35 év feletti kismamák akik az első babájukat várják,
mennyien lehetünk itt?
igazság szerint csak offolok egyet, 36 elmúltam, mikor idén augusztusban megszületett az első gyermekem.
Ne aggódj a genetikai vizsgálatok miatt, 40 éves kor felett hatványozodnak a hajlamok a genetikai betegségekre.
Kellemes babavárást és majd babázást!:)
Az idegbaj meg majd elmúlik úgy szülés után 2 hónappal:))
2009. okt. 27. 18:39
Bocsi én sem most vagyok terhes:)de 2éve szültem pont ma 37évesen ,én is feszültebb voltam sőt féltékenyebb is a szokásosnál,de minden okéy volt!Én nem engedtem a genetikei vizsgálatot mert volt a 11év alatt vetélés elhalás is2x, 18éves a nagylányom utána 11év múlva lett a fiam ő most 7éves aztán jött a picuri úgy gondoltuk ajándék :) és jól döntöttünk!:)Ne aggódj rendben lesz minden.
2009. okt. 27. 19:59
Szia!39 éves vagyok és 21hetes.Nekem a terhességem teljesen kellemes,semmi tünet teljesen jól vagyok és a genetikai vizsgálatok is lezajlottak(minden jó)Az idegrohamok nálam is jelen voltak de 14 hét után elmúltak.Nem voltam féltékeny de minden hülyeségért szólta és kiakadtam.Nekem kisfiam lesz és már a 19.héttől nagyon aktív,mindennap érzem.Ne aggódj a vizsgálatok miatt nem lesz gond!Ha kérdésed van csak írj!Boldog babavárást!
2009. okt. 28. 07:54
36 vagyok, 33.hét. Genetikai vizsgálatok nem voltak, nem kockáztattam. DOkim úgyis az egyik legjobb uhu spec. tehát bízom benne. Remélem minden oké is lesz. Imádom az egészet, bár én 4. hónapig veszélyeztetett voltam egy vérömleny miatt de szerencsére a babó elnyomta a dögöt:-)
Nekem a szeméremcsontom fáj eléggé, ezért 2 hete a munkát abbahagytam, de elmondhatom hogy a 7. hónapig dolgoztam és ha nincs ez a fájdalom, akkor tovább is ment volna.
Hiszti nálami is van olykor, meg ahogy közeledik az ember lánya a vége felé előtör valami fékezhetetlen fészekrakó ösztön:) Állandóan rendezkedek itthon hogy minden oké legyen.
2009. okt. 28. 10:17
5/19 A kérdező kommentje:
Sziasztok!Én is veszélyeztetett terhes vagyok,ugyancsak egy vérömleny miatt,ami már eltünt hál istennek.SAjnos pár napja gondom van az emésztésemmel,ami az este is nagyon megviselt,görcölgettem.emiatt most kicsit aggódom,de mivel elmúlt gondolom a babának nem ártok ezzel.Én sem szeretném megcsináltatni a magzatviz vizsgálatot,az integrált tesztre akarok rákérdezni ma a védőnőnél,azt szeretném megcsináltatni.Boldog babavárást kivánok mindenkinek!
42 éves múltam Első babát várunk. 14 hetes veszélyeztetett vagyok. 14 heti uh-n nyaki redő 2,1.
Nem megyek semilyen genetikai vizsgálatra. Megkérdeztem, hogy tudnak-e segíteni, ha baj lenne? "Nem." Abortuszt nem vállalnék be. A 18. heti UH. mutathat olyat amin segíteni tudnak. Remélem nem lesz probléma.
Boldog babavárást mindnyájatoknak!:)
2009. okt. 28. 14:52
2009. okt. 28. 14:53
A 39 éves kismama vagyok.Az integrált teszt nem veszélyes csak 1 vérvétel, nekem is az volt meg.Én sem kockáztattam ,nem mentem magzatvíz vizsgálatra.Nem értem ,hogy mi a kockázatos 1 vérvételben?Azt a 12 héten és a 16.héten veszik le.Ennyi esélyt meg akartam adni kockázat nélkül.Pécsen 15000 ft volt.Nyaki redő,afp,kombinált teszt(ingyenes vérvétel),integrált teszt(fizetős)és az ultrahangok(12 és 18.heti genetikai)nálam ezek voltak és nyugodt vagyok.Mondjuk az AFP-vl a dokim szerint nem kell foglalkozni mert az nem megbízható vizsgálat.
2009. okt. 28. 15:32
9/19 A kérdező kommentje:
MA voltama védőnőnél rákérdeztem erre az integrált tesztre.Ő azt mondta szerinte felesleges ,mivel nem pontosabb mint a több vizsgálat,amiket megcsinálnak majd nekem.A magzatviz vizsgálatra azt mondta hogy nem fogják erőltetni,mivel a korom miatt épp hogy belecsúszok,ha jók az erdemények akkor nem kell megcsináltatni.Mit ne mondjak,most jól elbizonytalanitott,nem tudom mit csináljak...És az igaz hogy csak Budapesten csinálják meg a tesztet?
az integrált tesztet én megcsináltatnám a helyedben... én nem tudom hogy csak budapesten csinálják-e, de szerintem kár lenne kihagyni..
2009. okt. 28. 17:24
Kapcsolódó kérdések: