Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mégsincs felfújva a H1N1?

Mégsincs felfújva a H1N1?

Figyelt kérdés
Hallottátok a 3 kismamit? Hát most rendesen beparáztam! Még az első harmadban vagyok és már magam sem tudom mit tegyek! Vállaljam e az oltást vagy ha elkapom mindkettőnknek baja lehet!!! Lerágott csont ez a téma számomra is! EDDIG! De most hajlok az oltásra, ti( akik nem vagytok oltva)? És hány hetesek vagytok?
2009. nov. 28. 21:34
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/133 anonim ***** válasza:
71%
A kismamáknak akik életveszélyben vannak,nem volt semmilyen betegségük,egészségesek voltak mielőtt megkapták a vírust.
2009. nov. 29. 09:37
 62/133 anonim ***** válasza:
54%
Na jó, de a kérdés az volt és erre egyik oltató kismama sem válaszolt, hogy most csak a H1N1 miatt oltattok és viseltek maszkot vagy ha nem lenne ez a "fesztivál" a H1N1 körül akkor is ezt tennétek e? Mivel itt írta valaki a sima influenza legalább annyira veszélyes és ugyanúgy lázzal jár és különböző szövödményekkel. Pl arról nem hallani hány kismama került kórházba sima influenza miatt. Oltattok a szezonális ellen is a H1N1 mellett? És mi van a többi vírussal: a rota vírus ugyanúgy magas csillapíthatalan lázzal jár a kalici szintén hogy csak a leghétköznapiakat említsem. Vagy amíg terhesek vagytok maszkot hordtok egyébként is?
2009. nov. 29. 10:02
 63/133 anonim ***** válasza:
100%
Nem hordok maszkot,oltattam a sima és a h1n1-es oltással.Ha nem oltattam volna természetesen maszkot hordanék és nem érdekelne más véleménye!
2009. nov. 29. 10:11
 64/133 anonim ***** válasza:
93%

Az orvosok szerint január közepére tetőződik a járvány,tehát nem késő ha beoltatod magad!Persze csakis a 12.hét után!!!

Én 2 hete kaptam meg a szurit,minden rendben azóta is!!! van!Megnyugodtam,már nem félek hogy kockáztatom a babám életét...és az enyémet is!

Remélem helyesen fogsz dönteni,minden jót!

17h

2009. nov. 29. 10:17
 65/133 anonim ***** válasza:
64%

Ennél egyértelműbb választ nem kaphattok, engem ez győzött meg igazán. OLVASSÁTOK EL! 30 KM. EÜS

NEMZETKÖZI INFORMÁCIÓ

VÁRANDÓS ANYÁK INFLUENZA PROFILAXISA.

VÉDŐOLTÁS, ANTIVIRÁLIS PROFILAXIS, ANTIVIRÁLIS KEZELÉS

(Az Infektológiai Szakmai Kollégium állásfoglalása)

A terhesség alatti influenza elleni oltásokkal kapcsolatban nem áll rendelkezésre

elegendő adat. Terhesség alatt az élő, attenuált kórokozót tartalmazó

vakcinák kerülendők (bár magzatkárosító hatás még élő rubeola vakcinával

sem igazolt egyértelműen). Az inaktivált (elölt) kórokozót tartalmazó

vakcinák közül csak az ismerten fokozottan reaktogén vakcinák (pl. typhus

teljessejt vakcina) beadása megfontolandó, de itt is csupán az akut lázas

reakció az, amely magzati kockázatot jelent. A szezonális influenza

megelőzésére alkalmazott védőoltásoknál ilyen fokozott reaktogenitást nem

tapasztaltak, valószínű, hogy a pandémiás A(H1N1)v megelőzését szolgáló,

hasonló technológiával előállított oltóanyagok sem lesznek reaktogénebbek.

Ugyanakkor influenza elleni oltás adása az első trimeszterben nem, csak a

második és harmadik trimeszterben mérlegelendő.

A kockázat és előny mérlegelése – az eddig tapasztalt, fokozott rizikó alapján,

egyértelműen a terhesek védőoltása mellett szól, ha rendelkezésre áll hatékony

és biztonságos oltóanyag. A hatékonyságot az ellenanyagválasz kialakulása

valószínűsíti. A biztonságosság kérdésében azonban a terhesek védőoltásánál

a lázas reakció előfordulása és mértéke fokozott figyelmet érdemel.

