Első babájukat váró kismamák! Ti nem féltek az előttetek álló nehézségektől? Mitől féltek a legjobban?
Én a szüléstől féltem nagyon. Érdekes, azt tudtam, hogy a babával nem lesz gondom, tudtam, hogy menni fog az ápolás, szoptatás, stb.... Attól egyáltalán nem féltem. Viszont a szüléstől rettegtem. Aztán szerencsére 2 óra alatt megszületett, nem is volt vészes, abszolút kellemesen csalódtam. A babaápolás pont olyan jól sikerült, ahogy gondoltam, semmi gondom nem volt.
Most a másodikkal vagyok terhes, megint a szüléstől félek. Mindenki azzal kábít, hogy milyen rossz lesz, milyen nehéz lesz 2 kicsivel (22 hó lesz a különbség), de én ettől egyáltalán nem félek, tudom, hogy menni fog. Csak a szülés ne lenne. Nem is értem, miért félek, mikor az első is olyan jól sikerült.
Szia!
Dehogynem félek...atyavilág...mindentől.
Elsősorban, hogy nehogy baj legyen a babával, aztán jönnek sorban a "többiek" is:
- szülési fájdalom, epidurális, ha kell, hát a gerincébe szúrnak az embernek...
-egyáltalán lesz-e erőm hozzá, hogy kinyomjam majd, olyan nyeszlett vagyok :-)
-hogy fogok viselkedni majd, mert sokan mondják, hogy a kitolásnál az ember elveszti az önuralmát...
-tudok-e majd szoptatni, kedves lesz-e a dokim, meg mindenki, segítenek-e majd???
_jól fogom-e csinálni amit kell? Jó anya leszek? A férjem jó apa lesz?
-a férjem nem-e fog megundorodni tőlem? Milyen lesz a családi/szexuális életünk ezután?
-anyagilag mi lesz?
-Huh, iszonyú sok dolog van esténként, ami kavarog az agyamban, pedig rendezetten vagyunk, jó az uram, dokim, védőnőm, én is szuperül érzem magam, de mégis...
szerintem minden kismama átgondolja ezeket a dolgokat...vagy nem????
én már a vége felé járok a terhességnek és ahogy egyre jobban közeledik a nagy nap,egyre jobban félek is.első sorban a szüléstől rettegek,nagyon kicsi a fájdalom küszöböm.továbbá attól is félek h h fogok boldogulni a picivel,milyen anya leszek...stb.
tudni fogom e mikor miért sír?meg ehhez hasonló aggodalmaim vannak mostanában.
37+4 hetes km
Én "csak" a szüléstől félek, de attól nagyon. Nekem is alacsony a fájdalomküszöböm.
Azt gondolom, a többi (szopizás, baba ellátása, stb) kis segítség után menni fog magától, ösztönösen.
34 hetes vagyok.
Én csak két dologtól félek!
Az első, hogyha jövőhéten megyek először dokihoz, minden rendben legyen!
A második, pedig anyósom. Nagyon rossz természete van, ráadásul itt lakik mellettünk, és nem fog minket élni hagyni a babánkkal!Ettől nagyon de nagyon rettegek!!!
töbii tologtól nem tartok, hanem már nagyon várom az egész terhességemet, a babázásokat,meg mindent!!!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!