:54
 18/42 anonim ***** válasza:
Előző vagyok: 34. hetes kismami
2009. dec. 6. 18:55
 19/42 anonim ***** válasza:
77%

Nem, semmikepp sem! Meg az egeszseges embernek is nehez az elete, hat aki beteg!

Szerintem a legfontosabb az eletben az egeszseg, hiszen ha az van, akkor rengeteg lehetosegunk van. Viszont ha nincs egeszsegunk, korlatozottak a lehetosegeink, az egesz eletunk.

Nem ertem, hogy mi a jo abban, ha valaki egy beteg gyereket hoz a vilagra (mert egyesek azt irjak, hogy mennyi boldogsagot tud adni egy ilyen down beteg is).

2009. dec. 6. 19:35
 20/42 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem ez sok mindentől függ! Főleg ha első gyermek, fennáll a veszélye annak, hogy ha elveteted lehet hogy több babád nem is lehet. Akkor viszont tudnád értékelni azt az egy beteg babát is! Ez nagyon nehéz döntés......
2009. dec. 6. 19:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!