Több, különböző technológiával előállított oltóanyag rendelkezésre állása

esetén a kevésbé reaktogén vakcina választandó.

Epinfo 39. szám

464

Gesztációs korú nők családtervezése során az A(H1N1)v fertőzés elleni

vakcina fogamzás előtti beadása ajánlott.

Mindaddig, amíg biztonságos és hatékony oltóanyag nem áll rendelkezésre,

a jelenleg érvényben lévő nemzetközi ajánlások [CDC, USA ajánlások, 2]

szerint a terhesek számára antiviralis profilaxis szóba jön abban az esetben,

ha igazoltan A(H1N1)v influenzával fertőzött beteggel kerülnek szoros

kontaktusba (2 m távolságon belüli találkozás influenzás beteggel). Újabb

fertőzési kockázat esetén a profilaktikus kezelést javasolt lehet megismételni.

Egyéni védőeszköz használata (maszk) esetén a profilaktikus

kezelés nem indokolt. Várandós anya influenzára utaló tünetei esetén

azonnal meg kell kezdeni az antivirális terápiát, még a kóroki igazolás előtt

[CDC, WHO, 2,3].

Bár nem állnak rendelkezésre olyan adatok, melyek az oseltamivir esetleges

magzatkárosító hatására utalnának, a nemzetközi ajánlások várandós anyák

influenza profilaxisára illetve az enyhe esetek kezelésére a zanamivirt

javasolják első választásként. A zanamivir lokálisan hat a légutakban, a vérkeringésben

csak minimális mennyiségben mutatható ki, így transplacentalis

átjutására sem kell számítani. Súlyos tünetek esetén az oseltamivirt javasolják

első választásként. Az USA Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Hivatala

mindkét antivirális szert a C kategóriába sorolta jelenleg, azaz kontrollált

vizsgálatok várandósokban nem történtek, a döntést a kockázat/várható

haszon mérlegelése alapján ajánlott meghozni [2,3].

A jelen ajánlások a későbbiekben változhatnak, amennyiben újabb körülmények

és eredmények ezt indokolttá teszik.

Felhasznált

2009. nov. 29. 11:31
 66/133 anonim ***** válasza:
66%
Mire végig olvastam mindent.....25 hetes vagyok és én kértem a szurit de láss csodát nem adta be az orvos,mondván ő nem vállalja a felelőséget és hogy számol el a lelkiismeretével ha lesz valami gond,én lennék az első kismama akit be kéne oltani,inkább elmondta miket szedjek és mit tegyek,legyen hát ez mindenkinek a saját döntése,a maszkot én is fel fogom venni egy bevásárló körút során tuti.És valóban más betegség is épp oly veszélyes ebben az időszakban higgyétek el csak politika és gyzdasági fogás,mert bementem a patikába és nem tudtam venni c vitamint mert készlet hiány volt,nem mi járunk jól hanem a nagykutyák akik jól megtömik a zsebüket,piacra dobnak ezer féle vitamint és más készítményt te meg megveszed drága pénzért mert aggódsz.Ez van tetü világban élünk és én vagyok az egyetlen kivétel mert haláli nyugodt vagyok csak a családom kérésére akartam adatni és a maszkot is ők hozták nekem.
2009. nov. 29. 11:37
 67/133 anonim ***** válasza:
74%
Megemlíthetnénk a toxoplazmát is.Tudtok róla?Vizsgáltattátok magatokat?Én nem és kiderült hogy vízfejű a baba,de eddig senki nem mondta hogy baj lehet és menjek el vérvételre,az sajna most kimutatta és ennyi,pedig ezt is meg lehet előzni,se kutyám se macskám és mégis meg van a baj.Nem lehet mindenre felkészülni és mi volt 20éve?Még uh se volt azt se tudták mi az a vírus,én akkor se oltatom magam.
2009. nov. 29. 12:00
 68/133 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem érdemes kipróbálni azoknsak akik nem mernek oltatni mint pl. én, 26 hetes km

Hogyan védekezzünk a H1N1 vírus ellen? Az influenzavírus az orrüregen és a száj-garatüregen keresztül képes fertőzni. Az majdnem lehetetlen, hogy egy nagy járvány esetén elkerüljük H1N1 vírussal való találkozást, dacára minden elővigyázatosságunknak. Ám nem a vírussal való puszta találkozás, vagyis a megfertőződés okozza a nagyobb problémát, hanem az, ha a vírus képes el is szaporodni a szervezetünkben.

