Anyukák! Volt, van aki nem ad (ott) pénzt (ajándékot) a szülés után senkinek (orvos, nővér, szülésznő)?
az első terhességnél nem adtunk senkinek.
ok: ?
a doki- sztk- azt mondta hogy bele fogok halni a szülésbe.
ezekután nem volt értelme hogy emlékezzen rám ránk miután túléltem.
a második baba után csak az sztk-s orvosnak adtam egy fényképet a kisfiamról írtunk rá néhány kedves szót.
a nővérnek szülésznőnek mind ott helyben köszöntük meg a hozzáálásukat nem tartották a markukat.
az endokrinológusomnak fogok még fényképet adni - Ő kért- mert neki köszönhetjük azt hogy időben rövid várakozás után soksok szakmai segítséggel kismama lehettem.
Szia! Én ügyeleten szültem és nem volt fogadott dokim. Nem adtam pénzt a dokinak aki végül császározott.
Igazábol ugy éreztem, hogy semmi extrát nem tett azon kivül, hogy a munkáját végezte, amiért ugye kapja a fizetését. A hathetes vizsgálatra a magánrendelésére mentem ott értelem szerüen fizettem neki és ezzel le is volt tudva a dolog.
Tudom,hogy elmaradott felfogás,de azért fizetem a TB-t hogy ellássanak. Amugy meg probáljon szolni,hogy nem adtam neki "hála"pénzt..
úgy hogy annyira alacsony volt a haemoglobin szintem - 83 - - 120 tól normális de akkor is alacsony- hogy így kimondta .
elküldött vérvételre ....
kaptam szérum vasat intravénásat egy olyan dokitól aki hitt bennem és nem hitegetett értelmetlen dolgokkal meg fenyegetésekkel .
szedtem vasat a terhesség alatt de a vasszint nem ugyanaz a hgb szinttel.
Szerintem ha nincs fogadott orvosod/szülésznőd, és az ügyeletesekkel szülsz, akkor semmi okod rá, hogy adj nekik. Ez olyan, mintha a szupermarketben a pénztáros zsebébe dugnál egy 500-ast, mert rendesen kiszolgált a pénztárnál. Ezt sem szokás...
Esetleg ha úgy érzed, hogy tényleg hálás vagy, és szeretnéd megajándékozni az illetőt, mert annyira rendes volt veled, akkor megpróbálhatod.
A választott orvos/szülésznő más, ott megfizeted a "szolgáltatást", hogy BÁRMIKOR a rendelkezésedre állnak, amikor szükséged van rájuk. Bár itt is eltérők a vélemények, hiszen egy tűzoltó is akkor megy, ha tűz van, és ezért nem kap plusz pénzt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!