Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az örökbeadáshoz kell az apa is?

Az örökbeadáshoz kell az apa is?

Figyelt kérdés
Mindenesetben kell az apa jelenléte az örökbeadásnál?
2009. nov. 2. 20:10
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
100%

A magyar jogszabályok miatt én azt javasolnám, hogy valaki javára mondj le a gyerekről, és ne pedig csak lemondj. Kezdj el keresgélni, vannak fórumok, vannak párok, akik gyerekre vágynak, és bármit megadnának érte, hogy legyen egy egészséges, gyönyörű kisbabájuk.

Nem tudom pontosan, hogy ebben az esetben azonnal hozzájuk mehet-e haza a pici a kórházból, de ha nem, akkor is van egy biztos megoldás. Ha az örökbefogadó szülők közül a leendő apa papíron apasági nyilatkozatot tesz a gyermekedről (mintha tőle fogant volna), akkor nincs örökbeadási hercehurca, nem kerül a pici intézetbe, azonnal családba mehet haza. Viszont ebben az esetben biztos, hogy nem gondolhatod meg magad többé, ha ez megtörténik, azzal örökre lemondasz a piciről.

Ezzel a biológiai "apa" problémája is megoldódik... Ámbár előtte tudatnod kellene vele, hogy gyereke fog születni, mert ehhez joga van. Ha nem érdekli, onnantól viszont nincs miről beszélni.

A döntésedről: Én is csak tisztelni tudlak érte, amiért nem vetetted el a kicsikédet, és felvállaltad ezt a nehéz döntést. Viszont itt szaladgál mellettem a kisfiam, és tudom azt, hogy anyává az ember a gyermeke által válik. És ez akkor is megtörténik, ha nem akarod. Amíg a pocakodban növekszik, teljesen megváltozik az életed, felnősz. Amikor pedig először átöleled... Akkor egy életre szóló kapocs alakul ki köztetek.

Örökbe adhatod, de sosem fogod tudni elfelejteni. És ha egyszer majd születik másik gyereked, őt is látni fogod benne. Valószínűleg eszedbe jut majd Karácsonykor, és talán a szülinapján is.

Nem a szívedet akarom fájdítani. Csak azt szeretném, ha ezekkel nem a döntésed meghozatala után szembesülnél.

Bárhogy is döntesz, egy biztos. A legbátrabb döntésen már túl vagy. Nem vetted el az ő életét csak azért, mert neked az ő megszületése most "nem alkalmas". És bármilyen döntést is hozol a további sorsáról (és a sajátodról is), minden tiszteletem a tiéd érte.

2009. nov. 26. 21:13
 22/57 anonim ***** válasza:
100%
Hasonló helyzetben vagyok én is ,nem vállalja az apa, DE van egy csodálatos családom akik mindenben mellettem állnak , kérnem se kell mindenbe segitnek . Soha egy pillanatra se fordult meg a fejembe az örökbeadás , nem lennék képes rá. Remélem idöközbe meggondolod magad , de akárhogy is döntesz sok szerencsét kivánok neked . 31h km.
2009. nov. 26. 21:15
 23/57 anonim ***** válasza:
100%

Semmi megoldás nincs,hogy mégis felneveld?Családi segítség?

Ha úgy döntenél, hogy örökbe akarod adni a Babát Ők segítenek: [link]

2009. nov. 26. 21:20
 24/57 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!Sajnos mindenféleképpen örökbe kell adjam.Tudom,hogy nem lesz egyszerű,de remélem,hogy majd olyan nevelőszülei lesznek,akik majd megadnak neki mindent,amit én nem tudtam.:(
2009. nov. 27. 09:32
 25/57 anonim ***** válasza:
100%
ha szeretnéd megkérdezem az unokabátyám,ő ügyvéd.Csak egy szavadba kerül és már hívom is
2009. nov. 27. 10:23
 26/57 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nagyon sajnálom hogy így kell hogy döntsél. Én 21 éves vagyok csak és 25 hetes terhes. Apa is velem van, Ő nélküle Én a terhességet sem csinálnám végig! Kell a kitartás az biztos! De öszintén nagyon remélem hogyha már annyira szeretted és szereted is Őt hogy nem vetetted el akkor ha megszületik is Melletted fog maradni. Keress egy anyaotthont ha a Babádat szereted ha szegényen is de veled maradhat legalább. Ott meg segítenek is mindenben.

