Az örökbeadáshoz kell az apa is?
Hát ezzel a kérdéssel megmozgattad az olvasókat, az tuti. Én már egyszer válaszoltam a kérdésre, de azóta is eszemben van.
Kelljen hozzá az apa! Én így fogalmaznék.
Tényleg méltányolandó, hogy kihordod, és szerető szülőknek adod. Egyetlen gond van ezzel. Hogy Magyarországon az örökbefogadás botrányosan akadályozott, és nem fejlődik. Évekig is "kallódhat" a pici egyik családtól a másikig, ideje nagy részét gyermekotthonban töltve, mire végre "áldását" adja a magyar jog az örökbeadásra. Az otthonbannyilván nem lesz annyit kézben, mintha egyedüli lenne, sírhat egyedül az ágyában, várhat a sorára éhes pocakkal, meg kicsípett popsibőrrel. Nem lesz egy állandó szerető anyapótlék Vele. Ezt tényleg át kell gondolni, mert ezekről nyilván nem beszélnek, mikor a szakértőkkel vagy. Helyesebb lenne talán a családban megoldani. Biztosan van nagynéni, nagybácsi, unokatesó, keresztszülő, Jóskapista bárki a családban, aki a gyámsága alá veszi. Tényleg nagyon gondold át! Nagyon sokan várnak babára hiába, de csecsemőt nagyon nehezen ad a jog örökbe, mert bármikor megjelenhet az anya, és akkor övé a pici. Így olvastam. Talán próbáld meg mégis a Tiedként megszülni! Hidd el, most másként gondolkodsz, mert nem akarod átérezni az anyaságot, pedig az együtt fog születni a piciddel. Senkinek nem fogod a kezébe adni, meglátod. A Te kisbabád lesz, és rengetegen nevelnek egyedül gyereket.
Ha mégis örökbeadod, akkor kérlek gondold át, amit fentebb írtam.
Nagyon becsülöm a döntésedet!
Ha mindjárt újszülött korában adod örökbe, akkor hamar fog szülőket találni, mert az újszülötteket szeretné a legtöbb pár, rájuk a leghosszabb a várólista!!
Csúnya kifejezéssel, a pár évesek, ovisok, serdülők "kelnek el" nehezebben.
Az újszülötteknek hamar találnak szülőt! Emiatt ne aggódj!
Ha nem titkos, hanem nyílt örökbeadást csinálsz, akkor a szülőket is megismerheted. Nem utolsó sorban, a baba 6 hetes koráig meggondolhatod magad, akkor is, ha a baba már az új szülőknél van.
De addig még rengeteg idő van, ha akarod, ha nem, meg fogod szeretni őt! :)
Attől persze még örökbe adhatod...
A papa pedig álljon fejre, ha emiatt bíróságra megy, előtte azért beszéljen egy ügyvéddel, hogy mi előnye származik a pereskedésből... Mert így a bíróság majd szépen DNS-ből megállapítja, hogy ő a baba apja,
abban persze közösen megegyezhettek, hogy a te vezetéknevedet kapja... Ebbe most nem egyek bele, mert felesleges... Kitartás neked, majd jelentkezz, hogyan alakulnak a dolgok!!!
Komolyan, most itt bőgök!
Annyira sajnálom, hogy nincs lehetőséged felnevelni!!!
Szorítok neked, hogy történjen veked egy csoda az alatt a pár hét alatt, had maradjon a kis picikéd veled!!!!!!!
Nem haragszol, ha megkérdezem mi az oka?
Korod, vagy valami más!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!