Fogadott orvos? Szülésznő? Mennyit ér mindez és miért?
A szülésznő választás miért fontos? Van mindenkinek? Mennyibe kerül? Miért kell fogadott orvos? Illetve miért kerül ez ennyibe? Mi van azzal, akinek nincs?
Anya mikor megszült megmondta neki az orvos, h nem a maga két szép szeméért jöttem be. (Akkor még nem volt ez, hogy előre felfogadták) Mára ennek kialakult rendszere van. De mit kapok én majd 70.000-ért? És mit kapnék pl az ügyeletes orvostól? Ez mennyire etikus egyébként? A kérdésem filozofikus jellegű. Pusztán kérdések.
A fogadott orvos azért jó, mert elvileg bármikor bemegy, amikor szülsz. Persze sok olyat hallani, amikor mégsem megy be, pedig a kismama számít rá.
Ára: általában a magánrendelési ár tízszerese, de rendes orvos a kismamára bízza...
A szülésznő azért lehet fontos, mert problémamentes szülésnél a okinak nincs sok feladata, akár semmi, hanem a szülésznő vezényli le a szülést.
Ára: 20-30 ezer, de rendes szülésznő rád bízza.
Olyat is olvastam már, hogy nem fogadott el az orvos sem semmit. Ez a ritka.
Akinek nincs orvosa, sem szülésznője, mint nekem, az szüléskor bemegy a szülészetre, és szépen megszül. Az ügyeletesek el kell, hogy lássák.
Ebben az esetben etikusabb a hálapénz, ha rendesek voltak, meg lehet hálálni, ki mennyire engedheti meg magának.
Fogadottaknál azt fizeted meg, hogy a szabadidejében megyek. (már ha tényleg bemegy és foglalkozik is veled...)
A hálapénz etikátlan, de hát van, kitaposott utakon előre lefixált árakon megy ez manapság.
A fogadott orvos valahol biztonságot jelent egy kismamának a terhesség alatt és mikor eljön a szülés ideje, jobb érzés ha nem egy "idegen" van a láb között. A szülésznő fogadás újkeletű dolog. Nos a legnehezebb időben ő van a szülő nő mellett és gyakorlatilag ( mint két gyermek édesanyja ) azt állítom, hogy minden egy jó szülésznőn áll vagy bukik. Ő a legnagyobb kincs a szülő nő mellett.
Nekem nem volt fogadott orvosom, nem volt fogadott szülésznőm, viszont volt egy kiváló szonográfus ( magánrendelésen) aki végigkísérte UH-n a kicsik fejlődését, többet tudott elméletben és gyakorlatban mint egy kosár szülész-nőgyógyász. A kötelező vizsgálatokra eljártam az SZTK-ba, és mikor beindult a szülés bementem a kórházba vadidegen emberek közé és mindent megkaptam amire szükségem volt, kedvességet, tisztaságot, segítséget, biztatást, kiváló csapatba csöppentem és meleg szívvel emlékszem vissza a szülésemre.
Én 7 hete szültem az Istvánban, ügyeletesnél. Senkinek nem fizettem, mert a lakáshitel mellett nem tehetem meg. Az a 70ezer ft jó elkölteni a babára is, mert ha a dokinak adom, a babámnak nem tudtunk volna venni semmit. Így is rengeteg használt cucca van, mert sajnos nem telik újra...
Semmiben nem szenvedtem hiányt, mert nem pénzeltem senkit, ugyanolyan kedvesek voltak, mint a többi szülő nővel.
Sziasztok,Veszprémben szültem az ügyeletesnél,és szülésznőt sem fogadtam!Ugyan úgy elláttak,mert el kell látniuk,hisz erre tettek esküt,én így gondolom!
Én sem kérek plusz pénzt,mert megtanítom a gyerekeket írni,olvasni,számolni!
Sajnos ezt mi betegek rontottuk el,hogy pénzt kezdtünk adni!
Amúgy 18 órát vajúdtam,6 szülésznővel találkoztam,akik nagyon rendesek voltak,bár sok dolguk nem volt mellettem!Végül sajnos császár lett,a doki ugyanolyan szépen varrt össze,mintha adtam volna pénzt!Nekem jók a tapasztalataim!
Viszont Veszprémben pár éve meghalt egy nőgyógyász a túlterheltség miatt,mert sokan őt akarták,ekkor betiltották a az orvosválasztást,majd 3 orvos kötött szerződést a kórházzal,őket lehet fogadni, ők azonban nem ügyelhetnek,de maszek rendelése van mindegyiknek!
Amikor én benn voltam,mindenki az ügyeletesnél szült,jó tapasztalatokat hallottam,csak egy dokit utáltunk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!