Másnak is rásegít az orvos vagy szülésznő a méhszáj tágulására kézzel? Úgy értem, ez gyakori?
Igen. Azért is tágítanak, ha túl lassú a méhszáj eltűnése (felgyorsítják), meg akkor is, ha ütemes , és elég erősek a fájások. (itt is felgyorsítják, de csak azért hogy mielőbb indulhasson a szülés)
Egyébként nagyon nem kellemes, mert sajnos fájások alatt tágítanak, ami amúgy se leányálom. De akit kapsz "cserébe" utána, az mindenért kárpótol!
A fiamnál volt ilyenben részem. Kb. 10x12x csinálta a doki, sírtam... Emiatt egy rémálom lett a vajúdásom. 9 évig nem mertem babát vállalni... Azt hiszem ez minden elmond :(
Ha ma rá gondolok -11 év után- is rosszul vagyok.
Soha többé nem engedném ezt.
Én vagyok a tágítós, újból kismami.
Amíg tágított (félóránként), addig nem volt EDA, után kaptam csak EDÁt, rá 2 órával született meg a fiam.
Összesen 2 napot vajúdtam, majd 8 óra a burokrepesztéstől a születésig.
Én a másik sírós,tágítós vagyok.
Akkor még -szerintem- nem igen volt eda, v. ott nem (11 éve).
Nekem fájások közben csinálta a doki... tudom, hogy nagyon fájt, de sokkal mélyebb nyomott, hagyott, hogy megalázó volt ahogy kértem, hogy ne csinálja tovább.
Nekem reggel 4-kor ment el a magzatvizem és este l 18.14-kor lett meg a fiam. Kb. déltől tágított a doki.... Senkinek nem kívánom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!