S. O. S Ha a 12. heti uh-on nem látszik a baba orrcsontja, akkor mennyi esély van rá, hogy down-szindrómás?
Lehet apró esztétikai hiba ami könnyen orvosolható vagy csak még nem fejlődött ki eléggé.
Nem kell egyből a legrosszabbra gondolni.
És még mindig 2. Kicsit szétszórt vagyok ma este.
Ha magas a kockázat, már egy hét múlva megcsinálják a CVS-t (korionboholy mintavétel), 3 nap alatt megvan a biztos eredmény.
Szia!
Először is ne izgulj (tudom, ez lehetetlen)
Ha van rá lehetőségetek menjetek el egy 4D-s uh-ra. Ott sokkal alaposabban vizsgálják a Babákat (nem csak mozi)
Az Istenhegyi génklinikán keressétek Dr. Hajdú Krisztinát Ő a legnevesebb ultrahangos genetikus Magyarországon.
Ha gondolod írj privit, elküldöm a mobilszámát!
Nincs baj, ne félj!
Nézd csak mit találtam! Szerintem nincs baj!
Langdon Down, amerikai háziorvos, már 1866-ban lejegyezte, hogy a Down-szindrómás egyéneknek általában kisebb az orruk, de vajon látható-e ez az eltérés az ultrahang-vizsgálatok során? Vizsgálatok igazolták, hogy Down-szindróma esetén később kezd el kifejlődni az orrcsont, így az első trimeszterben (a terhesség első harmadában) még általában hiányzik. Az orrcsont jelenlétének az igazolásával nagyban lehet csökkenteni a Down-szindróma kockázatát, ezért a közelmúltban már pár centrum végez orrcsontmérést. Az első trimeszteri vizsgálat során nincs értelme az orrcsont megmérésének, csak a jelenlétét határozzuk meg. Az orrcsontot a leleten NB-vel szokták jelölni. Az első trimeszteri vizsgálatoknál megadhatók még az embrió egyéb méretei: BPD (fejátmérő), HC (fejkörfogat), AD (hasátmérő), AC (haskörfogat), FL (combcsont-hossz).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!