Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Fogadott orvos? Szülésznő?...

Fogadott orvos? Szülésznő? Mennyit ér mindez és miért?

Figyelt kérdés

A szülésznő választás miért fontos? Van mindenkinek? Mennyibe kerül? Miért kell fogadott orvos? Illetve miért kerül ez ennyibe? Mi van azzal, akinek nincs?

Anya mikor megszült megmondta neki az orvos, h nem a maga két szép szeméért jöttem be. (Akkor még nem volt ez, hogy előre felfogadták) Mára ennek kialakult rendszere van. De mit kapok én majd 70.000-ért? És mit kapnék pl az ügyeletes orvostól? Ez mennyire etikus egyébként? A kérdésem filozofikus jellegű. Pusztán kérdések.

2009. nov. 20. 19:38
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Szia!Sajnos én megtapasztaltam,ha baj van,mennyire fontos egy jó orvos. Az 1. kisfiam fogadott orvosomnál született 2007-ben. Minden rendben ment,a doki nem mondott konkrét összeget,amennyit tudtunk,adtunk. A 2. terhességemnél sajnos a 20.héten meghalt a baba. A doki előtt le a kalappal,nagyon rendes volt. Nem akart műteni,mivel még szerettünk volna babát,nehogy baj legyen. Mindent elmagyarázott nekem is és a férjemnek is. De volt ott egy kismama,szintén 20 hetesen megindult a szülés,és szinte rá sem néztek. Utána is bármi gondom volt,pl.: 1 nap véreztem,1 nap nem,hívhattam a dokit. Most megint babát várunk,de sajnos ezt a dokit baleset érte,és egy darabig nem jártam magán dokihoz. Ég és föld! Mi sem állunk túl jól anyagilag,de szeretném,ha gond van,legyen kihez fordulni. A szülésznőkkel azt tapasztaltam,általában kijövök velük,de volt rossz tapasztalatom orvossal.Már találtam egy jó dokit, kicsit későn,de elvállalt. Így is félek,hogy minden rendben legyen,de attól rettegtem,hogy egy idegen orvosnál szüljek. De ez csak az én történetem,mindenki más.

28 hetes kismama

2009. nov. 21. 11:18
 22/25 A kérdező kommentje:

Utolsó, sajnálom ami veled történt!

Akikor felfogadom az orvost utána már a magánrendelésére kell járnom?

2009. nov. 21. 14:11
 23/25 anonim ***** válasza:
nyilván való, nem hiszem, hogy van olyan fogadott orvos, aki csak a szülést vállalja. De ez így normális is, hamár fogadott orvos, mert a szülésig sok mindent meg tudtok beszélni, megismer Téged, a fizikai és lelki adottságokat, szerintem ezek is fontosak a szüléskor. Mondom ezt annak ellenére, hogy még nem szültem. De hamarosan fogok:-)
2009. nov. 21. 17:15
 24/25 A kérdező kommentje:

Én az sztk-ba is csak hozzá járok. De majd megkérdezem, mert ha még a magánrendelés is kötelező az még jó pár 7000 Ft a zsebemből, a 70.000 mellett. Szóval ha ez így van, akkor szülök az ügyeletesnél, ha elégedett leszek majd adok neki pénzt. Ha egyszer bement oda, valahogy ki is jön :) Szerintem ezt a pénzt tényleg inkább a babámra költöm. Szülésznőt pedig fogadok, ha van ilyen alternatíva.

Köszönöm a válaszokat!

2009. nov. 21. 18:59
 25/25 anonim válasza:
Ez nagyon gáz ami itthon megy.... minek fizetem a tb-t ????? o.O Ez a munkája ez a dolga!!!! És fizessek neki, hogy figyeljen rám...??? Ennyi erővel egy szimpla bolti dolgozó is kérhetne pénzt...! Mi a párommal most próbálkozunk teherbe esni de én tudom, hogy nem fogok orvost fogadni!!! Ez a munkájuk !!! Szomorú, hogy vannak orvosok akik ezt elfogadják!!!!
2015. febr. 9. 19:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!