Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Fogadott orvos? Szülésznő?...

Fogadott orvos? Szülésznő? Mennyit ér mindez és miért?

Figyelt kérdés

A szülésznő választás miért fontos? Van mindenkinek? Mennyibe kerül? Miért kell fogadott orvos? Illetve miért kerül ez ennyibe? Mi van azzal, akinek nincs?

Anya mikor megszült megmondta neki az orvos, h nem a maga két szép szeméért jöttem be. (Akkor még nem volt ez, hogy előre felfogadták) Mára ennek kialakult rendszere van. De mit kapok én majd 70.000-ért? És mit kapnék pl az ügyeletes orvostól? Ez mennyire etikus egyébként? A kérdésem filozofikus jellegű. Pusztán kérdések.

2009. nov. 20. 19:38
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Engem megnyugtatott eddig a terhesség alatt, hogy van magándokim. Igaz nem olcsó, de minden egyes alkalommal alaposan megnézett uh-gal, férjemnek, Anyumnak türelmesen megmutogatta a babóka "alkatrészeit"...A szegedi klinikán egyszer-kétszer voltam csak (táppénzes papírért) a járóbeteg-rendelésen, általában 20-30 ember várakozott, vagy még több. Én most félnék ekkora tömegbe menni. az sztk ugyanez. A mi dokink nem kért tízszer annyit, mint amennyit a magánrendelésen fizetünk. (csak 50 ezret (-:)Szülésznőt nem fogadtunk, állítólag mindegyik nagyon kedves és hiába fogadod meg, ha éppen ügyeletben van, akkor a többi kismamával is ugyanúgy foglalkoznia kell...meg a férjem ott lesz velem (eü-s) és engem ez megnyugtat.
2009. nov. 20. 20:26
 12/25 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Ez a dolog veled hol történt?

2009. nov. 20. 20:29
 13/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat! Remélem sok válasz érkezik! Minden vélemény és tapasztalat érdekel! És ha esetleg valaki szült a Bajcsyban arra külön kíváncsi vagyok. Köszönöm!
2009. nov. 20. 20:31
 14/25 A kérdező kommentje:
Utolsó! Remélem nem az orvosom vagy, vagy esetleg a felesége. :D:D mert ha igen akkor már tuti nem szülünk együtt. :D:D a x.ker sztk-ban, egyébként.
2009. nov. 20. 20:33
 15/25 anonim ***** válasza:

Tegnap tettem fel egy kérdést, mennyit fizettek mások... nekem a dokim kerek perec kijelentette, hogy 70.000.- lesz! Nagyon meglepődtem, gondoltam majd adok annak függvényében, hogy mennyire vagyok megelégedve. Én nagyon soknak tartom, de hát mihez képest.

Sajnos nem kaptam választ, csak olyan kismamik írtak akik ügyeletesnél szültek :(

2009. nov. 20. 20:37
 16/25 anonim ***** válasza:
72%

Tudod van az mondás, hogy lakva ismeri meg egymást az ember - vagy valami ilyesmi - szerintem a nőgyógyászt meg a szülésnél.

Nekem ez a nőgyógyászos dolog bizalmi alapon van, illetve jobb érzés számomra, hogy időnként ugyanaz az orvos vizsgál, lát el tanáccsal, évek alatt pedig tudja minden nyűgömet. Szóval ez nekem fontos, úgyanúgy, mint a fogorvos esetén.

Szóval én azért választottam nőgyógyászt már terhesség előtt, mert ezt így tartottam normálisnak, egy orvoshoz járok, ha rákszűrést csinál, ha felfázok...vagy éppen terhes vagyok.

A szülést azért tartom speciális dolognak, mert ez ugye nem betegség, ennek ellenére rendszeresen járunk a választott orvoshoz, és a gyerek mindenképpen kijön vagy így vagy úgy, sokszor az orvosnak nincs is köze hozzá, vagy nem sok a vágáson és varráson kívül. Ez egy lutri, mert mi van ha mégis kell beavatkozás, akkor viszont csak jó, ha az az orvos van ott, aki addig is vizsgált, "kezelt". Ezért én ezt nem tartom rossz dolognak. Hogy ezért pénzt kérnek pluszban? Ahogy orvosod is hivatkozott...valamit mondani kell, és elég idétlenül oldotta meg a Te esetedben, de valójában megmondta, hogy mennyit kér. Több orvos nem mondja meg, és ha csalódott a boríték vastagságán, akkor lesz bunkó. Azt gondolom, hogy a dokid esetében legalább azt kell becsülni, hogy egyenesen megmondta, hogy mennyit kér, bár ismétlem kicsit hülye indokkal.

