Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Megmaradhat a babám?

Megmaradhat a babám?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 7 hetes kismama vagyok, volt 2 vetélésem . 4 hetesen elmentem a dokihoz gyógyszert íratni, hogy megmaradjon a baba. Utrogestánt szedek 3*1-et , eddig minden ok volt, de tegnap óta pecsételek barnás pirosas... Nagyon aggódom. Járt már így valaki és mi lett a vége? Holnap tudok elmenni dokihoz.

2013. okt. 27. 12:54
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkitől a válaszokat! Amióta megemeltem az adagot, mintha elvágták volna a barnás pecsételést(kopp-kopp). De azért mindenképpen megyek dokihoz! Egyébként orálisan kell , hogy szedjem!
2013. okt. 28. 07:16
 22/31 anonim ***** válasza:
69%
Nekem az furcsa,ha valaki két vetélés után otthon kezeli magát és a gyakori kérdések laikus embereire bízza a gyereke életét orvos helyett.Az ügyelet is jobb a semminél és 2 vetélés után már komolyan is fogják venni a panaszát,de ha meg sem próbálja,akkor természetesen nem.
2013. okt. 28. 10:42
 23/31 anonim ***** válasza:
53%
20 as vagyok. Azt még megkérdezheted a dokitól, hogy ne térj-e át hüvelyi használatra. Sokkal jobban felszívódik. Annyi rosszindulatú ember van itt, hogy rossz olvasni. Te is utolsó, nem itt fog diagnózist kérni. Csupán annyi, hogy vonaton utazik haza, és másnap tud menni a dokihoz, erre kiosztja mindenki.... nem segítő szándékkal írtok csak okoskodni.... lehet nyugodtan lepontozni , amúgy is egy hülyeség...
2013. okt. 28. 12:38
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Őszintén remélem, hogy minden rendben veletek!

Azért azt engedd meg, hogy elmondjam, hogy nem biztos, hogy ezek a magzatmegtartó készítmények jók, főleg két vetélés után. Én 3 hete veszítettem el a második babánkat is és a dokim azonnal trombózishajlamra szűrt, mert a vetélések akkor mentek végbe, amikorra kb. a méhlepény kezdi átvenni a szerepet a szikhólyagtól. Ha azokban a kis hajszálerekben vérrög keletkezik, vetélésre kerül sor. Nos, ha valóban ilyesmi gondod lehet neked is esetleg, akkor a progeszteronpótlás kifejezetten káros és bár lehet, hogy magát a vérzés megszünteti (vagy csak késlelteti a vetélést, ahogy nálam is történt), de a problémát semmiképp sem oldja meg, sőt! Azért írtam ezt le, mert két vetélés sok esetben már nem véletlen és ilyen kórelőzménnyel a vérzés semmiképpen sem normális jelenség. Persze sok olyan sztorit hallani, hogy a kismama vérezgetett a terhesség elején, de lássuk be, nem ez a normális és az általános dolog.

Nem vészmadárkodni akartam, csak segíteni. Itt nem biztos, hogy tudja bárki is a megoldást, ahogy nyilván én sem, de SAJNOS tapasztalt vagyok és szerettem volna, ha hozzád is eljutnak azok az infók, amik hozzám eljutottak az orvosom által.

Ha nincs fogadott dokid (bocsi, nem olvastam végig a hozzászólásokat, lehet, hogy írtad), akkor javaslom, hogy keress egyet, akire rá mered bízni magad teljes mértékben és aki segít neked a következő időszakban!

A legjobbakat kívánom és kérlek, ha van kedved, írd meg, hogy vagytok!

2013. okt. 28. 14:47
 25/31 A kérdező kommentje:
Kedves 22-es! Köszönöm szépen a hozzászólásodat! :) Nem bíztam rá senkire se a gyermekem életét félreértés ne essék!!!! Nem játszom a gyerekem életével! Egyébként pedig megnyugtatott a doki, semmi baj sincs! Azt mondta, hogy nem lát vérzést és én se. Baba jól van+ Már 12,3 mm-es!
2013. okt. 28. 16:31
 26/31 anonim ***** válasza:
63%

24-es vagyok!

Örülök és gratulálok! :) Jó ilyeneket olvasni, mert így legalább tudom, hogy van remény két borzalmas vetélés után is :)

Azt amúgy kiderítették, hogy miért vetéltél el korábban (ha nem akarsz beszélni róla, főleg nem nyilvánosan, megértem)? Ha kiderült, kezeltek? Remélem, nálunk is hamar fény derül az okokra!

Boldog babavárást! :) És néha írhatnál, hogy hogy vagytok :)

2013. okt. 28. 16:58
 27/31 A kérdező kommentje:
Nem sajnos! De szerintem ez lehetett a gond a sárgatest elégtelenség, mivel múlthéten uh-n nem volt meg a sárgatest. Így azt mondták , hogy teljesen jó,hogy szedem az utrogestant. Remélem megmarad és nem lesz gond! Köszönöm, hogy írtál és biztattál!
2013. okt. 28. 17:09
 28/31 anonim ***** válasza:
68%
A 22-es válaszoló lehet,hogy nyers volt,de igaza van.Nem mindenre az utrogestan a megoldás és ezt láttatlanban,mindenféle végzettség nélkül senki nem jelentheti ki,hogy az segíteni fog és növeld az adagot.Gyógyszert orvosi utasításra szed az ember,az adagolást is ő állapítja meg és ha bármilyen eltérést tapasztalunk,főleg,ha várandósan,akkor nem vadidegenek tapasztalatára kell hagyatkozni,hanem fel kell keresni egy orvost,aki tudja is,hogy mit csinál.Nem rosszindulatú az,aki orvoshoz küld,hanem több felelősségérzet szorult belé és nem meri vállalni a kockázatot,hogy az ő okoskodása miatt,neked bajod lesz,ha már magadtól nem az az első,hogy szakemberhez fordulsz.
2013. okt. 28. 17:17
 29/31 anonim ***** válasza:
100%

Nekem Duphaston mellett is elment a babám (csak reagáltam annak, aki azt írja, hogy a legjobb orvos sem tud mást felírni, vagy mást tenni ilyen esetben). De tudnia kéne, főleg két vetélés után, mert vetélést nem csak progeszteronhiány okozhat és ha nem sárgatest-elégtelenség, akkor bizony akár rosszat is tehetünk a hormonkészítménnyel.

Kérdező, ne értsd félre, nem ellened, csak most olvastam el a hozzászólásokat, és némelyik annyira felháborító a maga tudatlanságával, hogy az eszem megáll! És tényleg ne hagyatkozz arra, amit itt írnak, mindig legyen a doki az első, őt hívd először, ő fog úgyis megnyugtatni.

Én is azonnal a dokit hívtam a második vetéléskor és fura módon ő egy szóval sem említette, hogy vérzésre emeljem a Duphaston adagot, inkább azt mondta helyette, hogy azonnal keressem fel a rendelőjében. Úgyhogy mindenképpen látnia kell ilyenkor egy orvosnak. Remélem, nem kerül sor többet ilyenre, de ha mégis, akkor a jövőben mindenképpen így járj el!

2013. okt. 28. 17:30
 30/31 anonim ***** válasza:
0%
Én csak annyi tanáccsal élnék, hogy ne szájon át szedd a gyógyszert, mert kimossa a felét a veséd. Sokkal jobb a felszívódás hüvelyen keresztül! Nem akkora buli, de biztonságosabb. Ki lehet bírni :)
2013. nov. 10. 23:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!