2009. nov. 27. 13:01
 27/57 anonim ***** válasza:
100%
Én nem akarlak győzködni, csak azt szeretném írni, amit már az egyik előttem szóló is, hogy tényleg úgy lenne a legjobb, ha te keresnél szülőket, akkor tudnád, kik lennének a szülők, jó kezekbe adnád a picit, szerintem ez is számít neked a későbbiekben. Én ismerek egy lányt, aki terhes volt, de a 37. héten orvosi hiba miatt elvesztette a babáját, és vele együtt a méhét. Nekik nem maradt más, csak az örökbefogadás, és interneten találtak egymásra az örökbeadóvól, a kórházból rögtön ők vihették haza és azóta is velük van, (szerintem nincs olyan, hogy elveszik a nevelőszülőktől, ahhoz olyanoknak kell lenniük!) most már 1 éves a kisfiú.
2009. nov. 27. 14:06
 28/57 anonim ***** válasza:
41%
Hát én nem foglak dícsérgetni mint az elöttem szólók.Ez annyira visszataszító nekem hogy csak na.De mivel 17 hetes vagy a 20.hétre mikor már rug nagyokat a baba meg után nem lesz szived odaadni senkinek.Mellesleg ha tudod ki az apa biztosra és nem akarja vállalni bíróságra kell menned ott ha akarja ha nem elküldik apasági vizsgálatra..Akkor már gyerektartáshoz is jutnál meg valamennyi kisösszeghez ugye amit egy baba után lehet igényelni..Söt ha te akarnád ezt a babát akkor ez nem is lenne kérdés.Häny anya van ilyen helyzetben meg hány fiatal lány ës elmennek anyaotthonba ahol mindenben segítenek inkább mintsem odaadják valakinek.Sok helyen ottmaradhatsz szülés után is.én nekem sem lett volna semmi segítségem de jól utánajártam ezeknek és bizony elmentem volna egy ilyen otthonba is,de az eszembe sem jutott volna hogy odaadjam.Olyan nincs hogy lehetetlen és kész nem vagyok képes rá.szerintem neked nagyon megtetszett ez a megoldás és maradnál is ennél.Remélem felélednek az anyai ösztönök mihamarabb..A válszt nem tudom amugy de ha tudnám sem mondanám meg mert nem segítenélek hozzá egy ilyen undorító döntéshez.Ha nem lenne kezed meg lábad akkor indokoltak tartanám..
2009. nov. 27. 15:47
 29/57 anonim ***** válasza:
100%

Kedves utolsó!

Nem értek veled egyet!

A saját gyerekével azt tesz amit "akar", ha akarja örökbe adja, ha akarja megtartja, de el is vetethette volna ,de nem tette mert tudja hogy vannak olyan párok, akik csak így részesülhetnek a gyerekáldás örömeiben.

Ne ítéld el amit tesz.

És ha ez a baba egy erőszak eredménye?

Akkor is meg kell hogy tartsa?

Szerintem bölcs döntést hozott!

2009. nov. 27. 16:52
 30/57 anonim ***** válasza:
100%

jaj istenem en eskuszom nem tudom mi helyes es mi nem ebben a helyzetben en csak azt tudom nekem mar ketto van es belehalnek ha abban a pillanatban elvittek volna tollem amikor vilagra jottek.El sem tudnam kepzelni hogy nelkulem eljenek.Persze nem itelhetek el senki es biztossan hogy te sem tudod majd sajat magadnak ezt megbocsajtani fugetlenul attol hogy nincs mas valasztasod.

Sajnos en csak a arra a pici lelekre tudok gondolni aki soha igazi anyai szeretetet nem kap mert latom az enyemeimen hogy az mit jelent.

Az hogy valahol szeretnel neki normalis eletet biztositani amit te nem tudsz nagyon megbecsulendo.

Hiszen nem is arra voltal kivancsi hogy ki mit gondol az egeszrol.........

2009. nov. 27. 19:09
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!