Hogy mit kapsz érte? Elméletileg azt a biztonságot, hogy az az orvos van melletted, akiben megbízol szakmailag, emberileg. Ha csalódsz, itt visszajutunk a mondáshoz, ez majd csak a szülésnél derül ki. Itt a kismamán áll, hogy ezt bevállalja vagy sem. Gondolom, ha a kismama csalódik, ha a doki élete nagy eseménye közben cserben hagyja, akkor nem megy hozzá többet. Így járt.

Mennyire etikus, hogy pénzt kér? Nekem ezzel nincs bajom, hiszen ha azt szeretném, hogy a választott orvosomnál, a nőgyógyászomnál szüljek pl. vasárnap délben, akkor azt meg kell fizetni. Hogy nem adózik utána...ez momentán engem nem idegesít, ha jól végzi a munkáját, tőlem gazdagodhat.

A pénz mennyiségén is lehet vitatkozni, de én az egyenes beszéd híve vagyok, mert azt ugye nem lehet félreérteni. Megmondta, ha meg tudja az ember fizetni, akkor megfizeti, ha nem akkor vagy ezt közli az orvossal, vagy keres másikat.

Az ügyeletet nem ismerem a szülészeten, hallottam jót és rosszat is. Én ezt nem kockáztatom, mert ennek a kockázata számomra nagyobb, mint az, hogy csalódok a nőgyógyászomban. Sajnos azt nem mondja meg, hogy mennyit kér, vagy szeretne, így töpölhetek, hogy mennyit adjak majd neki. Viszont így előbb szülünk, aztán mérlegelem, hogy megérdemli-e a 10-szeres lóvét vagy sem:-)

(27 hetes mami)

2009. nov. 20. 20:39
 17/25 A kérdező kommentje:
Én eddig az sztk-ba jártam hozzá, és nekem is évek óta ő az orvosom. De bennem megtőrt valami. És jó lenne egy másik orvos. Vagy legalább tudni, hogy kiről mi a vélemény. De mivel nem ismerek nagyon senkit, aki itt szült volna, így nem tudom mégis mi alapján döntsek mégis mellette, vagy egy másik orvos mellett. Ugyanez az orvos, volt akinek nem mondott árat; ezen az oldalon kerestem rá a nevére. Ha szülés után adom a borítékot akkor már bosszankodhat. Ha lutri számára az összeg, talán jobban is igyekszik.
2009. nov. 20. 20:51
 18/25 anonim ***** válasza:

Megint a hasonló szitus vagyok.

Én dokim szülés után a magán rendelőjébe kéri a pénzt, szigorúan csak ott... Férjem mondta, hogy ha nem vagyunk megelégedve, nem megyünk. Ha igen, de mégse ennyit szeretnénk adni, egy szép fadobozos desszertbe tesszük a borítékot amit ugye csak akkor nyit ki amikor már nem vagyok ott és szídhat, max nem megyek oda többet...

de jó lenne ha nem számítana a pénz se nekem se az orvosoknak :(

2009. nov. 20. 21:06
 19/25 anonim ***** válasza:
90%

20.39-es vagyok. Megértem, hogy meginogtál, mert tényleg hülye dumával kérte az "árát". Szerintem azt kell mérlegelned, hogy az az idő, amennyi a szülésig hátra van, elég-e arra, hogy egy másik orvos iránt is kialakuljon a bizalmad, illetve, hogy a jelenlegi orvos szakmailag mennyit ér, ha már emberileg nem sokat.

Én a finish-ben biztos nem váltanék, valószínűleg lenyelném a békát.

2009. nov. 20. 21:11
 20/25 A kérdező kommentje:

A fadobozos trükk remek! :D:D

Én még csak 13+2 vagyok, úgyhogy időm van még. Csak nem igazán tudom elképzelni, hogy hogyan álljak neki másik orvos után nézni. Nem olyan régóta lakom erre, nincs sok ismerősöm a kerületben, akiktől kérdezősködhetnék, hogy melyik orvos milyen. :S Majd meglátjuk milyen lesz a doki a 20.héten, mikor találkozunk...

2009. nov. 20. 21:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!