Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Első babájukat váró kismamák!...

Első babájukat váró kismamák! Ti nem féltek az előttetek álló nehézségektől? Mitől féltek a legjobban?

Figyelt kérdés
2010. máj. 2. 11:20
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Szia!Én a legjobban attól félek, hogy történni fog valami a terhességem alatt :( ugyanis veszélyeztetett vagyok, nagyon várom a szülést de még csak 17 hetes vagyok :( olyan jó lenne már a végénél tartani és szülni, hazahozni a csöppséget :) a többitől ami utána jön természetesen tartok egy kicsit, hiszen ez még új lesz számunkra, de nem fogok félni segítséget kérni ha valamit nem tudok, így hát annyira azért nem tartok a nehézségektől :) Én bízom magamban és a páromban igyekszem nagyon jó anya lenni majd :) bár ott tartanék már...
2010. máj. 2. 11:28
 2/13 anonim ***** válasza:

Én a szüléstől féltem nagyon. Érdekes, azt tudtam, hogy a babával nem lesz gondom, tudtam, hogy menni fog az ápolás, szoptatás, stb.... Attól egyáltalán nem féltem. Viszont a szüléstől rettegtem. Aztán szerencsére 2 óra alatt megszületett, nem is volt vészes, abszolút kellemesen csalódtam. A babaápolás pont olyan jól sikerült, ahogy gondoltam, semmi gondom nem volt.

Most a másodikkal vagyok terhes, megint a szüléstől félek. Mindenki azzal kábít, hogy milyen rossz lesz, milyen nehéz lesz 2 kicsivel (22 hó lesz a különbség), de én ettől egyáltalán nem félek, tudom, hogy menni fog. Csak a szülés ne lenne. Nem is értem, miért félek, mikor az első is olyan jól sikerült.

2010. máj. 2. 11:42
 3/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Dehogynem félek...atyavilág...mindentől.

Elsősorban, hogy nehogy baj legyen a babával, aztán jönnek sorban a "többiek" is:

- szülési fájdalom, epidurális, ha kell, hát a gerincébe szúrnak az embernek...

-egyáltalán lesz-e erőm hozzá, hogy kinyomjam majd, olyan nyeszlett vagyok :-)

-hogy fogok viselkedni majd, mert sokan mondják, hogy a kitolásnál az ember elveszti az önuralmát...

-tudok-e majd szoptatni, kedves lesz-e a dokim, meg mindenki, segítenek-e majd???

_jól fogom-e csinálni amit kell? Jó anya leszek? A férjem jó apa lesz?

-a férjem nem-e fog megundorodni tőlem? Milyen lesz a családi/szexuális életünk ezután?

-anyagilag mi lesz?

-Huh, iszonyú sok dolog van esténként, ami kavarog az agyamban, pedig rendezetten vagyunk, jó az uram, dokim, védőnőm, én is szuperül érzem magam, de mégis...

szerintem minden kismama átgondolja ezeket a dolgokat...vagy nem????

2010. máj. 2. 12:53
 4/13 anonim ***** válasza:

én már a vége felé járok a terhességnek és ahogy egyre jobban közeledik a nagy nap,egyre jobban félek is.első sorban a szüléstől rettegek,nagyon kicsi a fájdalom küszöböm.továbbá attól is félek h h fogok boldogulni a picivel,milyen anya leszek...stb.

tudni fogom e mikor miért sír?meg ehhez hasonló aggodalmaim vannak mostanában.

37+4 hetes km

2010. máj. 2. 14:12
 5/13 anonim ***** válasza:
én a szüléstől félek legjobban mint ahogy az elözö válszolo is irta a fájdalomküszöböm szinte nulla!!!!! pedig nem vagyok egy kis darab és mégis. aztán a következö az anyagiak....
2010. máj. 2. 14:48
 6/13 anonim ***** válasza:

Én "csak" a szüléstől félek, de attól nagyon. Nekem is alacsony a fájdalomküszöböm.

Azt gondolom, a többi (szopizás, baba ellátása, stb) kis segítség után menni fog magától, ösztönösen.

34 hetes vagyok.

2010. máj. 2. 16:39
 7/13 anonim ***** válasza:

Én csak két dologtól félek!

Az első, hogyha jövőhéten megyek először dokihoz, minden rendben legyen!

A második, pedig anyósom. Nagyon rossz természete van, ráadásul itt lakik mellettünk, és nem fog minket élni hagyni a babánkkal!Ettől nagyon de nagyon rettegek!!!

töbii tologtól nem tartok, hanem már nagyon várom az egész terhességemet, a babázásokat,meg mindent!!!:)

2010. máj. 2. 17:21
 8/13 A kérdező kommentje:
Hát én is ezektől a dolgoktól félek,amitől ti is.Várom a további válaszokat!
2010. máj. 2. 19:31
 9/13 anonim ***** válasza:
Ne erre koncentrálj, ha mindenki leírja a félelmeit, akkor átragad rád még olyan aggodalom is, ami miatt addig nem izgultál! Tudom, h ez nem válasz a kérdésedre, de NE paráztasd magad :) Jó babavárást!
2010. máj. 2. 23:14
 10/13 anonim ***** válasza:
Sziasztok! Én a szüléstől félek a legjobban. Aztán attól, hogy mi lesz, ha hazahozzuk a babát. Anyósommal együtt élünk, és tuti bele fog mindenbe szólni, nem hagyja majd, hogy éljük a kis saját családi életünket és oltári botrányok lesznek itthon. A harmadik az anyagi része. Én nem vagyok ahhoz hozzászokva, hogy függjek valakitől anyagilag, ill. sokan olyan horror összegeket írtak a gyerek havi ellátására, hogy jól keresőként is sokkallom. A baba ellátásától, nevelésétől csak azért nem félek, mert anyukám tanácsaiban teljesen megbízom és mindig mellettem van. És ilyenkor felteszem magamnak a kérdést, hogy tényleg kell ez nekem? :) Igen, mert ez az élet rendje, legnagyobb vágyam, hogy anya lehessek (nem volt egyszerű), és minden menni fog, csak kitartás kell.
2010. máj. 3. 08:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!