Néhány nagyon egyszerű dolog segíthet megelőzni a fertőződést (vagy legalább lecsökkenteni annak mértékét), illetve a mégiscsak elkapott vírus elszaporodását a szervezetben. Ezen hasznos fogásokat sajnos a hivatalos szervek sem hangsúlyozzák eléggé.

1. Gyakori kézmosás (ezt a tanácsot azért gyakorta hallani)

2. "El a kezekkel a szádtól" módszer. Próbáld meg megállni, hogy nem nyúlsz az arcodhoz és főleg a szádhoz a kezeddel, csakis alapos kézmosás után. (Bizonyított, hogy sok, légúti betegséget okozó vírus nem közvetlen cseppfertőzéssel terjed emberről emberre, hanem úgy, hogy a vírussal fertőződött tárgyakat megfogod és utána a kezedről a vírust szépen lenyalod. A szájvédő maszk azért is hasznos, mert ezt is megakadályozza.)

3. Gargarizálj naponta kétszer meleg sós vízzel (vagy hydrogen-peroxidos vízzel, ha nem bízol a sóban - Hyperol tabletta 4,5%-os oldata.) A H1N1 vírusnak ugyanis a fertőzést követően 2-3 napra van szüksége ahhoz, hogy a száj és/vagy orrüregben elszaporodjon és kialakítsa a tüneteket. Egy egyszerű gargarizálással eltávolítható a vírusok nagy része, gátolható a szaporodásuk, így lecsökkenthető a számuk. Ne becsüld le ezt az egyszerű, olcsó és hatásos megelőző módszert.

4. Hasonlóan az előzőekhez, az orrüregeidet is tisztítsd ki legalább naponta egyszer meleg sós vízzel. Van, aki óvatosan vizet szippant fel az orrába és úgy öblíti ki azt, ami nagyon jó tisztító módszer, de erre nem mindenki képes. Arra viszont igen, hogy egy meleg sós vízbe mártott fültisztító pálcával naponta végigtörölje belülről az orrát. Nagyon jó módszer a vírusok számának lecsökkentésére.

5. Erősítsd az immunrendszeredet magas C-vitamin tartalmú zöldségek és gyümölcsök fogyasztásával. Ha a C-vitamin szükségletedet tablettákkal fedezed, figyelj arra, hogy azok cinket is tartalmazzanak, mivel a cink elősegíti a C-vitamin felszívódását.

6. Igyál olyan sok meleg folyadékot (tea, gyenge kávé, kakaó stb.) amennyit csak lehet. A meleg folyadékok fogyasztása hasonló hatású, mint a gargarizálás, csak az ellenkező irányban. Lemossák a szaporodó vírusokat a torokból a gyomorba, ahol azok nem tudnak tovább szaporodni és ártalmatlanná válnak.

zojaKüldd el Szólj hozzá 5 hozzászólás 69 nézettség 2 Értékelés: 5 1 2 3 4 5 Összesen: 12 db.

gyógyszergyógyszer sorozat | 1-6 | 12

gyógyszer Töltés folyamatban...

Címkék:: h1n1, influenze, védekezés, vírus, zoja

Szólj hozzá: "Hogyan védekezzünk a H1N1 vírus ellen?"

Köszi! Ez nagyon hasznos infó!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dobrobig

6 szint - 2 hete Nincs mit.

zoja

17 szint - 2 hete köszi!:) igyekszem az összeset betartani és a gyerekekkel betartatni!!

drexler

5 szint - 2 hete Mi is ezt tesszük.

zoja

17 szint - 2 hete Köszönöm!

ronwitch

5 szint - 2 hete Hozzászóláshoz be kell jeletkezned. Lépj be vagy Regisztrálj!

2009. nov. 29. 12:34
 69/133 anonim ***** válasza:
80%
Bocs, a hozzászólásokat nem akartam bemásolni, véletlen :-)
2009. nov. 29. 12:35
 70/133 anonim ***** válasza:
100%
Más! 12:00-kor toxoplasmáról író kismama, írna nekem privát!? Lehet nálunk is ez a gond, én még várom az eredményt. Köszönöm!!!!!!!!!!
2009. nov. 29. 14:16
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!