Anyukák! Volt, van aki nem ad (ott) pénzt (ajándékot) a szülés után senkinek (orvos, nővér, szülésznő)?
Nem az a doki volt akkor az ügyeletes hanem egy fiatalabb. Szegény nő már bent feküdt egy ideje a kórházban a kisfiát se látta vagy 2 hétig mert a nagyszülőknél volt vidéken. Beindult magától a szülés és értesítette az orvost, aki be is ment, de a nő állítása szerint nem volt ott végig vele. Azért az előre letisztázott összeget a doktor úr átvette.
Sokan azt mondják, hogy így legalább a doki ismeri őket a terhességük előzményeit stb. De mi van akkor ha a doki éppen külföldön van? Nyaral vagy konferencián van? Akkor is egy teljesen másik dokinál kell szülni. A keresztapám és a barátnője is most várnak babát (1 hónappal idősebb az én kisfiamnál a születendő unokatesóm) közölte az orvos, hogy december 15-én menjenek be, mert megcsinálja a császárt mondván, hogy ő nem fog bent karácsonyozni. Micsoda korrekt ember a hippokratészi eskü karácsonyra, (esetleg hanukára), szilveszterre, újévre, nyuszira szülinapra nem vonatkozik...
Én szívem szerint - ahogy a borravalót is -, valóban csak akkor adnék pénzt, hálapénzt, ha kaptam valami pluszt, amiért HÁLÁS vagyok. Ez azonban sok minden lehet:
- bárkinél is szüljek, ha a babával együtt egészségesek vagyunk, és rendesen ellátnak minket, hálás leszek, akár ezért kapja az orvos a fizetését, akár nem. És én biztosan megköszönném - nem csak szavakkal - az ügyeletes orvos lelkiismeretes munkáját is. Aki valah találkozott NEM lelkiismeretes orvossal, az tudja, hogy ilyenkor miért jár a köszönet. Rengeteget számít, akár fogadott az orvos, akár az ügyeletes, hogy egy kismama biztos szakmai kezekben tudja magát, és érezze, hogy nem csak egy húsdarab, akivel akármi történhet, mert senki rá se bagózik
- fogadott orvosnál elképzelhetetlen, hogy ne járna a köszönet, ha családot, rendelést, akármit otthagyva külön bejön hozzám segíteni. Ő ezért máshonnan fizetést nem kap, ez mind plusz. Szerintem senki nem menne be szívesen a munkahelyére éjjel vagy ünnepnapon felelősséggel ellátni egy feladatot úgy, hogy egy fillért se várjon érte.
- Vannak kivételes helyzetek: pl. van fogadott orvos, de nem ér be a szülésre, és mégis az ügyeletesnél szül valaki. Ilyenkor megfontolandó, hogy a terhesgondozásért még ad valaki valamit, ha úgy érzi, bár ha magánrendelésre járt, akkor ez szerintem már tényleg nem kötelező. Vagy ha valaki kifejezetten elégedetlen a fogadott orvos munkájával... hát nem tudom. Ilyen senkivel ne történjen inkább. De akkor nyilván komoly oka van, ha valaki úgy érzi, semmilyen köszönet nem jár az orvosnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!