Akik első babájukat várják hogy birják anyagilag a vásárlást?
Figyelt kérdés
2011. febr. 24. 23:32
1/7 anonim válasza:
Kiságyat kaptunk,amit lehetett akciósan vettem meg. A babakocsira nem sajnáltam a pénzt(70 ezer). Vettem légzésfigyelőt használtan,AVENT szettet,fürdőkád,kelengye,játékok,körforgó,matrac,rácsvédő,takarók,így kb. 200 ezerbe került minden.
2/7 anonim válasza:
Nekünk szerencsére nem jelentett gondot. De nagyon jó dolgokat lehet használtan is venni, én is vettem turiban nagyon cuki rugikat, tökéletes állapotban:)
3/7 anonim válasza:
Én is sok mindent használtan vettelm, illetve kaptam ajándékba a gyerekes barátnöimtöl, nem kell a legklasszabb, legdrágább dolgokra költeni, hisz a baba pillanatok alatt mindent kinö, meglátod majd. Viszont így elöre nem kell eltúlozd a bavásárlást, csak az alap dolgokat vedd meg, azt meglásd, mire lesz szükséged ha meg lesz a babád, és igény szerint megveszed azt, ha kell.Én például légzéfigyelöt semmi pénzért nem vennék, ha egészséges a gyermeked, és a kórzázból hazajöhetsz, tök fölösleges és kidobott pénz, az ilyensmi, az csak STRESSZET okoz, amire nem lesz szükséged. Nyugodtan lepontozhatnak, de én tudom miröl beszélek. Nekem koraszülött ikreim vannak, akik 6 hétig inkubátorban voltak, mivel ök a 30. hétben születtek, 1,5 kg-osan, és korházbóol hazaengedéskor, miután megkérdeztem a föorvost a bécsi Neonatológián, hogy mit ajánl a légzés megfigyelésre, azt mondta szembe ne jusson!!!!Képzeld még az én esetmben sem, pedig, ha valakinek, akkor nekem meg lett volna rá az okom. Szóval az ilyenekre nem kell pénzt kidobálni.
4/7 anonim válasza:
Alaphangon nálunk is kb. 200 000 Ft volt a babakelengye. Ebben benne van a bútor, szobafestés is. Mi szinte semmit sem kaptunk, 1-2 body-n, rugdalózón kívül. Most kaptunk kölcsön olyan dolgokat amiket amúgy sem vettem volna (pihenőszék, cumisüvegnek tároló).
Ruhákból sok a használt, potom pénzért jutottam hozzá némelyikhez.
Tudatosan vásároltunk, jól körbenéztünk, bejártuk a boltokat, hol, mi az, ami olcsóbb, jobban megéri.
5/7 anonim válasza:
Van egy öcsém,így könnyebb,kaptunk babakocsit,kiságyat,utazóágyat,hintát,etetőszéket kis kádat,szekrényt,babaülést,babahordozót,járókát,ruhákat,babyjátékokat,más kisgyerekes rokontól ruhákat.Még hiányzik néhány apróság,néhány hiányzó ruhadarab, a pelenka,popsitörlő,későbbre,cumi,cumisüveg,meg a tisztálkodó dolgok,krémek,kis takaró.Eddig kb 20ezret költöttünk rá(néhány ruha,textil pelus,szoptatóspárna).Nagyon szerencsés helyzetben vagyunk,össze is teszem a kezemet.Mikor öcsém született neki a dolgok úgy kb 3-400ezer Ftba kerültek,ha nem többe.
6/7 anonim válasza:
Mi most pár hét múlva várjuk a kislányunkat, szerencsére rengeteg dolgot kaptunk, kiságyat meg nagyon olcsón vettünk.
Remélem jók lesznek majd rá az 56 os rucik, mert abból van sok, és 62 ből meg alig :)
De elég nehéz, még most is van egy fél füzetnyi cucc összeírva ami kell, és hát ezeket csak apránként tudjuk megvenni.
7/7 anonim válasza:
Egyelőre még jól, még nem vettünk semmit :) De örökké nem lehet halogatni. Még nem volt merszem összeszámolni mennyi lesz minden de főleg a bababútor és a babakocsi lesznek nagyobb tételek, a babaruhától nem tartok. Nagyszülők is ígérték hogy besegítenek majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!